Joskus viime syksynä tai ihan alkutalvesta Marika kyseli olisinko Uunon kanssa halukas lähtemään Ruotsiin Derek Scrimgeourin kurssille ja arvaatte varmaan että kyllähän me Uunon kanssa sinne haluttiin lähteä tai mä ainakin halusin, Uunolta ei pahemmin kyselty!!! Ja näin kurssin jälkeen voin sanoa että kyllä kannatti lähteä ja ensi vuonna ihan varmasti suuntaamme sinne taas uudestaan sillä kurssi oli niin mahtava ja Derekiltä oppi ihan valtava paljon. smiley Välillä meni vähän jotain ohi kielimuurin takia mutta sitten hetken päästä pääsi taas jutusta kiinni, Derek kertoi kaiken todella hyvin ja käytti paljon esimerkkejä jolloin itse pystyi ymmärtämään asiana paljon paremmin ja laitumella hän tarvittaessa näytti kaiken kädestä pitäen jos tuli ongelmia, siis erittäin hyvä kouluttaja!!!

Matka kohti kurssia alkoi keskiviikkona iltana jolloin pakkasimme neljä akkaa ja kolme uroskoiraa samaan autoon ja hurautimme laivaan. Matkaseura oli kytllä ihan huippu luokkaa ja juttua riitti vaikka kuinka ja paljon! Illalla laivalla vähän hengailimme yhdessä muiden kurssilaisten kanssa ja sitten nukkumaan jännittyneessä tilassa että mitä mahtaa tuleman pitää.
Torstaina aamulenkki tehtiin kauniissa puistossa Tukholman keskustassa ja jälleen tietenkin hyvässä seurassa, ihanasta aamuauringosta nauttien!!

Koko matkaseurueemme yhteis potretissa
 
Torstai päivän kulutimme ajellessa pieniä teitä ja katsellessa maisemia, välillä poikettiin jaloittemaan, syömään ja shoppailemaan. Illalla kuuden aikaan saavuimme majapaikkaamme joka oli oikein idyllinen talo ihanan järven rannalla. Koirat pääsivät illalla uimaan ja kunnon lenkille kun olivat lähes koko päivän istuneet autossa ja ihmetelleet et mitä ihmettä tälläinen matkustaminen on.
Majatalomme
 
Perjantaina aamulla siirryimme isolla laitumella jossa oli tarkoitus kaikkien koirien paimentaa mutta lampaat olivat sen verran villejä että aamupäivällä paimensi vaan ihan muutama koira ja Derek piti "luennon" missä käytiin oikeestaan kaikki läpi mitä koiralle opetetan, miten ja miksi ja miten ohjaaja toimii eli kun osaisi tehdä kaiken tuon ja muistaisi kaiken sen opin niin olisi varmasti ihan pro!!!
Iltapäivällä laitumella rakennettiin pieni aitaus jonne sitten Uunonkin kanssa mentiin, ekalla kierroksella ensin pyöritin Uunoa hetken aitauksessa lampaiden ymräri ja Unski teki hienosti hommia, joutui menemään ahtaista väleistä ja vähän jopa työntämään lampaita mutta tämä kaikki onnistui. Kokeiltiin tehdä sisäflänkkejä niin et olin aitauksen ulkopuolella ja nekin onnistui ihan kohtalaisesti mutta vaatii vielä harjoitusta.

Liikkuvaisia lampaita

Derek opastamassa paimennuksen saloihin

Toisella kierroksella jatkettiin vähän samalla teemalla mutta oltiinki molemmat aitauksen ulkopuolella ja mun piti pysäytelää koiraa eripaikkoihin ja sitten saada jatkamaan matkaa, tämä vähän tuotti ongelmia tai ei ehkä olisi tuottanut jos en olisi itse sählännyt ja huitonut joka suuntaan.... No kepokka multa sitten takavarikoitiin pois kun sen kanssa huidoin mutta pystyy sitten ilman kepakkoakin huitomaan!!! wink Kaiken kaikkiaan oli hyvä treeni vaikka vähän sählättiinkin Uunon kanssa!!!

Ilta sujui oikein iloisissa ja mukavissa merkeissä kun istuttiin koko porukka iltaa yhdessä ja naurettiin niin paljon että nyt elää vähintään 150 vuotiaaksi!!!laugh

Eilen lauantaina mentiinkin aamupalan jälkeen talon lähellä olevalla laitumelle jossa oli iso pyöräaitaus valmiina joten treenaaminen sujui helpommin. Uunon kanssa taidettiin olla ihan päivän ensimmäiset oppilaat ja nyt keskityttiin hakukaariin ja varsinkin mun sijoittumiseen, katseeseen ja siihen etten auta Uunoa liikaa keholla vaan alan vaatimaan pikku hiljaa et sen pitää lähteä liikkeelle pelkällä suullisella käskyllä. Aluksi Uunolla ei ollut hajuakaan mitä nyt tehdään mutta muutama toiston jälkeen kun ihan vähän autoin sitä vartalolla niin alkoi kaaret sujumaan ja Uuno lähti kaarille nätisti ja melkeimpä pelkällä suullisella käskyllä. Tämäkin vaatii paljon harjoittelua ja toistoja ja sitä että koira kuuntelee ja ennenkaikkea sitä et mä olen selkeä. Itselle tuotti kovasti työtä kun piti katsella lampaita eikä koiraa ja samalla vielä liikkua erisuuntaan kuin koira, mutta muutamalla toistolla saatiin minutkin paremmin ojennukseen ja ruotuun. Tätä siis harjoitellaan aktiivisesti tässä kesän aikana... Katsottiin myös pikaisesti sisäfänkkejä ja sitä kuinka käytän niitä poispäin ajossa niin ettei mun tarvi taapertaa ees taas vaan et saan Uunon lähtemään musta pois päinki nätille kaarelle.

Itselle tuli kyllä montaa ahaa elämystä varsinkin siinä vaiheessa kun oli muuttanut omaa toimintatapaa ja koira toimi sen myötä hienosti ja rauhallisesti, niin sai vaan hämmästellä ja ihastella tilannetta!!!

Toisella kierroksella jatkettiin kaarien kanssa ja tein niitä nyt omaa tahtia ja "opettaja" vaan katseli mitä touhua. Voi kuinka piti keskittyä ettei kädet huido ja että katson oikeaan suuntaan ja et viel liikun oikeaan suuntaan, liian monta liikkuvaa osaa taas mulle yht aikaa. Mun mielestä Uuno teki nytkin todella hienon treenin ja jaksoi tehdä hyvin töitä vaikka varmasti aamuinen ja edellispäiväiset treenit vähän jo painoi miehen tassuja!
Loppukommenteiksi saatiin paljon positiivista palautetta, Uuno on hänen mielestää rohkea ja vahva nuori koira, joka haluaa tehdä töitä mun kanssa yhdessä ja jolla on mahdollisuudet nousta korkealla kun saan koulutettua Uunon hyvin!! Kyllä tuntui niin hyvältä saada noin positiivista ja hyvää palautetta Uunosta (vaikka kyllähän mä olen tienyt että Uuno on ihan super hyvä ja taitava), nyt siis vaan jatketaan treenajä ja katsotaan mihin me päästään yhdessä!!!

Treeniporukkaamme kuuntelemassa laitumen reunalla

Sitten koitti se ikävin hetki kun piti lähteä kotiin, kyllä olisi mieli tehnyt jäädä vielä pariksi päiväksi kuuntelemaan ja oppimaan lisää, mutta ensi vuonna sitten uudestaan ja onhan meillä Uunon kanssa nyt paljon hommaa kun treenataan noita juttuja mitä hän meidän käski/kehotti tekemään ja miettimään.

Suuret kiitokset Marikalle & Kimmolle kun varasitte kurssin ja että päästiin Uunon kanssa mukaan, Kiitokset seurueellemme oli niin kivaa matkata ja treeneta/opiskella yhdessä ja erityisKiitokset team Majava!!! cheeky Ensi vuonna sitten uudestaan mutta sitten ollaan kyllä neljä päivää ja mukana se annmioitusasu!!! cool

Lisää kuvia kurssilta löytyy TÄÄLTÄ ja Uunosta saan varmaan muutaman kuvan muilta kun kotiutuvat reissusta!!!