Tiistaina aamulla kävin Uunon kanssa roktuksilla ja herra käyttäytyi todella esimerkillisesti, painoa oli kertynyt 23kg et sitäkin ihan sopivasti!!! Eläinlääkäristä ajeltiin Katille aamukahville ja siitä jatkui matka Katin ja Uunon kanssa Somerolle paimentamaan!! Esiteltiin Katille vähän paimennuksen ihmeellistä maailmaa Uunon kanssa.
Ekalla kierroksella otettiin sisarusten kesken eli Tiikerin, Lukkiksen ja Uunon kanssa hakukaaria isolla pellolla ja niissä Uuno oli taitava jälleen, kerran kai vähän annoin kaarella palautetta niin seuraavalla kerralla korjasi hienosti omaa sijaintiaan. Kaaret kyllä hyvän näköiset ja ne näyttää laajenevan vaan kaiken aikaa ja mä pystyn lähettämään Uunon jo silleen et en itse mene kuin metrin tai kaksi Uunon etupuolelle!!

Toisella kierroksella oltiin myös isolla pellolla mutta tällä kertaa ison lauman kanssa ja koirat saivat "vapaasti" hakea laumaa, se oli Uunolle vähän haasteellista  kun ei olla pitkään aikaan tehty mutta hienosti kuljetti lampaita sitten mun perässä. Päästettiin lampaat kerran karkuun ja Uuno sai vielä uudelleen noutaa ne, se sujui sitten jo kivasti. Tuollaista tarvisi treenata useammin et koira oppii itse vähän ajattelemaan ja katsomaan missä lauma on ja minne pitää mennä!! Oikein mukavat paimennustreenit aamutuimaan ja nyt vaan odotellaan Ruotsiin lähtöä, lähdetään ensi viikolla hakemaan vähän lisäoppia paimennukseen Ruotsista, katsotaan sitten mitä opitaan ja mitä Uunosta ja musta sanotaan!!! wink Videoo paimennuksista tulee kunhan saan tuon uuden koneeni toimimaan ja videot laitettu sinne!!!

Tiistai iltana ajeltiin Uunon ja Rokan ja muutaman ihastuttavan leidin kanssa Turkuun ensin Lentsun tokokurssille jossa aiheena oli ruutu ja hyppynouto. Ruudulla aloitettiin ja nyt teemana se oikea paikka, ekalla kerralla Uuno sivusta sisään mutta meni keskelle. Kävin näyttään oikean paikan ja sitten teki todella hienoja ruutuja ja meni ihan keskelle, tämä toimi myös vaikka en pysäyttänyt Uunoa sinne vaan pysähtyi itse kun oli hyvässä paikassa. Ruudussa koiran liikuttelua harjoiteltiin myös joka suunnasta ja ne oikein hyvin, paitsi mä voisin vaihtaa niihin jonkun muun käskyn kuin ruutu ettei sinkoa mihinkään kamalan kauas kun liikuttava matka oli kuitenkin vaan se metri tai kaks.
Hyppynouto tehtiin ohjatun ja metallikapulalla ja molemmat ihan ok, vähän haki takaisin tullessa ponnistus paikkaa eli taisi vähän jänskättää, nyt vaan hypellään esteen yli lelu suussa niin saadaan tuohon hyppelyyn varmuutta ja varsinki silleen et koiran suussa on joku esine. Loppuun paikalla makuu ja nyt pää pysyi maass kaiken aikaa eli meidän pää treenit auttaneet ja päälle löytynyt oikea paikka!!!
Kiitoksia mukaville kurssikavereille ja Lentsulle, meidän jää ensi viikolla viimeinen kerta väliin mutta kyllä taas on saatu paljon treenattavia asioita näillä viidelläkin kerralla et hommaa riittää!!! smiley

Kurssilta ajeltiin koirafysiolle ja Rokka ja Uuno pääsivät jälleen polskimaan vesialtaaseen tai paremminki käveleen. Molemmilla vuorossa ylämäki painoitteinen treeni jotta sinne takaosaan saadaan voimaa ja se voima käyttöön. Molemmat menivät reippaasti altaaseen ja tekivät treenin todella nätisti ja innoissaan eli kyllä koirista huomaa et nekin tykkää tuosta vesiterapiasta!!! Kiitos Anu jälleen ja pian taas nähdäänki!!! heart

Keskiviikko oli sitten mun kauhujen päivä ja mun meni ihan suunnitelmat uusiksi eli kävin Uunon kanssa pyöräileen reippaan lenkin ja siitä tuli loppupeleissä todella reipas kun nähtiin kyykäärme tuossa kirkkotiellä. Mä huusin ja kiljuin niin paljon kun musta ääntä lähti....ja se saatana liero vaan sihisi mulle... Onneksi käärme oli keskellä tietä ja Uuno ravasi ihan reunassa eli ei päässyt onneksi pistämään koiraan eikä muhunkaan. Tästä kamaluudesta selvittyäni pyöräiltiin reippaasti kotiin ja äkkiä sisälle, piti vähän käydä Rokanki kanssa pyöräileen mutta se sitten jäi kun mä olin niin järkyttynyt ja ahdistunut tuosta näkemästäni lierosta.

Eilen tortaina illan suussa suunnattiin koko perheen voimin elonkiertoon vähän juoksuttaan koiria ja Uunon kanssa tokoilin myös. Tehtiin seuraamista ja paljon kun se on niin kivaa ja ihanaa!!! Seuraaminen oli hyvää ja Uuno pysyi hyvin mukana tempomuutoksissa joita tehtiin paljon, samoinku pysähdyksiä jotka kaikki palkkasin ja sitten vielä jonkin verran käännöksiäkin eli treenattiin seuraaminen aikalailla kokonaisvaltaisesti ja se oli hyvää. Liikkeestä istuminen kerran ja se niin nätti ettei tarvinut edes miettiä et tekisi sen uudestaan. Kaukoissa palkkasin ekaa nousua ja tehtiin myös liikkeenä kun se loppu vähän tuottanut ongelmia mutta nyt kunnossa. Loppuun tunnari pitkässä heinikossa ja hyvin haisteli ja oma tuli mulle!! Kivat tokot jälleen pienestä sateesta huolimatta!!!

Tänään ollaan hoideltu paljon juoksevia asioita yhdessä Saken kanssa kun ollaan oltu kotosalla kerranki yht aikaa. Kyllä menee yllättävän paljon aikaa kun  käy ruokakaupassa ja hoitaa muutaman asian muuallakin, no nyt ne on hoidettu!!!
Kolmen aikaan mentiin Eijan kanssa kentälle vähän tokoileen ja pelastettiin myös seuran näyttelyteltta ettei lähtenyt karkuun, no onneksi ei ollut mennyt rikki!
Rokka aloitti synttärin kunniaksi paikallaan istumisella 3 minuttiia ja se ihan nappiin, oli todella hyvän näköinen kaiken aikaa kun vähän kurkin piilosta. Heti perään Uuno paikalla makuuseen Reiskan viereen ja jätettiin nyt koirat vähän vinoon piiloon nähden ja se tuotti vähän ongelmia Uunon päälle, mutta pää pysyi maassa kun kerran korjasin, 5 minuutin paikalla makuu hyvä. Tehtiin perään viel ihan lyhyt ja nyt pää maassa nätisti kaiken aikaa!!!
Rokan kanssa treenattiin ruutua alustalla ja se ihan kunnossa. Tunnarissa ekalla kerralla toi väärän pitkän harkinnan jälkeen mutta uusinnalla oikein nätti ja tarkka tunnari. Kaikki jäävät suorapalkalla ja ne hyvät. Loppuun vielä hyppynouto metallilla pari kertaa ja sekin ihan nätti. Rokalle hyvät treenit omalla kentällä ennen ensi viikon omia kisoja, nyt turvallisen ja luottavaisin mielin kisaan!!!

Uunon kanssa tehtiin kanssa ruutua alustalla ja se alusta pitää muistaa laittaa aika etureunaan ettei mene pylly ruudusta ulos.Ruudun loppuosa käskytyksellä ja se hyvin. Hyppynouto puukapulalla pari kertaa ja ne ihan ok, kapulasta voisi ottaa kiinni ehkä hieman tarkemmin mutta muuten hyvä. Tunnari kerran ja se ihan täyden 10 suoritus!!! Loppuun vielä luoksetuloa välillä stopista palkka ja loppuun monta kertaa seisomisesta liikkeelle lähdöstä palkka kun tahtoo siinä jäädä vähän miettiin ja odottaan mitä sanon seuraavaksi. Lopuksi vielä tehtiin muutaman kerran rengasta ja keinua kun ne aksa esteen kerran siinä kentällä olivat. Rengas alkaa muistuttaan jo ihan hyvää suoritusta ja keinua vaan tarvii treenata ei se muuten tule kuntoon, mutta eipä meillä nyt aksan suhteen niin tavoitteita ole kun tuo toko ja paimennus vie niin paljon aikaa, katsotaan sitten tulevaisuudessa....