Eilen päivä rentouduttiin ihanien ystävien kanssa Tampereella, ensin vähän liikkuen ja sitten tietenkin myös syöden!!! Hati kotiin päästyämme oli taas valjakko ajelun vuoro ja tällä kertaa pikku valjakkoni sai ulkopuolisen vahvistuksen sillä Onni-kultsu liittyi joukkoon!! En olisi uskonut kuinka hienosti homma edelleen toimii, nyt Uuno pääsi kärkikoiraksi ja Rokka ja Onni Uunon taakse rinnakkain. Homma toimi melkein kun oppikirjoissa ja mä pääsin todella lujaa jäisellä tiellä ja koiratkin jopa tottelivat ihan hyvin, kerran tulu äkkipysäys kun Onni päätti hypätä hankeen mutta muuten meni todella hyvin!!! Mä olen nyt niin innostunut tuosta valjakkopuuhasta et katsotaan mitä kaikkea tässä talven aikana viel ollenkaan kehittelen, no ainakin ensimmäiseks pitää Uunolle hommata sopivat valjaat ja yksi haaroitusvyö lisää et saa kaikki neljä koiraa kiinni kelkkaan hyvin. Niin ja jarrut potkukelkkaan on myös toivomuslistalla ja ne mulle kai jo luvattiinkin!!!

Tänään oli sitten suuri päivä ja Uuno korkkasi tokouransa Veikkolan tokokokeessa jossa tuomarina toimi Harri Laisi. Uuno oli suoritus vuorossa heti sisko tyttönsä Tarantella jälkeen ja paikalla olossa sisarukset makailivatkin niin nätisti vierekkäin. Paikallamakuu ja luoksepäästävyys meni todella mallikkaasti Uunon osalta ja molemmista ihan täydet pisteet.

Remmissä seuraaminen ja vapaana seuraaminen molemmat tuntuivat oikein hyviltä, oikealle käännöksissä vähän irtoaa eli ne teho treeniin. Uuno oli innokas ja ei lähtenyt nyt edistään paljoa mitä vähän pelkäsin, molemmista tuli tuomioiks 9.5 eli siis ihan mallikelpoista seuraamista. Liikkeestä maahanmeno muuten 10 suoritus mutta tarvi kaks istumaan käskyä niin siitä sitten 9. Luoksetulossa hidasti lopussa en tiedä miksi ku ei olla stoppeja otettu viel tossa yhteydessä kertaakaan, yksi syy voi olla se et ollaan otettu luoksetuloa aika pitkältä matkaa et saan siihen vauhtia no mutta siitä kuitenkin kanssa 9. Liikkeestä seisominen mallikkaasti ja siinä ei ollut mitään huomautettavaa eli 10. Hyppykin oli oikein mallisuoritus siihen asti kun kävelin Uunon sivulle ja sanoin -sivu-, Uuno päätti hypätä viel esteen yli toisen kerran ja sitten toisella sivu käskyllä esteen yli takaisin mun viereen ja tällä kertaa ihan istumaan asti!!! Hassu Uuno!!  Hypystäkin saatiin kuitenkin 6 pistettä kun hyppäsi sitten vasta esteen yli uudestaan ku olin jo koiran vierellä jos olisi hypännyt aikasemmin niin olisi ollut 0.... Kokonaisvaikutelmaksi asiaan kuuluvasti 10 ja saatiin kovasti kehuja tuomarilta Uunon tekemisistä, on kuulemma hyvänoloinen nuori koira ja tykkää tehdä töitä ja lähtee itse tarjoamaan lisää kun edellinen tehtävä on suoritettu!!! Yhteensä pisteita kertyi 184 ja siitä sai vielä kunniapalkinnonkin, luokassa oltiin neljäntenä tai viidentenä eli kova tasoinen alokasluokan kisa tänään!!!

Oli kyllä niin ihana kisata Uunon kanssa kun tiesi tarkalleen mitä se osaa ja mitä se tekee, meno oli rentoa ja hyväntuulista. Paikallaoloa jännitin eniten mutta sekin meni hyvin, pari kertaa Uuno vaihtoi lonkkaa mutta se varmasti häviää ajankanssa. Nyt vaan avoimeen luokkaan sitten et saadaan sekin suoritettua pois alta ja päästään sinne ylempiin luokkiin missä kaikki Uunon lempiliikeet odottaa!

Rokkakin tokoili EVL:ssä mutta Rokalle tänään oli liikaa keinonurmi ja siinä olevat hajut. Nollasi molemmat paikalla olot kun istumises valui maahan kun haisteli mattoa ja sitten makuussa lähti vaeltaan nenä kiiinni matossa.... Ihan kuin olisi ollut jäljellä... Rokalla on ollut todella varmat paikalla olot tähän asti mutta nyt sitten vaan joku vei voiton, no lisää treeniä ja varsinki halleissa joissa on matto niin saadaan tuokin asia kuntoon.

Suoritettiin yksilöliikkeet kuitenki läpi harjoituksen vuoksi kun siellä kerran oltiin. Seuraaminen oli haahuilia ja vähän  sellaista löntystelyä mutta parani loppua kohden, mutta eimitään parasta Rokkaa olenkaan. Z-kävelyssä kaikki asennot onnistui hyvin mutta siihenkin seuraamiseen vähän tarkkuutta lisää, jäävät kuitenki hienot vaikka oli vaikea järjestys istu-seiso-maahan. Luoksetulossa tarvi kaksois käskyn maahanmenoon mutta stopit ok, seisominen varsinki paras ikinä mitä Rokka tehnyt kisoissa. Ruutu todella hieno muuten mutta tarvi kaks maahanmeno käskyä, no sitä ei varmaan olla taas hetkeen treenattu. Toisessa osassa sitten ohjattu onnistui ekaa kertaa kisoissa vaikka vähän Rokaksi laiska/hidas mutta onnistui kuitenkin!!! Hyppynouto hyvä, samoinku tunnari. Kaukot sitten jämähti maahan ja haisteli mattoa minkä ehti..... No kokonaosuutena kuitenkin ihan hyvä suoritus varsinki noi yksilä liikkeet meni todella hyvin vaikka potuttaakin noi paikallaolot mutta pitää etsiä niitä hyviäkin puolia ja niitä oli kuitenkin paljon!!!