Aamulla kello soi aikas aikaisin ja lähdettiin poikien kanssa Tammelaan jäljestään eilen tehdyt jäljet. Rasmus jäljesti oman jälkensä tuttuun ja turvalliseen tapaan eli seurasi jälkeä todella  uskollisesti ja kulmatkin meni nyt oikein hienosti. Makauksia oli yhteensä 9 kun niitä tarvii erityisesti treenata ja ne myös tänään loistavat, kyllä ne makaukset saadaan viel kuntoon sen mun salaisen aseen turvin!!!!

Rokka jäljesti Jolindan jälkeen kun rouva oli ensin jäljestänyt sen itse. Mä olen ajatellut et Rokka saa tämän  kesän kasvaa ja aikuistua ja mennään sit vasta mejä kokeeseen mutta jäljestyksen jälkeen aloin miettiin jos kuitenki veis sen kokeeseen.... Rokka jäljesti siis todella hyvin, ei sählänny eikä hötkyilly yhtään vaan teki hienosti töitä kaiken aikaa. Kulmat makauksin otettiin erinomaisesti eikä tien ylityskään tuottanut mitään ongelmia. Kattoo jos vaikka syksylle kokeilisi Rokalle jotain koe paikkaa ja jos saisi sen toisen avo ykkösen niin sit ens kesänä voittajaan!!!

Uunon jälki oli varmaan n. 150m pitkä ja siinä oli yksi kulma makauksen kera. Uuno tutki alun hyvin ja lähti liikkeelle oikein kivasti. Tarkistus lenkkejä tehtiin jäljen molemmin puolin muutama mutta edettiin kaiken aikaa eteenpäin. Kulmalla Uuno oli ihan sitä mieltä et mis hänen palkka oikein on, ku aina ennen se on ollut tämmäselle makauksel.... No päästiin kulmalta pienen ihmettelyn jälkeen jatkaan matkaa ja loppu pätkä meni oikein hyvin, selvästi Uunolla on hajua mitä tuol jäljel tehdään. Uusia harkkajälkiä vaan suunnitteleen!!!!

Jäljestyksen jälkeen lenkkeiltiin viel metsäs hetki ja käytiin uittaan koiria läheisellä järvellä. Oli hauksa seurata mun, Katin ja Tiian koiria ja niiden tarkkaa arvojärjestytä, jokaisella koiralla oli oma paikkansa kun kuljettiin poluilla ja pitivät kyllä siitä huolen hienosti itse.  Kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään vaikka matkassa oli 5 urosta ja 1 narttu, ihanaa lenkkeillä yhdessä kun silleen se matka taittuu paljon nopeemmin ja koirat juoksee enemmän!!!  Kiitos Tiia ja Kati seurasta ja pian taas uudestaan ku vaan ehditään!!!

Illaksi mentiin Uunon kanssa Somerolle paimennuskisoihin töihin, vaikka Uuno oli ihan sitä mieltä et hän vois mennä kisaamaanki jo kun eilen kerran katseli miten touhu menee!!!!  Uuno joutui kuitenkin sisko tyttöjen kanssa tarhaan kisojen ajaksi ja mä pääsin opiskeleen miten se suorituksen kuuluu mennä, nyt siis vaan täytyy enään kouluttaa koira!!! Oli kyllä mielenkiintoinen ilta ja moni asia valkeni paimennuksen suhteen, niin ja mielenkiinto lajia kohtaan vaan kasvoi!!!! Ens viikolla sitten mennään taas Uunon kanssa katsoon lampaita!!!

Uuno pääsi illan päätteeksi vielä leikkiin siskojen ja Flip-veljen kanssa, niin ja tietenkin oli pakko pulahtaa lammikossa uimassa!!!!