Eilen keskiviikkona iltapäivällä poikien kanssa vähän puuhasteltiin sisällä kaikenlaista. Rasmuksen, Rokan ja Uunon kanssa tehtiin kapulan pitämistä, kisapalkkausta, kosketusalsutaa ja tarjoamista ja kaikilla meni tietenkin todella hienosti. Uunokin alkaa pikku hiljaa ymmärtään niin kosketusalustan kuin tarjoamisen idean!!!

Käväistiin Katin ja koirien kanssa kunnon lenkillä metsässä ja oli vauhtia meidän koiralaumalla ja riemua kun näkivät pitkästä aikaa!!! Kiitos Kati seurasta oli niin mukava tallustella yhdessä ja matka taittui paljon nopeammin!!!!

Illalla oli vuorossa Rapan rallytoko Loimaalla jonne jälleen matkattiin Eijan ja Reiskan kyydissä, ihanaa matkustaa kerranki jonkun kyydissä voi vaan nauttia hyvästä seurasta ja juoruilla viikon kuulumisia!!! Itse rallytokossa meillä oli vuorossa varmaan noin 15 kyltin pituinen rata ja se meni Rapan kanssa ihan nappiin!!! Pitää muistaa vaan liikkua reippaasti ettei Rapa paina pyllyään maahan ku se on kuulemma virhe!!! Uusia kylttejä opiskeltiin taas muutama ja ne oli oikeestaan ohjaajalle vaativampia kuin koiralle eli siis ohjaajan pää nuppi kanssa hommiin!!! Mä olen kyllä innosunut nyt tuosta rallytokosta aika hyvin ja Rapan kanssa ollaan suuntaamassa kisoihin kyllä jo talven aikana. Mä luulen et Rapa saa nyt rallytokoilla vaan talven ja sitten kesällä katsotaan jos vielä mennään oikeen tokokisoihin vai jatketaanko vaan rallytoko linjalla. Tietenkin Rapa treenaa tokoa kun muutkin koirat treenaa mutta enemmänki silleen ylläpito juttuna et liikkeet pysyy mielessä!!!

Illalla heti rallyn jälkeen lähdettiin Rapan kanssa Hämeenlinnaan Jaanan ja Leevin luo yökylään ku mulla oli tänään taas koulupäivä. Rapa pääsi lyhyelle kaupunkilomalle ja sai viettää laatuaikaa mun kanssa oikein urakalla!!!

Tänään olin todellakin koulussa päivän ja sitten nappasin Rapan ja Leevin kyytiin ja kotiin katsomaan miten nää miehet on täällä pärjänneet!!! Obelix oli ollut päivän todella nätisti kun Sakke oli töissä, no eipä se varmaan paljoa edes huomaa et ihmiset puuttuu ku on kuitenkin muita koiria kavereinaan. Uuno on kyllä ihastunut vallan pikku karvapalloon, se leikkii sen kanssa vähän väliä ja Obelix jo komentaa tomerasti Unskia jos ei ole leikkituulella!!!

Iltasella taas tokoiltiin vähän sisällä kun ulkona on jo niin pimeä ettei siellä nää mitään, tyhmä syksy.... Rasmuksen kanssa tehtiin peruuttamista, kaukoi, temppuja, oikealla kulkemista ja eteen tulemista. Kiva kun Rapalle jotain uusii juttui mitä treenataan on selvästi innokas kun tehdään uusii juttui!!! Rokan kanssa katsottiin kanssa kaukoi ja siinä sivussa peruuteltiin vauhdikkaasti. Kisapalkkausta vahvistin ja siinä Rokan ilme muuttunut paremmaksi ja se alkaa varmaan kohta toimimaan kisoissakin!!!Seuraamisen paikallaan käännöksii ja sivuaskeleita ja oikealle käännös väljä joten sitä treenattava paljon et saa sen tiiviimmäksi. Loppuun Rokan kanssa temppui kanss ja se vasta onkin oikea sirkuskoira, menee mutkalle joka suuntaan ku vähän hoopottaa sitä!!!

Uuno teki kosketusalustaa joka alkaa näyttää jo paremmalta ei enään jumita niin sen eteen vaan menee loppuun asti reippaasti. Kapulan pitoa ekaa kertaa niin et seison ja onnistui niinki hyvin. Lattialla istuessani voin jo silittää Uunon poskeakin kun pitää kapulaa eli siin edistyy hyvää  tahtia!!! Peruuteltiin muutama kerta ja tehtiin muutamaa muutakin kivaa temppua joita voisi sitten joskus käyttää palkkana kisoissa!!! Kontaktin pitoa peilin edessä ja Sakke yritti viel häiriköidä meitä, hienosti Uuno parantaa kontaktin pitoa kaiken aikaa eli tuotakin tarvii vaan treenata ettei ota häiriöö ympäristöstä. Loppuun viel kaukoi ja niissä kaikkii vaihtoi sekaisin,  mä voin seistä jo metrin päässä ja onnistuu hienosti. S->I on hieman tahmea eli se selkeästi vaikea ja sitä pitää muistaa treenata vähän enemmänku muita nyt lähiaikoina!!!!