Keskiviikkona lähdettiin hakeen Uuno Somerolta kotiin heti kun Sakke pääsi töistä. Kiitoksia Marikalle ja Kimmolla kun myitte meille ihanaisen Uuno ahmatin!!!! Uuno pääsi tietenkin heti kotiin tultuaan tutustuun Rapaan ja Rokkaan, mentiin raksalle ja siellä saivat temiä keskenään ja ihmetellä toisiaan. Ensin Uuno oli vähän sitä mieltä et nää on väärän värisii kavereita mutta eipä tuo enään haittaa. Rokka ihmetteli ettei miksei toi juokse lujempaa, no kyllä se varmaan aikaanaa juoksee vielä todella lujaa!!! Rapa taas nuuhkaisi ja vähän haisteli Uunoa ja jatkoi omia juttujaan eikä sen enempää välittänyt uudesta tulokkaasta!!!

Mikäs ihme tää nyt oikein on??

Raksalla touhuiltiin siinä illal vähän aikaa ja ei Uunoa ainakaan pelottanut mikään ja reippaasti meni tutkiman uutta paikkaa ja ihmeellisiä asioita. Pikku esteetkään (laudat ja muut) ei menoa haitanneet vaan niistä mentiin yli tai ali vähän vauhdista riippuen!!!

Eilen käväistiin Vaulammilla koko lauman kanssa ja Uuno pääsi tutustuun Villeen ja Viljoon. Ville mäykky vallan ihastui uuteen tulokkaaseen ku se on saman kokoinen kun hän, luulee varmaan ettei Uuno kasva isommaksi, valitettavasti se ehkä hieman kasvaa vielä!!! Eipä Uuno paljoa Ville ja Viljo ihmetyttäneet vaan siellä se tepasteli niiden kanssa pitkin pihaa ja ihmetteli uutta paikkaa.

Viljo&Uuno on niilä vähän kokoeroa!!!

Nyt mennään ja lujaa!!

Osaan olla söpökin tarvittaessa!!!

Rapa tähystelee maisemia

Roksukin tähystelijä

Pojat sopisivat hyvin Hurtan mainokseen liiviensä kanssa!!!

Ville vauhdissa

Viljo hammaspesulla!!!

Illalla taas vähän raksailtiin ja koiruudet tietenkin siellä mukana menossa. Uuno paineli siellä kun olisi aina juossut siellä ei pelottaneet tai jännittänt oikeestaan mikään, ensin se saataa hetken katsella ja ihmetellä jos tulee eteen joku uus juttu mutta sitten menee sitä katsomaan reippaasti. Siis ihan järkevää käytöstä ettei ryntää suin päin katsomaan, vaan ensin voi todellakin vähän miettiä. Muutenkin huomaa kuinka erilainen paimenkoira on kun spanieli, nuo vanhemmat  ukkelit paineli silloin pentunakin jo menemään ja ei paljoa välittäneet mis mä meen mutta nyt sitten Uuno tarkkailee kaiken aikaa et mis mä oon vaikka lähteekin kauemmaksi. Tulee myös mielummin mun kanssa puuahasteleen jotain ku lähtee mitään yksinään tekeen. En olis uskonut et se ero näkyy jo näin varhaisessa vaiheessa mutta kyl se näköjään jo vaan näkyy!!!! No kiva seurailla et miten tästä jatkuu ku kokemusta on hieman erilaisista roduista ennestään!!!

Eilen käytiin Rokan kanssa aksaamassa maneesilla ja oltiin muuten aika hyvii tai mä ainaki oon tyytyväinen!!!!  Rata oli todella jouheva ja siinä pääsi hyvin eteneen niin koira kuin ohjaaja taisi jopa mennä nollana läpikin muutaman kerran. Kepeille en aluksi laittanut ohjureita mutta sitten tarvi lisätä viimeiseen väliin koska sieltä Rokka meinasi vähän oikeista, keppien aloitus on todella hieno ja hakee ekan välin hyvin. Puomin alastulolla tehtiin tietenkin pysäytys mutta sitten palkka olikin vähän kauempana et saatiin Rokka lähteen siitä eteenpäin reippassti ja toimi tosi hyvin. Keinulla Sirkka oli laskemassa ja antoi namin ja toinen nami odotti maassa alustalla, tämäkin toimi oikein hyvin. Pari kertaa palkkasin puomin pelkän stopin ja kerran jatkettiin suoraan stopista ilman palkkaa ja kyllä muuten lähti lujaa jatkamaan!!!! Loppuun tein vielä takaaleikkauksia parilla esteellä ku olen ollu niiden kanssa vähän itse hukassa ja tietenkin myös Rokka sitten hukassa, mut nyt saatiin ne onnistuun ja toimimaan oikein hyvin, kiva kun ehti treenaan tuollaisii pikku juttui viel erikseen. Tietenkin kepit otin kans pari kertaa et pääsin palkkaan ne ja samoin puomia muutama kerta loppuun ja siinä mun mielestä nyt jo havaittavissa et vauhti lisääntynyt keskiosalla et tuo uusi palkkaus sydeemi siis varmaan auttaa tuohon vauhdin lisääntymiseen puomin päällä!!!! Oli kyllä kiva aksata ja jotenkin heti alusta asti musta tuntui silta et tää rata menee hyvin ja niin menikin!!!