Tänään sitten kotiuduin Hollannista ja Saksasta ja kotiin tuomisina oli tälläinen karvapallo:

DSC_0269.JPG

Pikku herra Lassi toiselta nimeltään Rokka, rakkaalla lapsellahan pitää olla monta nimeä jo heti alusta asti!!Kieli ulkona

Lassin tarina on alkanut jo pari vuotta sitten kun aloitettiin Sirpan kanssa etsimään urosta keski-euroopasta ja nyt vasta se sitten löytyi. Ajankohtaa ei voi itse valita koska pentu tulee, se tulee juuri sitten kun sopiva syntyy. Lassin haku reissu onnistui todella hyvin ja oli ihana vähän katsella maisemia Hollannissa ja Saksassa, on siellä vaan niin erilaista kun meillä täällä koti Suomessa. Muutamia kuvia matkalta, lisää kuvia kuva-albumissa:

DSC_0015.JPG

Auringon paistetta merellä maanantaina päivällä. Meno matkan ilma oli hieno ja aurinko paistoi aikas paljon. Aika meinaa vaan käydä tylsäksi, kun tuo matka kestaa kuitenkin melkein 30h Suomesta Saksaan.

DSC_0048.JPG

Vihdoin ja viimein saavuttiin maanantai iltana Saksaan ja saatiin ihastella hienoja purjelaivoja, sataman lähellä oli joku festari ja paikalla ihmisiä ja veneitä todella paljon.

DSC_0056.JPG

Talotkin on siellä hieman erilaisia kun meillä, kovin mukavan näköisiä kumminkin!

Hollantiin lähdettiin ajaan heti illal kun päästiin laivasta. Perille päästiin sitten vähän puolen yön jälkeen, monet tietyöt vähän hidastivat matkaa. Yövyimme Hollannissa Sirpan ystävän Pirkon luona.

DSC_0076.JPG

Hollannissa sitten jokia riittää ja joka kylässä varmaan virtasi ainakin pari kolme tälläistä pientä joken ja niiden rannoille oli paljon hienoja veneitä. Tiistai ajeltiin kylissä ja ihailtiin maisemia, oli kyllä todella upeita maisemia.

DSC_0084.JPG

Nämä ankat tai hanhet on nyt niitä joita kooikerin pitäisi houkutella metsästäjän lähettyville ja näin metsästjä voi sitten pyydystää ne.

DSC_0169.JPG

Kun jokia oli paljon niin oli siltojakin. Jokaisessa pienimmässäkin kylässä oli tälläisiä nousevia siltoja että laivat mahtuivat menemään alitse. Jokainen silta oli myös erikseen nimetty.

DSC_0090.JPG

Keskiviikkona lähdettiin kukon laulun aikaa hakemaan sitten pientä miestä, siellä muuten kukot laulaa ihan oikeasti aamuisin!!! Vähän ennen kasvattajaa löysimme tälläisen "perinteisen" tuulimyllyn ja siinä oli vielä hieno olkinen kattokin. Aika taideteos!!!

DSC_0091.JPG

Tälläinen pikku vekkuli meitä sitten siellä odotteli!!!

DSC_0140.JPG

Tässä Lassin äiti, oikeita nimiä lisäilen myöhemmin kun saan rekkarin.

DSC_0116.JPG

Lassi itse!!

DSC_0222.JPG

Kuva pikku kylän kadulta. Ensimmäinen talo on yöpaikkamme. Puutarhat olivat todella upeita ja muutenkin ympäristöstä oltiin pidetty hyvää huolta, ihanaa katseltavaa! Ihmiset olivat myös todella ystävällisiä, lähes kaikki tervehtivät ja hymyilivät aina vastaan tullessaan.

Torstaina alkoi sitten kotimatka, Saksaan takaisin ja sieltä laivalla Suomeen. Matkalla poikettiin muutamaan kauppaan ja saatiinki autoon ihan kivasti kerättyä tavaraa!!!Silmänisku Laivalla aika meni sitten pennun kanssa tutustuessa ja leikkiessä, muutama kuvakin tuli napsastua.

DSC_0249.JPG

Poseerauksia

DSC_0238.JPG

Heti kotiin päästyä mentiin tutustuun Kapeen, Rapeen, Viljoon ja Villeen. Ekana tietenkin pääsi Ville tekeen tuttavuutta ja siitä taisi alkaa oitis ystävyys. Olivat leikkineet koko iltapäivän Vaulammilla sulassa sovussa. Kasper kävi vähän pussaileen pentua ja totesi et nyt tuli tollainen, olisiko mammalla kenties jotai ruokaa hänelle!!!Kieli ulkona Rasmuksen suhtautumista vähän mietiskelin, mutta se meni oikein hyvin. Kyllähän Rapa tapansa mukaan vähän komentelee ja ei tykkää jos hänen tontille mennään mutta muuten suhtautui todella hyvin uuteen tulokkaaseen. Viljo ei ensin ihan ymmärtäny et mikä tuo pieni karvainen pallero on, mutta sitten hokasi sen koiraksi ja kävi tervehtiin sivistyneesti. Taisi olla kaikille aika ihmeellinen tilanne, mutta siitä selvittiin hyvin ja nyt meidän laumassa on uusi jäsen Lassi!!!

DSC_0266.JPG

Illalla Sakke ja Lassi olivat käyneet vähän tutustuun vuohiin ja anoppilan Nekku koiraan. Todella reipas kaveri kun menee kaikkia katsoon iloisesti häntä heiluen ja eikä kamalasti viitsi turhista stressata. Kanin nahkaankin tutustuttiin illalla ja se vasta olikin kiva. Toivottavasti kiinnostus säilyy ja saadaan pojasta hyvä metsästyskoira ja katsotaan nyt mitä muuta keksitään alkaa harrastaan!!!