Aurinko on paistanut tänään niin ihanasti että lähdettiin heti aamusta koirien kanssa kelkkalenkille ja hyvä kun lähdettiin aamusta sillä nyt päivällä ei olisi kelkalla päässy enään mihinkään kun tiet sen verran pehmenneet!!! Pojat saivat siis heti aamu tuimaan ravailla kunnon lenkin ja mä nautin kevät auringosta, voi kuinka ihanaa!!!

Iltapäivällä kauppareissujen jälkeen tokoiltiin hieman Vaulammilla, Rapan kanssa aloitettiin pitkän matkan noudolla ja sillä saa kyllä Rapan vauhdin kasvamaan kivasti palautukseen. Seuraamista tehtiin isän hallissa jossa olikin kivaa häiriöö kun ovet paukkui ja pressut liehui tuulessa, no Rapaa ei paljon häiriöt haitannut. Seuraaminen oli hyvää vaikka tila oli pieni ja joka puolella tuli seinä vastaan, Rapa ehkä hieman jäi taakse jos mentiin suoraan seinää kohden ja kun seinä alkoi oleen metrin päässä, no tätäkin täytyy vaan treenata et luottaa muhun et mä tiedän koska käännytään! Kosketusalustaa tehtiin naksun kanssa ihan erikseen ja siihen haetaan lisää vauhtia eli tälläinen pidemmän ajan suunnitelma. Kaukot tehtiin liikkeenä ja sitten peruuttamisen perään nopeita vaihtoja, molemmat hyvin, tuli siinä samalla sitten tehtyä tuota peruuttamistakin tuon takaosan hyväksi!!!

Rokka aloitti seuraamisella ja siinä työn alle otettiin käännökset kun niissä tuppaa vähän irtoamaan ja niitä tarvii nyt paljon treenailla lisää. Tänään namin kanssa ja hitaasti liikkuen käännökset hyvät molempiin suuntiin mutta paljon viel vahvistettava niitä. Rokkaa vähän välillä kolina muut äänet ihmetytti hallissa, hyvin pystyi kuitenkin keskittyyn!!! Kaukot upeat liikkeenä ja todella vauhdikkaat leikkien, peruuttamiseenkin saatiin ihan uus vaihde kun tajusi kuinka kivaa se on ja takaosa treenaantuu hyvin siinä samalla!!! Pitkän matkan noudoilla saa Rokankin paluu vauhtia hyvin kasvatettua sillä tuli tänään laukalla ihan loppuun asti!!!! Ohjatun suunti tehtiin alustojen kanssa ja nyt mä kasvatin mun ja merkin välimatkaa ja Rokka joutui viel meneen merkille yksin eli tehtävä vaikeni viimekerrasta, hyvin kyllä hahmottaa suunnat ja lähtee niihin reippaasti, alustat siis oiva apuväline tässä Rokalle ja kuinka helppoa kun ei tarvi pelätä et tuo sieltä väärän kapulan jos menee väärällä puolelle niin ei vaan tapahdu mitään. Tänään suunnat erinomaisesti tiedossa. Loppuun viel palkkasin pari merkkiä et se motivaati sinne säilyy!!!

Kotona ennen ruokaa molemmat ukot viel istua jäpittivät pari minuuttia ja siinäpä ei mitään erikoista ja ihmeellistä. Nyt saisi Sakke jo tulla töistä niin päästäisiin sitten Uun hakeen kotiin, tänään se sitten todellakin muuttaa meille!!! Saas nähdä minkälaiseksi meidän elämä muuttuu pienen paimenkoiran alun kanssa!!!!