No niin kirjoitellaan taas vähän eilisen ja tämän päivän kuulumisia. Eilen treenattiin aamupäiväl sisällä uutta seuraamisen lähtöasentoa, siis niin et Rasmuksen pää nojaa mun reiteen. Koskee jo hienosti reittä, tästä täytyy vaan jatkaa eteenpäin->pitkä urakka edessä et tulee sellainen kun halutaan. Tietenkin myös treenasimme sivulletuloja ja tulee jo paljon nopeampaa. Kokeilin myös lenkillä useaan kertaa et jäin vain seisomaan paikalleni ihan passiivisena (koirat siis vapaana). Kyllä se sieltä tuli joka kerta minuutin sisällä ja toisinaan todella nopeasti. On kyllä ostanut tämän  treenin hyvin ja paljon mukavampi kun itse tarjoaa, ettei tarvi aina käskeä.

Illalla käytiin kunnantalon parkkiksella harjoitteleen ja nyt Kasperi pääsi aloittaa ja Rasmus puuhun kiinni. Kape teki seuraamista ja kaukoja, kaukot olivat todella upeita!! Otettiin kaikki jäävät liikkeet suorapalkalla, olen kyllä onnistunut opettaa ne hyvin tuolle bernille. Pysähtyy nimittäin heti käskystä ja aina oikeaan asentoon ja muistaa myös kuunnella mitä pyydetään!!
Rasmus aloitti sivulletuloilla, joihin vaikeutta saatiin ohikulkevista ihmisistä ja autoista. Luoksetulon loppuosaa otettiin muutaman kerran ja olin ajatellut palkata narupallolla, mutta pikku mies Rasmus olikin sitä mieltä et hän kyllä tulee sivulle kun sieltä tulee namia!!! VAUTSI, sivulletulo treeni on siis oikeasti tehonnut. Stoppeja otettiin puun kierrolla tai mitä nyt ikinä kiersikin, maahanmenot olisvat saaneet olla vähän nopeampia, mut muuten ok. Seuraamis pätkiä otettiin sen takia et saan palkattua koirani kun tulee uudelleen sivulle, siis kisoja varten treenattu juttu. Todella hienosti lähtee tarjoamaan uudestaan sivulle tuloa kun olen vapauttanut ja liikkunut itse vähän poispäin.
Viimeiseksi otettiin kaukot n20m matkalta ja ne oli melkeimpä täydelliset!!! Ainut asia minkä haluan saada paremmaksi oli seisomasta maahanmenot, että menisi enemmän taaksepäin. Siis nyt tuli noin 5cm eteenpäin aina kun meni S->M. Tätä täytyy nyt treenata lisää sisällä ja vaikka naksun kanssa niin saa oikean liikeradan menemään Rasmuksen ajatuksiin.

********************************************************************************************************************************************

Tänään aamulla lähdettiin Marjan ja Jepen kanssa metsään lenkille ja jäljestään, nyt vielä kun on keliä. Jeppe aloitti jäljestyksen ja teki TODELLA hienoa työtä. Mä en ole ikinä ennen nähny Jepen jäljestävän noin rauhallisesti ja tasaisesti.  Ei lähtenyt yhtään tempomaan liinassa vaan liikui lähes löysällä narulla koko jäljen!! Taitaa Jeppekin päästä mejä kokeeseen!!?!! Taisi vaikuttaa kun käytiin koirien koirien kanssa ensin lenkillä niin sai purkaa turhat enengiansa siellä ja pystyi nyt keskittyyn pelkkään jäljestykseen jäljellä.

Rasmus jäljesti niinkuin ennenkin, tasaisesti ja varmasti vaikka jälki meni välillä hakkuuaukella ja välillä aivan hirveässä koivikossa. Kulma missä ei ollut makausta meinasi mennä vähän pitkäksi, mutta Rasmus korjasi hienosti takaisin jäljelle. Viimeisellä 50m ei ollut edes merkkejä kun ne loppui kesken, hienosti silti päästiin kaadolla. Keväällä vaan kisoihin niin jos sais sen jälkivalion arvonimen kanssa nimen eteen liitettäväksi. Mun ehkä pitää nyt talven aikan opetella suunnistaan niin pääsee helpommin kokeisiin.

Ilta oltiin tädin miehen 65wee synttäreillä syömässä itsemme ähkyyn. Illal täytyy vähän vielä treenailla sisäl ja ehkä ulkonakin jos jaksaa ja viittii.
Humenna odottaakin taas työpäivä ja sit maanantaina vasta päästään taas treenaileen. Mulla itsellä on nyt pitkää ollut todela hyvä motivaatio treenata ja mun mielestä treenaaminen on ollut ihan huippu kivaa ja siistiä. Toivottavasti tälläinen mielentila jatkuu niin saadaan hyviä tuloksia ja kehitytään molemmat minä sekä Rasmus eteenpäin. Mielessä on selvä kuva miltä haluan meidän tokoilun näyttäävän, kerron sittenkun siihen ollaan päästy!!! ;-)

Meinas ihna unohtua, meistä tuli tänään filmitähtiä.... telkusta tuli se kooste messarista ja minä ja Rasmus oltiin päästy siihen. Siinä näytettiin pätkiä kaikista ryhmäkilpailuista, niin siellä me vilahdettiin pariinkiin otteeseen!! Kohta alkaa tuottajat soitteleen kun haluaa meidän esiintyyn!!! heh heh hee!!! :-D
On se messarin kooste meillä tallennettuna niin voin ihailla sitä vaik joka päivä elämäni loppuun asti!!!

Niin illal vähän naksuteltiin vaan sisäl kun se aika vaan vierähti taas niin äkkiä. Kasper aloitti omilla tempuillaan eli karhulla, tassun antamisella ja peruuttamisella. Täytyy taas joku päivä kehitellä Kasperin temppu osioon uusia juttuja ettei vaan käy liian pitkävetiseksi kun samat temput pyörii aina vaan. Rasmus aloitti tietenkin sivulletuloilla, jotka mahtavia ja tarjoaa sitä nyt kaiken aikaa kun tietää et tehdään jotain!! =) Otettiin myös naksun kanssa reiteen koskemista joka etenee hurjaa vauhtia, piti päätä jo useamman sekunnin paikallaan mun reiteä vasten. Nyt tarvii vaan yhdistää "temppuun" jokin nimi, no sitä mietitään. Viimeiseksi otettiin viel arvaus leikki -> Rasmuksen pitää arvata mitä haluan ja palkka tulee oikeasta tempusta. Ekana oli pyöriminen, sit maahanmeno ja viimeiseksi aivan uusi -köllii- temppu!!! Kaikki temput tehtiin kolme kertaa ja sit vaihdettiin. Siinä meidän iltapuuhastelut ytimekkäästi ja lyhyesti.