Tänään se sitten taas loppui, nimittäin Lentsun tokokurssi. Kurssilla ollaan opittu Rokan kanssa hirveän paljon ja on kyllä ollut todella hyödyllinen kurssi niin mulle kun koiralle. Kiitokset siis Lentsulle oikein hyvästä kurssista ja ihan varmasti näät meidät taas keväällä, jos vaan kurssei alkaa!!!

Ennen kurssia treenasin Rasmuksen kanssa Kupittaan puistossa, aloitettiin ruudun keskipaikka treenillä joka sujui oikein hyvin. Rapa alkoi hienosti etsimään oikeaa paikkaa jos palkka ei tullu heti kun meni ruutuun ja stopista viel kääntyi muhun päin. Luoksetulon stoppeja tehtiin puun kierron yhteydessä ja ne oikein hyvät. Liikkeestä istuminen otettiin pariin kertaa ja se oikein hyvin. Kaukot tehtiin liikkeenä ja sitten palkkailin myös ekaa nousua ja lopuksi vielä leikittiin niiden kanssa, kaikki meni oikein hyvin ja nyt mun mielestä Rapalla oikeanlainen ilme kun teki kaukoi!!!!

Rokan treenit alkoi ruudulla ja mä halusin kokeilla meneekö Rokka ruutuun ilman mitään palkkaa siellä, ekalla kerralla meni tötsien vasemmalle puolelle mutta korjasi hienosti itsensä ruutuun. Toisella kerralla sitten paineli oikealle puolella eikä löytänyt itseään enään ruutuun. Lentsu vei sitten pallopään ruutuun niin johan sinne mentiin vauhdilla. Nyt jatkossa pallopää pitää viedä kauaksi taakse koska nyt selkeästi kurvasi sivuun juuri ennen ruutua kun huomasi ettei siellä takana ole pallopäätä ja stopit jätetään tauolle koska osasin sen hienosti. Vähän myös ennakoi selkeästi stoppia kun oli hidastanut vauhtia ruudun keksiosassa vaikka pallopää oli siellä takana. Niin ja sitten mun pitää luottaa koiraan....mä vallan luulin et toi ampuilee minne sattuu ennenku annan käskyn mut nyt en enään sitä stressaa vaan jos ampuu niin sitten ei tule palkkaa. Tänäänkin istui vaan mun sivulla kun Lentsu vei pallopään ruutuun ja vingutti matkalla, mä olin ihan varma et sinkoilee mutta ei sinkoillu.... Tunnaria  tehtiin laudan kanssa, ekalla kerralla Rokka etsi vaan piilossa olevaa kapulaa eikä kiinnittänyt mitään huomiota lautaan. Kävin näyttään uudestaan kapulaa laudalla niin sitten tuo hokasi mennä sinne ja oli haistellu oikein hienosti ja napannu oman suuhun ja mamman luo äkkiä. Tehtiin vielä toisen kerran ja meni jo paljon paremmin, siis meille rakennetaan nyt myös tuollainen lauta ja Rokalle ei enään piiloteta kapulaa koska sitten taas vaan etsii piilossa olevaa kapulaa. Noutoa tehtiin metalilla koska siinä meillä pientä ongelmaa sen nostamisen kanssa, ensin pyydettiin koiraa nostaan kapulaa ihan läheltä ja olisi pitänyt tehdä niin ettei koira nosta pyllyään maasta mutta eihän Rokka siihen kyennyt eli tätä treenattava. Parin toiston jälkeen tehtiin sitten ihan noutona ja tuo meni ja nosti hienost vieraan metallin ja toi mulle, luovutusta täytyy kanssa treenata koska siinä tuppaa tiputtaan kapulan. Tämä tehtiin siis nurmella, itse menin harjoitteleen vielä hiekalle joka olikin paljon vaikeampaa. Saatiin kyllä muutama hyvä treeni aikaiseksi eli nyt alettava treenaan paljon tuota nosto juttua ja sitten noutoja hiekalla. Loppuun paikalla makuu jonka Rokka oli tehnyt oikein mallikkaasti!!!

Väliajoilla tehtiin vähän seuraamista ja siinä paljon pysähdyksii, sujui oikein hyvin ja seuraaminen jo aikas tiivistä. Liikkeestä seisominen tehtiin muutama kerta, ekaksi suora palkalla ja toisella kerralla palkka kun palasin sivulle, oikein hyvät seisomiset. Maahanmeno otettiin kerran ja se suorapalkalla oikein hyvin.