Eilen illalla matkattiin Eijan ja Reiskan kanssa jälleen Turkkuseen tokoileen Lentsun kurssille ja kivaa oli jälleen!! Rasmuksen ryhmä aloitti  ja ekana liikkeenä hyppynouto. Ekalla kerralla R jäi jotain ääniä ihmetteleen kapulan viereen mutta kaksi seuraa oikein hyviä ja reippaita. Otettiin myös vinot heitot esteen molemmille puolille ja oikea puoli oikein hyvä, vasenta täytyy vähän harjoitella lisää sillä sinne päin kiertää esteen usein mennessään, takaisin kyllä sitten jo hyppää!!! Ohjaus harjoituksessa piti ensin peruuttaa koiraa ja sitten lähettää vasempaan lelulle/alustalle (Rapa teki alustan kanssa kun sitä ei noi lelut kiinnosta yhtään). Tämä harjoitus siis oikein hyvää ohjatun noudon suunta harjoitus. Rapa peruutteli kyllä upeasti ja meni reippaasti alustalle käskystä. Ohjatun vasenpuoli tehtiin sitten perään, mä lähetin R:n merkille ja siit si kapulalle, no paikalle sattui just seuraavan ryhmän collie niin meidän merkistä ei sitten aluksi tullu mitään. Collie meni vähän kauemmaksi niin johan alkoi merkki ja ohjattu näyttään paremmalta, mutta ei se kyllä näyttäny niin hyvälle mitä se on nyt yleensä treeneissä ollu. Loppuun paikalla makuu Rapa oli ollu lähdössä kovasti mun perään mutta Lentsu oli käyny laittaan sen takaisin maahan ja oli siellä sitten todella nätisti maannu. Oikein hyvä et oli lähdössä mun perään, kun siis ennen on jäänny pyöriin sinne muiden koirien sekaan!!! Taisi se collie sekoittaa taas ihan Rapan pasmat, no hyvää harjoitusta vaan ja tälläisiä tilanteita pitäisi saada lisää!!

Liikkeiden välissä tehtiin vähän perusasentoja, mun ympäsi peruuttamista, kaukoi ja temppuja, Rapa todella innokas ja teki hyvällä ilmeellä ja motivaatiolla kaikki jutut. Kaukois nyt myös peruutteli itsekseen kun pyysin seisomaan!!!

Rokan ryhmässä ei ollut meidän lisäksi kuin kaksi koiraa paikalla, joten saatiin oikein tehotreenit. Hypyllä aloitettiin, nyt niin että ensin palkkattiin hyppyä lelulla eli heti kun oli hypänny ja mä sanoin -seis- niin pallo lensi, sitten sama pienellä viiveellä (siis pallo lensi vasta muutaman sekunnin päästä seis käskystä) ja loppuun vielä liikkeenä. Kaikki muuten meni todella hyvin paitsi se liikkeen loppuosa.... eli lähti siinä tallusteleen kun mä tulin viereen. Tätä loppu osaa otettiin ihan erikseen ja alkoihan se toimimaan, Rokka pystyi lopussa hienosti jo seisoon paikallaan kun kävelin sen viereen. Eipä olla tuota varmaan ikinä edes treenattu, hyvä et tuli sekin katsottua. Hyppynoutoa tehtiin pallon kanssa leikkien, se muuten todella hyvä mutta meno hyppyä täytyy vahvistaa. Iloisesti hyppäsi aina takaisin päin pallo suussa. Kosketus alustaa tehtiin muutaman metrin matkalta ja tarkoituksena et koirat menee sinne ihan täysii ja kun pysähtyvät käskystä niin kääntyvät nopeasti ohjaajaa kohden. Rokka meni todella hienosti alustalle ja stoppi myös hieno, vähän alkoi ennakoimaan toistolla stoppia mutta kun vaan odotin niin jatkoi matkaa alustalle asti ja siitä vasta sitten palkka. Mun täytyy muistaa nyt vaan odotella jos alkaa ennakoimaan eikä missään nimessä palkata ikinä tuosta ennakoinnista, niin saadaan se pois. Loppuun paikallamakuu joka meni todella hyvin. Otettiin kaksi lyhyttä ja molemmat Roksu makasi todella tarkkaavaisena ja tuijotti mua vaikka viereistä koiraa käytiin välillä palkkaan ja taisi noustakkin välillä ylös mutta Roksu vaan makasi upeasti!!!!

Liikkeiden välissä otettiin paljon sivulletuloja ja seuraamista, kun kerran oltiin vieraassa paikassa niin  saa noihin hyvää häiriöö. Ne olikin oikein hyviä!! Hyvin Rokka kyllä keskittyy, kerran sinkosi jonkun ohi menevän koiran perään mutta jolkotteli takaisin kun oli pyörähtänyt sen ympäri. Toi on kyllä ihme juttu kun ei Rokkaa yhtään kiinnota noi meidän treeni kaverit vaan sitten jos joku menee siitä ohi niin se sitten kiinnostaa ihan tavattoman paljon. No tähän ei auta muu kun treenailla eripaikoissa ja nimenomaan sellaisissa paikoissa jossa kulkee ihmisiä ja koiria ympärillä niin tottuu siihen eikä välitä niistä sitten  enään niin.

Kiitoksiet Lentsulle jälleen todella antoisassa ja mukavasta kurssi kerrasta. Eijalle kiitos matka seurasta, kyllä maailma on taas hyvä paikka asua ja olla kun saatiin se parannettua tuossa ajomatkoilla!!! Muuten jos näät pallopäitä  jossain niin kerrohan, mä tarvisin niit muutaman lisää!!!