Nyt on takana kauan odotettu reissu Englantiin, reissu oli todella hieno ja antoisa... Autossa tuli istuttua 4.5 päivän aikana reilu 4000km mutta kyllä kannatti!!! wink Rasmus sai 2008 messarissa ekan kerran menolipun Cruftsiin mutta sitä sitten ei ikinä tullut käytettyä, vaan matkaa siirrettiin muutamalla vuodella ja se kyllä kannatti sillä tänä vuonna meillä mukana oli 5 kooikeria; Rasmus, Rokka, Lacina (Rapan tyttö), Didi (Rapan tyttärentytär) ja Jolinda, kunnon teho tiimi, suomesta tuli myös kaksi muuta kooikeria!!! smiley
Suuret kiitokset Sirpalle ja Reijolle sillä ilman teitä reissu ei olisi ikinä onnistunut ja kiitos myös Iralle etukäteis järjestelyistä!! heart

Tiistai iltana Sirpa ja Reijo tulivat noutamaan mut ja koirat kyytiin ja matka jatkui Turun satamaan. Turusta ajeltiin laivaan jolla matkattiin Tukholmaan. Keskiviikko aamulla matka jatkui Tukholmasta -> Tanskaan-> Saksaan -> Hollantiin -> Ranskaan. Eli koko päivä meni oikeestaan autossa istuessa ja maisemia katsellessa. Saksassa pysähdyttiin vähän kaupoille ostoksille mutta muuten matka eteni kaiken aikaa, tietenkin välillä pysähdyttiin ulkoiluttaan koiria ja syömään. Koirat kyllä matkustivat todella rauhallisesti, suurinmman osan ajasta nukkuivat vaan somasti rinnakkain!!

Torstaina saavuttiin Englantiin aikaisin aamulla ja ajeltiin viel viimeiset kilometrit näyttelypaikalle, joka muuten on oikeesti TODELLA iso!! Käytiin käveleen alue läpi ja vähän katselemassa touhua, alue oli niin iso ette kerran sinne jopa eksyttiin.... Kehiä oli viidessä eri hallissa ja joka hallissa oli myös myyntikojuja, myyjiä oli ihan laidasta laitaan ja hinta taso ihan samaa luokkaa kuin suomessa tai jopa vähän kalliimpaa. Käytiin katsomassa valmiiksi myös meidän perjantain kehä ja koirien loossit, osaa sitten perjantaina suunnistaa paikanpäälle suoraan, ei tarvi koirien kanssa seikkailla siellä pitkin ja poikin!



 
Puolen päivän jälkeen lähdettiin hotellille joka oli todella hieno ja mun ja kolmen koira huone iso ja tyyllikäs! Koirat pääsivät kunnon lenkille parin päivän autoilun jälkeen, siellä oli niin lämmin ja maisemat todella hienot. Kevät kukat oli juuri istutettu ruukkuihin ja puihin tulossa lehti kovaa vauhtia.



Mun ihana sänky, kyllä kelpasi nukkua 12h yössä!!!
 
Illalla piti vielä vähän siistiä koiria ja katsoa että kaikki näyttelytavarat on kunnossa perjantaita varten. Sitten saikin mennä nukkumaan että jaksaa seuraavan päivän näyttelyssä ja heti näytelmän jälkeen alkaa ajomatka kohti kotia.

"pariskunta" päiväunilla!!! heart

Rokka lepäilee!!!

Perjantaina ennen yhdeksää saavuttiin jo näyttelypaikalle ja kasattiin meidän leiri määrätyille paikoille, sitten alkoikin odotus. Mä kävin vähän shoppaileen näyttelyalueella, mitään erikoista ei pitänyt ostaa mutta kummasti sitä tavaraa vaan tarttui mukaan muutama kassillinen!
Kooikeri kehä oli vuorossa iltapäivällä ja se odottelu oli kyllä pitkää, sillä vähän jännitti sillä oltiinhan me maailaman suurimmassa koiranäyttelyssä ja siellä ei ole ennen esitetty Suomalaisia kooikereita!!!
Vihdoin ja viimein kehä sitten alkoi ja pääsi koirien kanssa kehään. Cruftsissa kaikille koirille ei jaeta kirjallista arvostelua vaan kahdelle tai kolmelle parhaalle, riippuen siitä kuinka monta rodun edustajaa näyttelyssä on. Koirat voivat mennä kehään myös missä järjestyksessä vaan ja tuomari katsoo kaikki läpi ja sitten sijoittaa viisi parasta joista vain voittaja jatkaa Pu/Pn kilpailuun.

Meidän laumasta ensimmäisena kehässä Rasmus ja Rokka, mä itse esitin Rapan ja Rokan esitti Pirkko, kiitos avusta!! Kyllä oli hienoa esittää kehässä suomi kooikeria ja Rasmus esiintyi jälleen todella hyvin, liikkuikin oikein reippaasti ja rennosti eli ihan nappi suoritus meiltä!! Rokka esiintyi myös hyvin ja liikkui reippaasti Pirkon kanssa. Rasmus sijoittui mun yllätykseksi toiseksi ja vielä suurempi yllätys tuli kuin Rokka tuli kolmanneksi vaikka pojat ovat niin erityyppiset mutta silti molemmat tuomarin mieleen!!! heart
Lähes heti perään oli vuorossa Pu kehä ja siinä avoimen luokan voittaja valittiin parhaaksi joka tarkoitti sitä et Rapa menee myös kehään tuon voittaneen tilalle ja tuomari teki todella nopeasti päätöksen et Rapa tuli toiseksi ja muita koiriahan ei tuolla sijoiteta vaan siinä oli voittaja ja vara-voittaja!!! Oli kyllä niin hieno tunne seistä Rasmuksen kanssa suuren maailman yleisön edessä ja hymyillä kun ihmiset valokuvasivat, elämäni hienoin hetki koiranäyttelyissä!!! heart

Nartuiss ekana kehään meni Jolinda kun veteraanit esitetään ekana ja Jolinda esiintyi oikein hyvin ja pääsi esitteleen upeita liikkeitään. Veteraani narttuja oli kolme ja mä olin ekana Jolindan kanssa, kun lähdettiin liikkeelle mä ja Jolinda oltiin jo kierretty kierros ympäri kun kaksi muuta vasta olivat puoli välissä eli oli vähän vauhtia rouvassa!!! Jolinda voitti veteraanit ja sai paljon kehuja upealla liikkumisellaan ja ihmiset tulivat ihan ihmetteleen kuinka upeasti ja lujaa rouva liikkuu!!! wink
Avoimessa luokassa esitin Lacinan ja Didin jotka molemmat esiintyivät myös upeasti. Tuomari sijoitti Englantilaisen nartun ensimmäiseksi, Lacinan toiseksi ja vielä Didin viidenneksi eli kyllä taisi olla suomikoirat tuomarin mieleen!!! Paras narttu kisassa kävi samallalailla kun uroksissa eli avoimen narttu voitti ja Lacina pääsi kehään takaisin ja tuomari valitsi neidin vielä PN2!!!! Todella upeaa isä ja tytär molemmat sijoittuivat luokissaan toisiksi ja vielä nousivat kakkosiksi paras uros/narttu kisassa.

Koiriemme palkinnot!!

Voitokkaat suomikooikerit!!

Voitokkaat isä ja tytär!!!

Ikinä en olisi uskonut meidän teho tiimi pärjää näin hyvin suuressa näyttelyssä, kooikereita oli yhteenäs 38. Uskoin että pojista jompikumpi sijoittuu ja että nartuista yksi tai kaksi sijoittuvat, mutta että kaikki viisi koiraa sijoittuvat ja vielä napataan kaksi sijoitusta parhaan uorksen/nartun valinnassa!!! Aivan mahtavaa, kyllä suomikooikerit tekivät varmasti todella hyvän vaikutuksen paikallisiin ihmisiin ja kooikeri väkeen, katsotaan vaan poikiiko tämä jotain uutta ja jännittävää!!! wink

Kehän jälkeen pakattiin auto ja sitten alkoi kotimatka todella onnellisista ja tyytyväisissä tunnelmissa!!! Illan aikana ajettiin eurotunnelin kautta Ranskaan ja siitä jatkettiin suoraa matkaa kohti Tukholmaa.

Eurotunnelissa odotellaan lähtöä kohti Ranskaa
 
Lauantai meni koko päivä jälleen autossa ja maisemia katsellessa, kyllä jossain välissä mietti et onko mitään järkeä mutta kun mietti koirien tuloksia niin kyllä siinä on järkeä ja kyllä kannatti lähteä!! Lauantai iltana ajettiin Tukholmassa laivaan ja sunnuntai aamuna laiva olikin Turussa josta sitten vaan kotiin ja viettämääm talvilomaa!!!