Aamulla kun pääsin töistä suuntasimme heti mejäilemään Sirkan ja Tainan kanssa.Saimme paljon hyviä neuvoja ja muutenkin tietoa mitä siellä kokeessa tapahtuu ja miten siellä menetellään. Nyt jatkossa tulee kiinnittää paljon huomiota vauhtiin, ettei mennä liian kovaa koska siinä tulee vaaraksi et koira hukkaa jäljen, kun hössöttää. Niin sitten kävikin kun menimme hakkuulla ja en tarpeeksi jarruttanut Rasmuksen menoa. Meni ohi makauksesta ja samalla kulmasta. Jäljen hukattuaan etsi jälkeä ja teki kaiken aikaa hyvin töitä nenällään ja löysi sen parin minuutin etsinnän jälkeen. Muutenkin kun koira liikku vähän hiljempaa niin on helpompi tunnistaa koska koira on jäljellä ja helpompi itse kulkea. Kaksi muuta kulmaa menivät hyvin ja Rasmus merkkasi ne tarkasti haistellen.
Jäljelle oli tehty myös katko suoralle josta Rasmus suoriutui mallikelpoisesti. Jäljestys oli tavanomaista Rasmuksen jäljestystä ja Taina sanoi sen olevan hyvää työskentelyä (itse olen samaa mieltä). Mun täytyy nyt vaan itse muistaa pieniä asioita esim: alussa ei ole kiire, vaan rauhassa koira haisteleen aloitusta. Liinaa ei saa kietoa käteen ja aina kuljettava koirasta kuuden metrin päässä. Kaikista tärkein MUISTA LUOTTAA KOIRAAN JA SEN TAITOON JÄLJESTÄÄ!!! =) Kaikkea muutakin opimme ja tulemme hyödyntämään niitä jatkossa ja tietenkin antamaan neuvoja myös jäljestäville kavereillemme.
Itseäni kisoihin menossa on eniten pelottanut se suunnistamien ja sitten toisen jäljen opastaminen.Sain näihinkin paljon vinkkejä ja nyt on jopa sellainen olo että voisin osata hieman suunnistaakkin....ei se taidakkaan olla niin vaikeeta kun olen luullut!! Ei mua Rasmuksen jäljestäminen ole pelottanut vaik mentäis kisoihin se menee niinku menee ja aina voi sattua mitä vaan vaik kaikki menis treeneissä loistavasti. Nyt vaan keväällä ilmoittautumaan kisoihin ja katsomaan mitä siellä käy.

Sovimme myös että treenaamme Sirkan kanssa jatkossakin yhdessä ja varmasti kokeilen saada hänestä kaiken tarvittavan tiedon irti ja vähän enemmänkin!!!
KIITOS TAINA JA SIRKKA TUHANNESTI AIVAN VALTAVAN MUKAVASTA AAMUSTA, opin ihan mielettömästi uutta ja sain luottamusta niin Rasmuksen jäljestykseen kuin omiin taitoihini tehdä jälkiä.
Rasmus kiittää myös kun jaksoitte opastaa ja neuvoa meitä!!
1994851.jpg

Iltapäivällä treenailimme pikaiseen tokoa. Rasmus aloitti pienillä seuraamis pätkillä, intoa riitti ja paljon, seuraamine todella kivaa!!! Idarin asennot suorapalkalla, seisominen vaikea ei olla pitkää aikaan tehty, vähän autoin niin onnistui. Istuminen ja maahanmeno ->ok. Luoksetuloja muutama suora ja sit stopit, hyvät nekin eli eipäs noissa tokoissa mitään valittamista!!!
Illal viel naksuilemme jos pysyn hereillä kun olen valvonut toista vuorokautta putkeen..... et ei ihme jos olen kirjoittanut jotain ihan pehmoisia....