Päivällä kun sain itseni sängystä ylös (siis olin viime yön töissä) lähdimm poikien kanssa Elonkiertoon ulkoileen. Ennen lenkkiä harjasin Kapen pitkästä aikaa, täytyis varmaan vähän useammin harjata. Kyllä tuli paljon kauniimpi ja komeampi poika kun sain vähän harjattua kuollutta karvaa pois. On se furminaattori vaan hyvä keksintö, lähtee paljon helpommalla karvat irti. Rasmusta ei harjattu vaan Rapa teki tokoa.

Aloitettiin suorilla luoksetuloilla. Luoksetuloissa vauhti oli hyvä ja Rapa iloisesti laukkaili kaikki pätkät. Otin kaikki luoksarin osat erikseen ilman stoppeja, sen takia että vauhti ei kärsisi ja stoppaa kuitenkin käskystä hyvin tällä hetkellä. Liikkeestä istuminen ei oikein ollu sellainen kun normaalisti. Rapa oli jotenki vaisu ja jäi muutaman kerran seisomaan vaikka annoin sen pienen vartaloavunkin. Otin istumisen muutaman kerran korostetulla avulla ja sitten alkoi onnistuu ja alkoi tuleen sellaisia tavallisia liikkeestä istumisa. Meidän piti tehdä metallinoutoa, mutta olin unohtanut metskun kotiin ja eipä sit voitu sitä ottaa. Metskun tilalla tehtiin kaukoja, jotka todelle hyviä!!! Tehtiin eripituisia sarjoja ja eripituisilta matkoilta leikkien. Kaukot on nyt kunnossa!!!

Treenien jälkeen lenkkeiltiin Elonkierron pelloilla ja metsäs nauttien ihanasta auringon paisteesta. Kylmä tuuli vähän haittasi vaan ihanaa ulkoilua. Huomasi että pojissa on edelleen vähän virtaa kun juoksivat kilpaa ja jopa leikkivät yhdessä pitkästä aikaa. Lenkin lopuksi Rapa viel ajoi jänistäkin hetken, ei kyllä ollut tällä kertaa kun 10 minuuttia reissussa. No sai poika liikuntaa kun hyppi hangessa pupn perässä. Huomiseksi on luvattu taas auringon paistetta,  pääsee ihanalle lenkille päivällä poikien kanssa ja täytyy muistaa ottaa kamera mukaan jos saisi napattua muutaman kuvan pojista ja maisemista.

Olen tänään TAAS pohtinut ankarasti sitä Rapan paikallaoloa ja yrittänyt miettiä missä vaiheessa olen pilannu sen tai minkä takia se on mennyt pilalla. Avoimessa luokassa kun kilpailtiin niin pysyi vielä hienosti eli  tämä SUURI ongelma on tullut esiin vasta voittajassa. Voi olla että en ole tarpeeksi ottanut paikallaoloja ja on sen takia tullut epävarmaksi tai sitten on tapahtunut jotain pientä joskun mitä en ole tajunnut/huomannut. Tietenkin tähän vaikuttaa varmaankin myös se lk collie joka kävi Rapan päälle ja sen takia Rapan epävarmuus vain lisääntyi..... No nyt kokeillaan saada virheet korjattua ja saada p.olo uudestaan kuntoon ja kisakelpoiseksi. Siihen voi olla pitkämatka, mutta joku päivä me vielä napataan täys kymppi p.olosta!!! Tänään katselin mejä kisoja keväälle ja ajattelin ilmoittautua muutamaan, on sitten jotain kisoja tiedossa ja voidaanhan me joku aika kisata nyt vaan mejässä ja katsoa sitten taas myöhemmin noit toko kisoja.  Rapa tykkää kyllä paljon enmmän tuosta mejästä ja tekee varmaan ihan hyvää vaihtelua tehdä jotain muutakin niin minulle kun koiralle. Onneksi tää koiran/itsensä kouluttaminen on näin haastavaa niin ei ainakaan pitkästy tai tylsisty. Aina löytyy uusia haasteita ja hyvä niin!!!Silmänisku

Illalla otettiin vielä se metallinouto kun löysin kapulan. Ekalla kerralla Rapa otti kapulan suuhun vasta toisella käskyllä, mutta kaksi seuraava kertaa oikein mallikkaita!! Tuo ekan kerran "ongelma" taisi johtuva kylmästä kapulasta, kun ulkona nyt oli muutamia asteita pakkasta. Vauhtia saisi olla lisää, mutta en uskalla lähteä kauheasti hinkuttaan tätä liikettä ettei tule vaan mitään isompia ongelmia. Evl:ssä metsku on kuitenkin hyppynoutona niin se  vauhti ei ole sitten enään ongelma, eli nyt saa ravata kaikessa rauhassa kapulan kanssa mun luokse!!!