Eilen oltiin Rapan kanssa dogtiimin tokokurssilla ekaa kertaa. Kurssi alkoi jo viikko sitten mutta kun me oltiin silloin vielä laivalla niin ei päästy osallistuun. Eilen aloitettiin p.istumisella, Rapa istui todella rauhallisesti ja tarkkaavaisesti aluksi no menin sitten piiloon kun oli nii hienosti hetken ehdin olla piilossa niin eiköhän ukko ollu noussu ja heilutteli häntää vierustoverille. Otettiin sitten uusi ja lyhyt niin et kävin piilossa nyt todella hyvä istuminen. Vieressä istuva Nemo oli Rapalle uusi tuttavuus niin olisiko sen takia taas lähteny ihmetteleen sitä tai sit syy saattaa olla siinäkin ettei olla pitkään aikaan otettu p.oloja vieraiden koirien kanssa eli nyt paljon lisää treeniä ja ensi kerralla niin että joku palkkaa herraa. Perään sitten makuu jossa Rapa oli vähän heilutellu häntää mutta pysynyt kuitenkin hienosti maassa!

Ohjattu oli tämän kerran teema ja me Rapan kanssa aloitettiin, eka tehtiin ihan liikkeenä ja niin että oli vaan reuna kapulat. Merkille jäi vinoon joten vasempaan kääntyminen vaikeaa mutta haki silti todella hienosti vasemman kapulan ja palautti nätisti mulle. Tehtiin toinen kerta niin et vein koiran vaan merkin taakse ja siit sit lähetin, nyt kääntyi todella hyvin ja edelleen kapulan pito ja palautus ok. Pohdittiin Anun kanssa tuota merkkiä ja ajateltiin jos sitä kokeilis niin et vieressä olisi jokin seinä niin Rapan olisi pakko suoristaa itseään sinne taakse eli kun olisi suorassa siellä takana niin kapulalle lähtö olisi paljon helpompaa.

Tehtiin vielä erikseen merkkiä ja nyt käytin vähän apuna kentällä ollutta lavaa. Meni paljon suorempaan sinne taakse ja korjasi itseään aika kivasti suoraan kun vaan odotin hetken. Mielellään Rapa kyllä lähtee peruuttaan siellä takana mutta sen saa varmaan pois kun vaan palkkaan nopeammin. Tietenkin tämä on vielä vähän epävarma liike joten peruuttaminenkin voi jäädä pois itsestään kun Rapa oppii oikean paikan vielä varmemmin.

Muiden treenatessa tehtiin vähän kaukoja joissa palkkailin niitä maahanmenoja ja pari muutakin vaihtoa, nyt kaukot todella reippaat ja hyvän näköiset. Rapa alkoi herään vasta loppu vaiheessa treenejä oli vaan jotenkin unessa.... Johtui ehkä siitä kun edellisistä kimppa treeneisät oli taas vähän aikaa ja muutenkin ollaan aika vähän treenattu, no nyt kyllä korjataan tuo asia ja aloitetaan taas treenaileen ahkerasti jos vaikka saisi laitettua ilmon menemään johonki kokeeseenkin....