Tänään kolmen vuoden mejäkokeissa ravaaminen sitten palkittiin kunnolla, Rasmus sai nimensä eteen yhden tittelin lisää.

Rasmus on  SUOMEN JÄLJESTÄMISVALIO!!!!

Rasmus pääsi aamulla ensimmäiselle jäljelle ja jäljesti sen hyvin vaikka puolet jäljestä oli vaikea kulkuista harvennushakkuuta jossa sai koira ja ohjaaja hyppiä kaatunieden puun runkojen yli tuon tuosta!! Erityisen tyytyväinen olen makauksiin, kaksi ensimmäistä Rapa merkkasi äkkiä mutta viimeiset kaksi oikein ajan kanssa jäi niitä nuuskimaan näin ei ole sitten käynyt avoimen luokan jälkeen!!! Siis tuo mun makaustreeni on auttanut ja meinaan nyt kyllä jatkaa niin koska olen saanut muutamalla treeni kerralla jo merkkaamisen näin paljon paremmaksi!!

Kolmannella kulmalla sydän hyppäsi ku luulin jo et tulee hukka kun hetki pyörittiin mutta sitten Rapa taitavasti lähti takaisin jäljelle ja jatkoi jäljestystä omaan tapaansa!!! Oli ihan uskomattoman hieno tunne kun päästiin kaadolle ja ei yhtään hukkaa alla ja jälki mennyt hyvin, siinä vaiheessa saattoi arvailla et se ykkönen sieltä olisi tulossa!!!!

No sitten alkoi pitkä odotus sillä mä opastin päivän viimeisen jäljen joten aikaa oli tapettavana sellaiset 4tuntia. Käytiin Rapan ja Uunon kanssa kunnon lenkillä upeissa puisto maisemissa, juotiin kahvia majalla pannu tolkulla ja lueskelin lehtiä. Lopulta kuitenkin pääsi opastus tehtäviin ja se meni hyvin. Uunon kanssa käytiin vielä jälki purkamassa ja sitten majalle pesulle, syömään ja taas odotteleen mutta tällä kertaa tuloksia.

Rasmuksen arvostelu: Rasmus ohjatusti jäljelle alkumakauksen tutkimisen jälkeen. Rasmus pysähtyy kaikilla makauksilla, 1. lyhyesti muilla kauemmin. 1. 2. ja 3. osuuksilla pieniä pistoja jäljen sivuun. Katkokulma veretyksen yli, lenkitys ja jäljentekijöiden jäliä uuden veretyksen alkuun. Toinen kulma tarkasit. Kolmas kulma veretyksen yli ja lenkittelee kulman takana, uudelle osuudelle noin 15m kulman jälkeen. Melkein samantien tutkii riistan jälkiä jäljen sivuun, palaa takaisin verijäljelle. Kaadolel tulee takakautta ja pysähtyy nuuhkimaan sorkkaa. Mukava vauhtinen ja hyvässä yhteistyössä etenevä jälkipari! VOI1 47pist -> JVA       Tuomarina Virpi Solla

Nyt on jo kennelliitosta haettu Rasmukselle valion arvo, katsotaan koska se lisätään sitten jalostusnettiin!!! Kyllä tuo jälkivalio merkitsee mulle paljon enemmän kuin yksään muu Rapan valioarvo, tuon eteen on tehty töitä välillä ollut alamäkiä ja sitten on taas kivuttu takaisin ylös huipulle!!!