Blogi on viettänyt vähän hiljaiseloa kun meiltä meni tapaninpäivän aamuna sähköt poikki ja saatiin ne sitten takaisin vasta perjantai iltana eli oltiin tunnelma valaistuksessa 4.5vuorokautta. Siihen pimeyteen ja sähköttömyyteen alkoi kummasti tottua ja oikeestaa alkoi ärsyttään ku ne sähköt tuli takaisin ku telkkari huutaa niin kovalla, sisällä on niin kamalan kirkasta ja heti alkoi myös kamala kiire.... Oli niin ihanan rauhallista se muutama päivä mutta kun alkoi tietokoneet sun muut toimimaan niin kyllä ihminen sitten itselleen tekemistä taas keksii vaikka kuinka ja paljon!!!

Koirat ottivat tuon "pimeys"ajan levon kannalta, ne vaan nukkui, nukkui ja nukkui. Kaipa ne on niin tottuneita siihen et ku on pimeetä niin sitten vaan nukutaan ja ollaan rauhallisesti, pitkillä lenkeillä käytiin päivisin et pääsivät edes vähän juoksemaan ja purkamaan energiaansa. Kiitoksia siis lenkkiiseurasta ystävät rakkaat!!

Tokoiltiin tietenkin lähes päivittäin ja Uunon ja Rokan kanssa käytiin varmaan kaikki liikkeet läpi jossain määrin ja ne kyllä sujuu hyvin. Molemmille pojille olen vaihtanut ruutuun kosketusalustan ja toimii erinomaisesti, nyt ruudussa selvä paikka mihin menevät ja mun mielestä menevät sinne jopa lujempaa kun lelulle. Uuno on harjoitellut paljon tunnaria ja liike alkaa olla kasassa pientä hieno säätöä lukuun ottamatta, tunnari kyllä hukkuikin tuossa yksi päivä mutta sitten seuraavana se taas jo löytyi!!! Uunon kanssa uudempana juttuna ollaan tehty nyt ohjattua ja se alkaa olla hyvässä mallissa eli yhdellä kapulalla ollaan tehty mutta silleen et lähetän merkille ja siit si kapulalla ja Uuno toimii hienosti niinku aina!! Rasmuskin on päässyt vähän hömpötteleen kaikkea pientä aina  sillon tällön ja voi sitä iloa kun se pääsee hommiin!!! Obelix on Saken kanssa naksutellt ja opetellut ihan kaikkee perusjuttui, myös remmissä kulkemista kun se pentunäyttely lähestyy kovaa vauhtia ja siellä kai tarvis osata kulkea sentään remmissä!!!

Tämän viikon treeneistä voin kertoa jo vähän enemmän eli maanantaina aamusta lenkkeiltiin Katin kanssa Elonkierrossa aamutuimaan ja lenkin jälkeen tokoilin poikien kanssa siinä parkkiksella. Rasmuksen kanssa tehtiin seuraamista joka todella innokasta ja hyvää, Rapan seuraaminen kyllä paranee aina vaan!!! Pari suoraa luoksetuloa ja vähän rallytjuttui niin johan oli Rasmus herra tyytyväinen!!

Rokan kanssa tehtiin ekana ohajttua joka ehkä väärä valinta kun ei pystynyt ensin ollenkaan kuunteleen mihin pitää lähteä vaan sinkoili ihan mille kapulalla vaan. Vähän rauhoitettiin tilannetta ja menin hieman lähemmäs Rokkaa kun lähetän sen kapulalle niin alkoi homma toimiin ja Rokka tekikin oikein hienot ohjatut molempiin suuntiin parikin kertaa. No nyt opin ettei sitä kannata tehdä ekana kun on sitä "liika" virtaa viel ja ei tuo keskittyminen ihan parasta mahdollista. Niitä suuntia pitää silti viel vahvistaa lisää et saadaan ne varmemmiksi. Toisena juttuna kaukoja joissa vähän jumittaa, en vaan tiedä miksi tai mietin haittaisiko tuo lumi kun sisällä tekee todella hienot kaukot.... Lopuksi palkkailin vielä pelkkää merkkiä ja siihen saatiin hyvin lisää vauhtia kun vähän hetsasin Rokkaa!!!

Uuno aloitti myös ohjatulla ja tehtiin pelkkää oikeaa puolta, jonne kääntyy kyllä todella nätisti ja kaarikin mukavan pyöreä. Tehtiin joka kerta merkin kautta ja välillä aina palkkasin merkin ja sitten taas välillä pääsi kapulalle asti!!! Ohjatusta tulee varmasti hieno kun se joskus saadaan kuntoon Uunon kanssa!!! Pelkkää kapulan nostoa muutama kerta ja siinä alkaa olla jo ideaa et menee takakautta sinne, mutta vahvistusta se viel vaatii ja paljon. Kaukojen I->S monia toistoja et saisin Uunon pysyyn paikallaan ku nousee ja kyllä se alkaa paraneen mutta vaatii multa tarkkuuttaa palkatessa ja jos joskus tekee vähän viivettä niin pitää olla todella tarkka ettei Uunon etutassut lähde liikkeelle. Kaukoja tehtiin sit viel vähän muutenkin ja ne kyllä hyvän näköiset, vire ja ilme oikeat ja Uunon mielestä ne on todella kivat!!! Suora luoksetulo viel loppuun niin sitten se oli siinä!!!

Maanantai illalla ajeltiin meidän aksatreeneihin Rokan kanssa ja Ansku olikin tuonnut mukavan 30 esteen radan.... Tehtiin rata kahdessa osassa ja eipä se sitten loppu viimein niin vaikea ollut kun vaan keskittyi tekemiseen. Mä olin jotenkin todella löysä ja me vaan Rokan kanssa höntsäiltiin, annoin mennä sen vähän miten sattuu mutta ehkä tuollaisiakin treenejä on hyvä välillä olla!!! Kiitoksia treenikamut mukavasta aksa maanantaista!!!

Eilen tiistaina olikin vuorossa tavoitteellinen toko ja liikkeinä tällä kertaa hyppy(nouto) ja kaukot. Mun koirista Rokka aloitti hyppynoudolla ja tehtiin se ohajtun kapulalla pari kertaa käskytettynä ja siinä ei mitään kummallista. Uunon kanssa kokeilin hyppynoutoa ihan kylmilteen mutta meno hyypy jotenkin todella vaikea, takaisin päin kyllä hyppyy vaikka tulisi mistä suunnasta vaan. Pari kertaa ohjasin mennessä esteen yli mutta ei jääty sitä sit sen enempää jauhamaan ku sen kyllä ehdin opettaan tuolle viel ennen voittajaluokaa. Alo hyppy pari kertaa kisamaisesti ja ne todella hienot!!!

Rokka teki kaukoja häirittynä ja vähän selkeästi ahdistui ja jumitti edelleen maahanmenoja, mutta kun tein lähempää niin sitten todella hienot ja terävät kaukot. Uunon kaukot kanssa häirittynä ja nyt pitää jatkossa palkata paljon ekaa istumaan nousua avo kaukoissa ku se vähän tökki, muuten hienot kaukot. Leikkien tehtiin vähän I->S vaihtoja myös ja sain palkattua nyt hyvin ettei päässy peruuttaan, mutta sitä treenattava paljon lisää. Loppuun Uuno otti viel parin minuutin paikalla olon ryhmässä ja paikalla olo itsessään hienosti, mutta maahanmenoa treenattava kun tippui vasta toisella käskyllä!! Kyllä oli kivat tokotreenitkin et kiitoksia vaan koko porukalle!!!

Meillä siis palattu selvästi arkeen kun treenit pyörii ja touhuillaan koirien kanssa kaikenlaista kivaa!!! Muutama kuva kilteistä koirista jotka saivat jouluna muutaman paketinki, Rokkakin kyllä sai paketteja mutta ehti avata ne niin nopeasti etten saanut yhtään kuvaa siitä!!!

jaahas ja mitäköhän tämä paketti mahtaa sisältää??

Pakettipoika Rasmus!!

Uunon mielestä hänen paketti oli aikas pieni....

Näin alkaa väsyttää ku kaikki paketit saa avattua!!!