Aamusta heti suunnattiin eläinlääkäri Jallin luo ja Rapa sai rokotukset, kun ne olisi mennyt parin päivän päästä vanhaksi, onneksi huomasin!!! Punnitsin miehen samalla ja painoi 15.5kg eli aika kivasti. Lääkäristä mentiin suoraan feeniksin parkkipaikalle ja vähän treenattiin.

Rasmus aloitti ohjatulla ja vasemmalla puolella, olin vieny kaikki kapulat valmiiksi ennenkuin otin Rapan autosta. Ekalla kerralla ei ihan hahmottanu kapuloita mutta sitten toisella kerralla todella hieno ohjattu ja kaikki kapulat oli paikoillaan eikä yhtään himoinnu muualle kun vasemapaan reunaan. Palautus reippaasti laukaten, siis mahtavaa!!! Merkillä mun pitää muistaa vähän odottaa että ehtii suoristaan itsensä, sillä jos sanon liian aikaisin seis käskyn niin jää helposti vinoon ja näin kapuloille lähteminen voi vaikeutua. Merkkiä tehtiin myös muutama kerta pelkästään et saadaan siihen varmuuttaa. Ruudussa tehtiin keskikohta harjoitusta siis sitä missä Rapan pitäisi itse lähteä tarjoamaan oikeaa paikkaa ja oikeasta paikasta lentää palkka. Kävin ekalla kerralla näyttää keskikohdan ja menikin sinne oikein hyvin. Parilla seuraavalla kerralle sitten tarjoili peruuttamista ja vaikka mitä, no kävin taas näyttään niin sitten keskikohta löytyi hienosti. Näitä harjoituksia täytyy tehdä useammin kun kerran puolessa vuodessa sillä Rapan itsenäinen liikkuminen keskikohdan löytämiseksi oli melkeimpä kokonaan kadonnu. Lyhyt paikallaan istuminen auton takana sillä aikaa kun vein kupin ruudun taakse ja istui todella hienosti. Ruutu kupilla myös oikein vauhdikas ja hyvä. Lopuksi vielä temppuja ja siten koiran vaihto.

Rokka aloitti myös tuolla ruutu jutulla, en kyllä tiedä teinkö oikein kun otin sillä sitä mutta toimi oikein kivasti. Jätin siis Rokan istumaan noin 15m päähän ruudusta ja kävin näyttää keskikohdan, palasin koiran viereen ja lähetin ruutuun. Kun juoksi ruudun keskelle pysäytin ja oitis lensi narupallo. Stopit oikein hienoja vaikka ei olla niitä edes ikinä treenattu ja hyvin juoksi muutenkin keskelle ruutua. Intoa oli vaikka kuinka, juoksi sillä kaikki kolme kertaa aivan täysiä sinne, vähän ihmetteli kun siellä ei ollu palkkaa mutta oli ihan tyytyväinen kun pallo sit lensi sinne. Kävin joka kerta näyttää keskikohdan ja tuo pieni mies istui ja odotti todella hienosti. Eipä olla tuota odottamistakaan noin pitkällä matkalla treenattu mutta toimi aika kivasti ja älysin myös palkata siitä joka kerta!!! Luoksetulo tehtiin kerran ja nytkin istui ja odotti todella hienosti, käskystä sitten täysiä leluun, vähän lähdin pakoon heti käsksytä niin sain todella hyvän liikkeelle lähdön. Lopuksi ennen leikkihetkeä otettiin vielä ruutu kerran mutta nyt niin että vietiin sinne pallo ja sit tuo vauhtimato sai sen sieltä hakea!!! Tajusin tänään että Rokka osaa vaikka mitä vaikka en ole kaikkea erikseen sille opettanut, aika viisas "pentu" mulla!!!!

Treenien jälkeen käytiin vielä pieni kävely metsässä umpihangessa ja sitten mä sainkin taas rientää töihin. Harmitti ihan hirveästi kun ei sattunut kamera mukaan lenkille, sillä oli varmasti tämän talven kaunein aamuaurinko... Olisi saanut ihania maisemakuvia.... No toivottavasti tälläisiä aamuja vielä tulaa ja paljon lisää!!!