Torstaina päivällä ajeltiin Rokan ja Uunon kanssa Turkkuseen tokoileen, olin varannut meille Lentsulta yksärin ja kyllä oli taas niin opettavainen tunti et kyllä kannatti!!! Ensin katsottiin Rokan seuraamista ku siinä vähän motivaatio hukassa ja siihen mun mielestä tarvisi keksiä joku juttu... Katsottiin seuraamista ensin silleen ku olen tehnyt ja siinä Rokka vähän laiska, sitten virittelin oikein kunnolla ja otettiin uus pätkä ja seuraaminen jo paljon parempaa. Nyt jatkossa seuraamiseen hyvä virittely, paljan palkkaa perusasennoista ku  ne hitaat ja sitten lopuksi aina viel pallopää. Ennen seuraamista ja sen jälkeen pyöräytän Rokan ympäri kun sillä se ihan kuvasti nousee ja saa virtaa lisää. Välillä pitää myös tehdä palkkaamattomuustreeni seuraamiseen eli yksi liike ennen ilman palkkaa ja sit seuraaminen mistä palkka eli seuraaminen palkataan nyt aina et saadaan vire nousemaan takaisin siihen mihin se on ollut joskus.

Luoksetulon maahanmeno ja liikkeestä maahanmeno  toisena ja niitä molempina nyt kiertämisen avulla leikkien ja paljon auttaen et niistä tulaa vaan mahdollisimman kivat, ku nyt selvästi ensin pysähtyy seisomaan ja menee sitten vasta maahan kun toteaa ettei seisomisesta tullutkaan palkaa. Tärkeää et Rokka hyppää niissä eteenpäin ja menee maahan noepasti.

Kolmantena vielä ohjatun vasenpuoli ihan liikkeenä ja se todella hieno. Jatkossa kun treenaan liikkurin kanssa niin kolmella kapulalla mutta haettava kapula puoleen matkaan ja vähän vinottain et koira näkee sen vamasti ja kun treenaan yksin niin sit vaan yhdellä kapulalla. Ohjattu oli kyllä todella hieno nyt!!!

Uunon kanssa aloitettiin seuraamisella ja ongelmana kun se pää painuu alas siinä seuraamisessa ja sitten alkaa edistään. Nyt ensi pitää saada Uuno pitään päätään ylhäällä koska muuten se edistäminen vaan jatkuu ja jatkuu. Uunolle tarvii myös opettaa reiteen nenällään kosketus millä voi sitten korjata oikeaan paikkaan jos lähtee edistään vaikka joskus kokeessa.

Uunon toisena juttuna oli kaukot ja niissä peruuttelu seisomaan nousuissa. No itse seisomaan nousuissa ei ongelmaa vaan mun palkkaus liian hidas eli namin pitää lentää nenään heti kun nousee eikä siinä vaiheessa ku peruuttaa jo taaksepäin. Seisomasta istumisessa peruuttelu  ihan hyvä juttu, siinä vaan tärkeää et ajatus taaksepäin. Sitten viivettä voi tehdä nami etutassujen välissä kun nousee seisomaan, sitä tarvii vähän harjoitella ku oli vähän vaikeaa nyt viel. Maasta istumaan nousussa oltava tarkkana et molemmat etutassut menee samalla tasalle eikä niin et toinen jää eteenpäin, siitä voi tulla ongelmaa ku menneeään EVL:n tai siis seisomaan nousu siitä vähän vaikeaa.

Noutokapulan ottoa katsottiin kanssa ja nyt tarvii opettaa Uuno ottaan kapula takapuolelta ettei juokse sitä päin. Tätäkin voi kätevästi tehdä kiertämisen avulla ja luulempa ettei men kauaa ku Uuno tuon oppii!!! Loppuun Uuno sai tehdä ruudun EVL tyyliin ja se todella hieno!!! Kiitos Lentsu jälleen todella paljon tuli taas niin paljon hyvii neuvoi ja vinkkejä!!!

Illalla Uunolla oli viel paimennus ilta, ekalla kierroksella tehtiin vähän poispäin ajoa tai siis sen alkeita ja pari kertaa sujui ihan kivasti mutta aina ihan ei Uunon maltti kestänyt. Kaaria tehtiin molemmilla kierroksilla ja ne oikein hyvin!!! Muuten Uuno sitten vähän hömpsötteli lampaiden kanssa ja olipa siinä tällä kertaa vauthia vaikka kuinka taisi tuo parin viikon tauko vähän vaikuttaa!!!

Eilen käytiin metsässä kunnon lenkki että pojat saivat juosta energiaansa pois mutta loppu päivä menikin sitten siivotessa ja kämppää järjestäessä ku illalla vietettiin pikku jouluja meillä ja vähän paljuiltiin!!!

Tänään puolilta päivin mentiin tokoileen Elenkierron parkkikselle Tiian ja Anun kanssa. Rokan kanssa aloitettiin maahanmenoilla kiertämisen avulla tehtiin luoksetulon ja jäävää maahanmenoa, molemmat hyvin kun autoin paljon. Seuraamista paljolla palkalla ja lopuksi lelu, toimi oikein hyvin. Paikallaan istuminen Diva rouvan vieressä ja se todella nätisti.

Uunon kanssa tehtiin kiertämisen avulla kapulan ottoa ja se hyvin tehtiin sitä myös ilman kiertämistä ja siinäkin otti hyvin kapulan takaapäin. Hyppyä pari kertaa Tiian esteellä, ei mitään ongelmaa siinäkkä. Avo luokan paluu hyppyä pari kertaa, siinä tarvii vähän apuja et tulee kunnolla sivulle asti. Jäävät molemmat ja ne ihan hyviä, maahanmenoissa vähän autoin et menee suoraan ja nopeasti maahan. Tiia käskytti meille luoksetuloja pari, ekalla kerralla ei pystynyt istuun paikallaan kun Tiia sanoi kaksi kertaa käsky vaan lähti siitä liikkeelle, uusinnalla lyhyemmältä matkaa oikein hyvä. Alohyppy myös käskytettyä  oikein nätti. Loppuun paikalla makuu Mayan kanssa, se muuten ihan hyvin mutta pää pyörii kun kyllästyy makaamiseen eli tarvii opettaa laittaa se pää sinne maahan niin on sitten joku tehtävä siinäkin. Kiitoksia Tiia ja Anu treeneistä!!!

Iltapäivällä käytiin Saken ja koirien kanssa käveleen pelloilla kun maa oli vähän jäässä ja koirat saivat juosta ja palloilla:

Obelix pallopoika

Rokka roketti vauhdissa

Uuno odottaa pallon lentämistä

Kaikki menossa vähän erisuuntiin

Obelix on jo isompi kuin Rokka

Pallon haku loikka!!!

Äkki jarrutus!!!

Uuno vauhdissa

Uuno pönöttää!!!

Pallo ja Rokka

Huomenna onkin vuorossa messari jälleen tänäkin vuonna poikien kanssa. Olen tässä menneen viikon aikana parikin kertaa miettinyt et miks ihmeessä mä ilmoitan joka vuosi koirani sinne..... No kaipa siitä on tullut joku tapa ku sinne kuitenkin menee ihmetteleen ja katseleen. No on sinne ihan kiva mennä näkee paljon tuttui ja voi taas ostaa kamalan kasan kaikkee krääsää!!!!