Tänään suunnattiin metsään lenkille heti mun töiden jälkeen, oli todella keväinen päivä kun aurinko paistoi ja lämmitti makavasti. Löydettiin veilä metsästä luntakin joten pojat pysyivät mukavan puhtaina!!!! No mä olin vähän harmistunut kun huomasin kuinka paljon sitä lunta on siellä metsässä vielä......et ei pääse ihan vielä pariin päivään kyllä jälkee vetään, sormia jo syyhyttää kovasti päästä mejä mettään poikien kanssa!!! Eilen katseltiin mejä kokeitakin ja molemmille pojille löytyi varmaan 4-5 koetta johon paperit laitetaan menemään ja toivotaan että päästään katsoon kuinka pojat haistelee!!!!

Lenkillä aloin vihdoin ja viimein opettaan uutta ehdotonta seis käskyäkin pojille, tää asia on hautunu jo monta kuukautta mielessä ja nyt sain sen sitten aloitettua. Ihan nolottaa ja harmittaa kun en ole saanu asialle tehtyä mitään aikasemmin. Siis sellaista käskyä jota tullaan käyttään just sillonkun koirien pitää oitis pysähtyy vaikka edessä menisi mikä otus. Tätä tässä nyt sitten harjoitellaan ja toivottavsti se saadaan toimimaan 100%!!!!

Illalla käytiin maalla ja koohottimet pääsi vielä tokoileen, teemana nouto ja hyppy. Rokka aloitti hypyllä, tehtiin ihan kisamainen hyppy seis käskyyn asti sen jälkeen en lähteny käveleen sivulle vaan heitin lelun palkaksi. Hienosti kyllä hyppää ja käskystä kääntyy oitis seisomaan nokka mua kohti. Kokeilin myös kerran kävellä viereen ja aika hyvin onnistuikin, vähän jouduin auttaan kädellä et malttaa seistä paikallaan. Nouto tehtiin kanssa ekaksi ihan koemaisesti ja se loistava, tuo jopa kapulan ihan mun sivulle asti ja istuu siihen nätisti kapula suussa!! Muutama nouto tehtiin niin että kun otti kapulan suuhun niin mä lähdin karkuun ja sai lennosta palkaksi lelun!!! Vauhtia ja ilmettä ainakin on noissa noudoissa ihan tarpeeksi!

Rasmus aloitti hyppynoudolla ja ne todella hienot. Mun täytyy vaan muistaa etten heitä kapulaa liian kauaksi esteestä sille silloin palautus vauhti ei paras mahdollinen, en kyllä tiedä miksi? Metallinouto tehtiin parikertaa ihan tasamaalla ja ne oikein iloiset ja reippaat. Loppuun vielä hyppynouto metallilla ja se todella reipa ja iloinen, jopa reippaampi kun puukapulalla!!! Metallikapulaa kanneltiin ihan muuten vaan hetki ja kantaa todella reippaasti häntä heiluen kun kehun siitä kovasti!!!

Ihanan iloiset ja reippaat minitreenit ulkona ja molemmat pojat oli todella intona kun pääsivät touhuamaan. Hyppy taitaa olla molemmille pojilla aika mieleinen samoinkun tuo noutokin ja hyvä niin!

Tänään saatiin myös Kasperin munuaiskokeiden tulokset ja niissä muutama arvo vähän koholla, mutta ei mitään selkeää vastausta löytynyt sieltä tuolle juomiselle/kusemiselle. No ensi viikon perjantaina matkataan Vihtiin eläinlääkäriin ja katsotaan sitten mitä siellä sanotaan, ei auta taas kun odotella siihen asti. Onneksi Kasper nyt hyvässä kunnossa ja pirteä, vaikka ei nyt mitään erityisiä oireita niin haluan varmistaa mistä nuo oireet silloin viime viikolla johtuivat!