Lauantaina kello soi kahdeksan aikaan ja auton nokan suunnaksi Marttila ja jälkitalkoot. Päivä vierähti äkkiä jälkiä tehdessä ja kuulumisia vaihdellessa tuttujen kanssa. Mä sain tehdä jälkii ihan ensi kertalaisen kanssa ja oli kiva kun itse pääsi neuvoon et miten ne jäljet tehdään, pääsi antaan myös vinkkejä ja neuvoja joita itse on saanut viisaammilta ja kauemmin mejää harrastaneilta. Vähän oli iltapäivällä hassu olo et onko kaikki varmasti tehty ku ite nyt periaattees oli kokonaan siitä vastuussa, mutta kaikki oli tehty!!!!

Sunnuntaina kello soikin sit jo kuuden aikaan ja Rapa ja Uuno autoon ja Marttilaan jälleen. Rapan olin ilmoittanut haisteleen voittajaluokan jäljen ja Uuno pääsi vaan turistiksi mukaan. Aamupäivä oli pelkkää odottelua ja ihmettelyä kun Rapa meni päivän neljännelle jäljelle ja mä itse opastin viimeisen jäljen. Vihdoin ja viimein päästiin Rapan kanssa lähteen metsään ja mun kauhuksi matkalla jäljelle ajoin käärmeen yli. Muutamalla jäljellä lauantaina oli nähty käärme mutta mä vaan uskoin etten mä niitä kohtaa.... Koko päivän aikana sitten ajoin 4 yli ja pari näin kun kävelin tiellä, et siis mun painajainen...... Olin kyllä aivan vainoharhainen kaiken aikaa et jostain tulee käärme mutta onneksi siellä metsässä käärmeet ymmärsivät pysyä kaukana musta ja Rapasta.

No Rapan jälkeen sitten, se meni aika kivasti. Makaukset ukkeli tietenkin ohitti tai haistoi vaan äkkiä mutta niihin on nyt uusi konsti jolla lähden niitä yrittään, muuten Rapa jäljesti rauhallisesti ja määrätietoisesti eteenpäin koko jäljen ajan ja mulla oli jotenkin todella rento ja mukava fiilis kävellä siellä perässä, ku yleensä jännitän sitäkin!!!

Näin tuomari Kari Kielo sanoo Rapan jäljestyksestä: Nuuhkaisee alkumakausta, ohjaaja tukee koiraa runsassanaisesti kehuen alkuviitoituksen matkan jonka jälkeen aloittaa itsenäisen työskentelyn. Jälkityö on sopivavauhtista ja hyvin jälkiuran päällä etenevää, tarkkuudessa on paikoin hieman toivomisen varaa koiran aaltoilevan työskentelytavan johtaessa välillä kauas jäljestä ja siitä seuraaviin tarkastuksiin. Tarkistukset lisääntyvät hieman loppua kohti, koira on kuitenkin kauttaaltaan hyvin tietoinen tehtävästään ja etenevyyskin pysyy hyvänä. Makauksista käy nuuhkaisemassa toista, muita ei huomioi lainkaan. Katkokulmalla jatkaa suoraan yli ja huomatessaan verijäljen loppuneen lähtee kaartamaan oikealle todella laajalla kaarroksella löytänee näin toiselle osuudelle, kaarros on kuitenkin niin laaja että useita kymmeniä metrejä toiselta osuudelta jää jäljestämättä. Toisen kulman selvittää ulkokautta laajalla rengastuksella, kolmas kulma jäljen mukaan. Kaadolle tulee jäljen päällä, pysähtyy kaadolle ottaen sorkan suuhun ja nostaen sen jäljen sivuun. Erinomainen, eleetön jälkikoira, joka kuitenkin tänään olisi saanut olla paremmin hereillä erikoiskohdissa. VOI1 40pist!!!!

Et siis eka ykköstulos voittajaluokasta nyt kotona, pari viel lisää niin sit saa keitällä valiokahveet!!!!  Kyllä taas tuli sellainen todella hyvä fiilis kun Rapa onnitui hyvin vaikka mä olen kyllä tiennyt kuinka hyvä se on mutta nyt onnistuttiin kokeessakin!!! Onneksi on jo uusi koe tiedossa ja tänään viel katselin kokeita kesälle et jos vaikka saisi ne pari ykköstä kerättyä tän kesän aikana kasaan, saas nähdä kuinka käy!!!

Oma opastus meni aika hyvin, käärmeitää peläten tietenkin, mutta onneksi purkuun sain itselleni kaverin mukaan koska muuten olisin ollut ihan vainoharhainen ja en tiedä olisinko uskaltanut kävellä edes koko jälkeä läpi....

Tänään aamulla kello soi taas jo vaikka kuinka aikaisin ja oli riennettävä töihin. Ilta meni tässä kotosalla puuhatessa, piti vähän treenata koirien kanssa mutta jotenkin se aika hukkui kaikkeen muuhun. No pari kertaa otin Rokan kanssa kepit ja ne meni oikein kivasti. Huomenna onkin edessä taas koe, tällä kertaa tokokoe ja Rokalla....Huomen sit näkee miten se EVL sujuu meiltä!!!!

Pojat tähystämässä!!

Uuno Untamon korvat sojottaa tällä hetkellä vähän mihin sattuu!!!