Tänään oli sitten Lentsuin tokokurssin viimeinen kerta tällä erää. Olen kyllä oppinut paljon uutta kurssin aikana ja saanu välillä aika moisia ahaa ilmiöitä, et tuonkin asian voi tehdä myös noin!!!  Kiitoksia todella paljon todella antoisasta kurssista ja oltais hyvin voitu jatkaa viel toinen rupeama tähän perään!!!

Matkattiin Marjan kanssa jälleen Kupittaalle yhdessä ja hyvissä ajoin et pääsin Rokan kanssa city kävelylle ja tänään vähän leikittiin myös leluilla. Aloitettiin leikkimisellä ja nyt palautti todella hienosti lelun aina mulle. Tuo vaan leikki vaikka vieressä pelattiin jalkapalloo eikä kyllä ihmetelly vaikka lapset kävivät sitä katsomassa, mieluummin olisi leikkiny kun ollu siliteltävänä. Hälytysajoneuvon äänet vähän ihmetytti aluksi mutta ei nekään sit myöhemmin enään aiheuttaneet mitään reaktiota. Kävelyllä käytiin taas cittarilla katseleen ostoskärryjä ja ihmisiä, sekä muuten vaan ihmettelemäs maailaman menoa. Rokka on kyllä niin reipas ei ota mistään painetta vaan taapertaa vaan eteenpäin, ihmisistäkään ei välittänyt oikeestaan olleskaan, kävelee vaan pää pystyssä mun vieressä!!! Rapan kurssin ajaksi Rokka meni autoon harjoitteleen yksinoloa ja odottamista häkissä, kun se tulee tarpeeseen ihan noita näyttely sun muita reissuja ajatellen!

Rapan kanssa aloitettiin tänään hyppynoudolla, joka tehtiin metallilla ja niin että esteen takana oli kaikkee roinaa (kippoja, merkkejä, alusta, kakkapussi jne...) ja koiran piti vaan noutaa kapula ja tulla takaisin. Rapa tarkisti tietenkin kipon et onko ruokaa ja sit otti kapulan ja takaisin mun luo. Joka kerta tarkisti kyllä samat jutut esteen takana, mutta otti aina kuitenkin lopuksi kapulan ja palautti hienosti. Toinen hyppynouto harjoitus tehtiin ilman noita romuja mutta kapulan viereen meni ihminen kyykkyyn ja silti se piti hakea. Rapa selvästi oli vähän hämillään mutta haki kapulan kylläkin varovasti!!!  Seuraavaksi merkki, merkin molemmilla puolille oli viety häiriö törpöt ja koira piti saada sinne keskimmäiselle merkille, mikä siis suoraan edessä. Tässä ei mitään ongelmaa!!! Ohjatussa sai itse valita haluaaka kapulan, alustan, kupin vai lelun, mä otin pitkän harkinnan jälkeen kapulan ja ajattelin ihan riskillä kokeilla mitä tapahtuu. Lentsu vei siis vaan yhden kapulan, mutta piilotti sitä vähän ruohon alle. Rapa kiinnitti huomion Lentsuun ja näin meinasi oikaista merkin vallan, uusinnalla merkille ja sieltä hyvin kapulalle vaikka se oli "piilossa"!!! Täytyy nyt vaan treenata ohjattua niin että joku muu vie ne kapulat kun selkeästi ihmetteli  sitä, no eipä olla tuollasitakaan pitkään aikaan taas tehty.... Loppuun sit vielä p.olot, ensin istuminen ja men ohjaajat käveltiin puiden takana ja vaihdettiin paikkaa. Rapa todella tarkkaavainen ja istui hyvin! Makuu muuten normaalisti mutta Lentsu käskytti meidät pois piilosta ensin liian aikaisin ja sit komensi takaisin ja sit vasta uudelleen pois piilosta ja koirien luo. Voihan kokeessa liikkurille joskus tapahtua pieni aikamoka ja joudutaan käskeen ohjaajat vielä palaamaan piiloon! Makuukin aivan sairaan hyvin ja tarkkaavaisesti Rapalla!!!

Meni kyllä tänään kaikki todella hyvin ja Rapa oli jotenkin todella innokas ja tarjoili kaiken aikaa sivulletuloa ja temppuja, just tuollaisen koiran kanssa on niin ihana treenata!!!