Eilen aamulla ajeltiin Somerolla paimentaan Uunon kanssa ja olikin todella mukavat paimennukset, mä nimittäin itse koin muutaman ahaa elämyksen ja nyt on taas pari asiaa hieman selkeämpiä, kiitos Virpi! Käytiin molemmat kierrokset tekemässä isolla pellolla Virpin ja Jan kanssa, molemmilla kerroilla myös aika sama kaava eli hakukaaria pitkältä matkaa, poispäin ajoa ja häkkiä. Kaaret olivat nättejä, mutta siellä lampaiden takana pysähtyminen hieman hankalaa.... Poispäin ajossa nyt mulla tuli ekaa kertaa sellainen olo et tiedän mitä teen ja miten ja niinhän se poispäin ajo alkoi toimimaan paljon paremmin kun ennen, Uuno on siinä jo aika hyvin ohjailtavissa kunhan mä olen selkeä käskyissäni. Häkki on se mun kammotus ollut ja on ehkä vieläkin vähän, mutta saatiin pari onnistunutta häkitystä kun mä ymmärsin mihin voin jättää koirani et saan sen varmasti ohjattua sinne lampaiden taakse tarvittaessa. No nyt taas sulatellaa näitä juttuja ja ensi viikolla sitten vielä kenraali harjoitus ennen suurta koitosta, alkaa jo vähän jännittämään!!! wink

Illalla ajeltiin Turkuun tokoilemaan Lentsun valvovan silmän alle ja eipä nähty edes poliiseja Kupittaalla, kun siellä nyt on kamala kohu koirien kouluttamisesta.... No ainakun kevät tulee niin kas kummaa koirista saadaa aikaan aina jotain juttuja ja muka ongelmia, ihmeellistä ja niin ärsyttävää. Eikä se nyt ole parempi et ihmiset kouluttaa niitä koiriaan ku se et niitten kanssa ei tehdä mitään ja niistä tulee aivan kamalia?

No sitten itse tokoiluun, ensin salamakävely ihan liikkeenä joka muuten oikein nätti mutta maasta ei lähtenyt mukaan ekalla käskyllä. Tehtiin tuo kohta uudestaan ja sitten lähti mukaan, noita mukaan lähtöjä voisi ehkä treenailla joskus niin ne varmaan olis paremmat!! Tunnari kanssa ihan liikkenä ja siitä me saatiin 10, tunnari oli kyllä hieno ja olen todella tyytyväinen kun pysty tekeen sen tuolla vaikka häiriöö oli jonkin verran!! Mun kääntymistä pitää vahvistaa kun sotkee sen nyt varmaan hyrrään ja lähtee peruuttaan kun lähden kääntymään. Tehtiin vähän häiriötreeniä kaikki yhdessä eli ensin seuraamisen käännöksiä ja sivuaskeleita, peruuttamista tarvii treenata se huono. Sitten kaukoja samaan malliin kaikki yhdessä ja ne ihan ok, hyvin kuunteli mun käskyja mutta seisomasta istumaan menoa edelleen vahvistettava kun välimatka kasvaa niin ei tekniikka pysy kasassa. Luoksetuloja tehtiin kaikki myös yhdessä ja siinä pientä kuuntelu treeniä koirille eli koska se oma ohjaaja kutsuu, Uuno suoriutui tästä vallan mainiosti eikä ollut edes lähdössä muiden käskyistä!!!
Loppuun vielä paikallaolo ja nyt pää jotenkin villiintynyt ja ei tahdo enään pysyä maassa eli palataan vähän taaksepäin treeneissä ja yritetään saada pää mahdollisimman eteen et Uunon olisi hyvä maata siinä. Myös maahanmenoja vuorotellen treenattava ainakun mahdollista kun siinä seurailee liikkuria ja kontakti katoaa. Katsottiin vielä ihan lyhyt paikallaan istuminen kun mun mieelstä Uunon etutassut liikkuu siinä mutta eihän ne nyt tietenkään liikkuneet, no täytyy kuitenki sitä treenata ja tehtävä jättö rauhallisesti ja selkeästi. Oli kyllä kivat treenit jälleen pro ryhmän treenit jälleen, parin viikon päästä nähdään taas!!! laugh

Sillä aikaa kun mä treenasin Uunon kanssa niin Sakke ja Obelix tekivät kaupunki kävelyä Kupittaan puistossa, olivat ihmetelleet ankkapuistoa ja käyneet myös mätsärissä katselemassa koiria. Obelix oli käyttäytynyt erittäin mallikelpoisesti ja nätisti, pää asiassa vaan katsellut kaupungin ihmeellistä menoa ja tarkkaillut ihmisiä ja koiria!!!
Uunon treenien jälkeen Rapa ja Rokka viel pääsivät vähän tokoileen, molempien kanssa naksuttelin sivulletuloja jotka molemmilla hyviä. Rapan kanssa pari suoraa luoksetuloa joissa oli vauhtia, muutama stoppi ja seisomisesta ei ollut mitään tietoa kun herra tuli niin lujaa. Maahanmenot hienoja ja seisomaan stoppikin hieno kun vähän sitä treenattiin!! Kerran liikkeestä istuminen ja se ihan nappiin!
Rokan kanssa pari suoraa luoksetuloa joissa oli kanssa vauhtia, seisomaan stopii nätti mutta maahanmeno huono, joten sitä treenattiin sitten erikseen ja sitten maahanmenokin alkoi onnistumaan, vielä tarvitaan paljon treeniä et saadaan ne toimimaan hyvin. Rokan kanssa loppuun vielä paljon temppuja ja sen kanssa yhdessä tekeminen oli niin kivaa!!!

Kupittaalta ajeltiin suoraan Koira Fysiolle jossa Rokka ja Uuno pääsivät vähän taas polskimaan, Rokan treeni koostui nyt monesta ravipätkästä ja loppuun vielä lyhyt ylämäki osuus. Rokka oli nyt plajon rennompi kuin viime viikolla ja käveli sekä ravaili nätisti altaassa. Uuno ohjelm oli enemmän ylämäki painoitteinen ja loppuun vaan vähän ravia, Uuno oli myös rento ja työskenteli altaassa todella kivasti! Molemmat pojat selvästi tykkäsivät mennä sinne ja olivat siellä ihan kuin kotonaa eli kohta meille pitää kotiinki hommata tuollainen allas...

Tänään illalla käytiin lenkkeileen Tiian ja Onnin kanssa Elonkierrossa ja voi että kun koirilla oli kivaa kun pääsivät uimaan ja leikkimään vesileikkejä oikein kunnolla jokeen!! Ennen lenkkiä vähän treenailin Uunon kanssa seuraamista ja pään asento parantunut hurjasti, olipa mukava yllätys!! Lenkin jälkeen tehtiin muutaman kerran ruutu lätkällä ja se ihan ok. Metallinouto ylipitkältä matkaa ja se muuten ihan ok mutta palautuksessa vähän törmäsi muhun eli siihen kiinnitettävä huomiota jatkossa. Olipa ihana lenkki hyvässä seurassa ja kauniissa ilmassa ja oli jo niin lämminki!!!

Tänään Suomen kennelliitosta tuli hyviä uutisia, Uunon luustokuvat on nyt tutkittu ja viralliset tulokset ovat saapuneet... Lonkat A-A ja kyynerät 0-0!!! Uuno on siis ihan priimapoika!!! laugh