Perjantaina käytiin sänkipellol juoksuttaan koko laumaa ja samalla Rokka sai tehdä muutaman nouto harjoituksen kokonaisella fasaanilla. Ensin tutki hetken et mikäs ihmeen lintu tää on, mutta sen jälkeen toi fasaanin todella hyvin. Kantoi lintua ensin vähän roikottamalla mutta toisella tai kolmannelle kerralla otti sit jo oikein kunnon otteen ja kanto linnun todella ylpeänä mulle!!! Aikamoinen lintukoira mulla, kunhan nyt vaan päästäis ihan oikeesti linnustaan sen kanssa....

Rokka&fasaani

Rokalla ja Lacinalla oli kivaa yhdessä kun juoksivat kilpaa pallopäiden perässä!!!

Rokka varmistaa et Lacina pysyy varmasti perässä!!!

Mikä riemu kun sai napattua pallopään Rokalta!!!

Juoksemisen jälkeen treenattiin Lacinen kanssa hieman tulevia taippareita varten eli vedin lyhyen jäljen joka meni todella hyvin. Myös haku osuutta vähän katsottiin et irtooko se ja kyllä se irtosi ihan riittävästi. Vesinouto kokeiltiin kerran hanhen siivellä ja varmasti nappasi sen suuhunsa vedestä, et hyvältä näyttää sunnuntaita ajatellen!!!

Tänään oltiin sovittu Marjan, Tiian ja Sirkan kanssa treffit tokon merkeissä ja myös vähän katsottiin fasaania porukalla. Kasper pääsi aloittaan "tokoilut "ja tehtiin ohituksia Ruun kanssa. Hienosti sujui vaikka Kapen nyt välillä tarvii vähän kertoa et hän on se vanhin täällä et olkaan pikku pojat kunnolla!!!

Itse tokot aloitti Rokka, tehtiin alokkaaan liikkeet läpi, paitsi hyppy jätettiin pois. Seuraaminen niin remmissä kun ilman todella kivan tuntuista ja Marja sanoi et näytti myös oikein hyvältä. Liikkeestä maahanmeno super hieno. Luoksetulossa sitten tahkottiin sitä et Rokka malttaa istua nätisti vaikka käsky huudetaan monta kertaa ja välillä kävin palkkaileen pelkän istumisen eli oikein hyvää treeniä nuorella koiralle. Hyvin kyllä alkoi malttamaan kun oltiin hetki hiottu, tulee silti aivan älyttömän lujaa luokse vaikka kävin palkkaileen pelkkää istumistakin!!! Loppuasento hieman hukassa, mutta sitä ehditään nyt vielä treenaileen ennen ens lauantaita. Liikkeestä seisominen ensin aivan hukassa mutta kun muistuttelin mieleen niin alkoi löytymään ja saatiin pari upeaa seisomaan jääntiä tehtyä. Täytyy muistaa kisoissa ennen seisomista muistuttaa Rokalle vähän et mistä on kyse kun helposti lähtee tarjoamaan maahanmenoa. Paikalla olo tehtiin Jesperin vieressä, ekalla kerralla oli noussu istuun sillä välin kun kävelin pois, kävin sit korjaan vaan tyynesti ja sitten oikein hyvä paikalla olo vaikka häiriöö oli ihan tarpeeksi paljon. Paikallaolon alkua tai siis sitä kun mä kävelen pois niin pitää kanssa paljon nyt treenata viikon aikana. Lopuksi heiteltiin vielä hetki pallopäätä ja sitten koiraa vaihtamaan.

Rasmus aloitti tyhjällä ruudulla ja meni upeasti sinne aivan keskelle seisomaan!!! Perään tehtiin kolme kertaa kipolla ja niissä oli ainkin vauhtia. Kaukoja otettiin leikkien ja nyt maahanmenot jo parempii ku palkkailin niitä paljon, muutenkin kaukot oikein hyvän näköiset! Luoksetulo tehtiin pari kertaa ensi ekasta stopista palkka ja sitten suorana, stoppi hyvä ja suorakin oli ihan tarpeeksi vauhdikas. Loppuun otettiin tunnari joka meinasi muuttua ihan painajaiseksi. Ekalla kahdella kerralla Rapa vaan arpoi kapuloilla ja toi minkä sattui yhtään sen enempää miettimättä, ku yleensä ei yhtään sohlaa tunnarin kanssa. Vaihdettiin sitten paikkaa ja otettiin ihan kaikki uudet kapulat niin johan teki upean tunnarin, tiedä sitten mistä johtui tuo ihmeellinen sohlaaminen jne.... No täytyy tässä viikon aikan tehdä tunnareita usein niin saa siihen sen normaalin varmuuden.

Tokoilujen jälkeen lähdettiin elonkierron metsään vähän ihmetteleen jo hieman pahalle haisevaa fasaania. Onni pääsi ensimmäisenä tutustuun tuohon kaveriin ja paljoa empimättä nappasi sen suuhun ja kiikutti pois.... Aikamoinen pikku noutoja siinä, taisi antaa tollereiden omistajille hieman paineita.... No seuraavaksi pääsi Ruu ja hienosti se fasaani sieltä nousi. Kolmantena kokelaana oli Roisto joka pienen mietinnän jälkeen myös nappasi linnun suuhunsa. Rokka pääsi kanssa katsoon lintua ja hienosti sen pari kertaa toi mulle, pikkasen oli ylpeä kaveri kun tuli lintu suussa mun luokse. Viimeisenä mutta ei mitenkään vähäisimpänä fasaani jahtiin pääsi Jesper joka kokemuksen syvällä rintaäänellä toi linnin hienosti ja ylpeänä Marjalle!!!

Onni vähän tutkii et mikäs tää on....

Ja sitten mennään fasaani suussa!!!!

Ruu ja pahan hajuinen fasaani!!!

Roisto&fasaani!!!

Kiitokset Marjalle, Sirkalle ja Tiialle oikein kivasta lauantai iltapäivästä, mennään taas pian uudestaan treenaileen ja touhuileen yhdessä. Treenien jälkeen käytiin viel Tiian ja koirien kanssa käveleen vähän sänkipellol, johan oli iloista porukkaa kun pääsivät juokseen vapaan pitkin peltoa, Onnikin pysyi yllättävän hyvin kooikereiden vauhdissa!!! Tahtoo pian taas uudestaa!!!