Torstaina lähdettiin heti aamusta kohti Herningiä jossa oli tämän vuoden maailman voittaja näyttely ja me oltiin menossa sinne kolmen upea kooikerhondjen kanssa. Ihan yllätyin kuinka väljää ja tilavaa näyttelyssä oli, ei mitään tungosta missään vaikka mekin mentiin sisälle tuntia ennen kehien alkua ja silloin yleensä se pahin tungos on. Näyttely pidettiin isossa messukeskuksessa, jossa oli todella monta pientä hallia. Oman hallin ja kehän löytäminen meinasi vähän tuottaa ongelmia mutta onneksi paikalla oli paljon opaste karttoja, niin löydettiin sitten hyvin perille ja saatiin oikein hyvät paikat kehän laidalta. Edes noissa halleissa ei ollut minkäänlaista ahtautta, yhdessä halissa oli aina vaan neljä kehää niin riitti hyvin tilaa kaikille.

Arviointi eteni nopsaa tahtia sillä tuomari ei antanut mitään kirjallista arvostelua, ainoastaan saatiin nauhat jotka osoitti palkintosijan ja sijoituksen sekä paperit jossa luki koiran tiedot ja palkinto sija. No toisaalta jos kaikki olisi saanut arvostelut niin olisi kehät kestäneet varmaan ilta myöhään että ihan hyvä vaihtoehto tämä.

Meidän koirista ensimmäisenä kehään meni Rasmus, kun valioluokat arvosteltiin heti ensimmäisenä ja sitten jatkettiin normaaliin tapaan. Valio urosia oli 5 ja niistä neljä sai erin ja Rasmus oli yksi niistä. Rapa esiintyi oikein hyvin ja liikkui reippaasti ja iloisesti kaiken aikaa. Kilpailuluokassa Rasmus sitten voitti muut valiot ja näin jatkettiin paras uros kehään. Toi oli aivan uskomatonta kun tuomari pyysi meitä ensimmäisiksi en meinannu millään uskoa silmiäni enkä korviani!!

Rokka meni heti valioluokan perään kehään ja pieni mies sähläsi minkä kerkesi, seisominen ei oikein onnistunut kun piti tehdä miljoona muuta asiaa samaan aikaan jne.... Junnuja oli yhteensä 5 ja niistä vaan yksi sai erin ja se ei valitettavasti ollut Rokka. Saatiin Eh ja sijoituttiin hienosti kolmanniksi, oikein hyvä sijoitus pienille miehelle kun on vielä niin kesken.

Paras uros kehään mennessä alkoi vähän jännnittää että miten tässä nyt käy, sillä titteli alkoi olla niin lähellä. Pari kertaa siinä pyörähdettiin ympäri ja seisoskeltiin hetki. Sitten tuomari tuli kätteleen ja onnitteleen meitä, Rasmus voitti siis urokset ja näin ollen sai MAAILMAN VOITTAJA 2010 tittelin!!!! Meinasi kyllä ihan itku tulla kun tajusi että se titteli on  nyt Rasmuksella, mun todella hienolla miehelläni!!!! Sitten se puhelin rumba alkoi, olihan pakko heti kertoa Suomeen mitä oli tapahtunut. Toi oli kyllä niin upea juttu et ei sitä oikein edes vielä usko todeksi, no ehkä sit vuoden päästä olen sisäistänyt et mun Rasmukseni on maailman voittaja!!!

Lacinan kanssa saatiin hetki odotella vuoroamme että päästiin esiintyyn, neiti esiintyi taas todella hienosti ja sai myös erin. Sijoituttiin nuorten luokassa toisiksi, siis aivan mahtava sijoitus pienelle neidillekkin. Oli mulla vaan upeat koirat mukana reissussa!!!

Vihdoin ja viimein se roppi kehä sitten alkoi, siinä vaiheessa kyllä tuntui että millään ei ole enään väliä kun kerran titteli on kotona ja se oli se kaikista paras juttu. Paras narttu oli myös suomalainen ja samoin roppi-veteraani eli aikamoinen Suomalaisten päivä oli kyllä tuo maailman voittaja näyttely kooikereiden osalta. Tuomari hetken meitä katseli ja juoksutti, sitten kertoi että tykkää todella paljon Rasmuksesta ja hänen sanojensa mukaan se on ihan valmis paketti, liikkuu hyvin ja kaikki muutenkin on kohdallaan. Nartusta (Ronjasta) myös tykkäsi kovasti ja tällä kertaa Ronjan "sisäinen säihke" voitti ja näin ollen Rapa Vsp ja Ronja Roppi!!! Paljon onnea muille hienoille suomalaiskoirille, kyllä meillä on vaan hienot koirat!!!

Toi oli toisaalta oikein hyvä juttu että Rapa VSP niin ei tarvinnu jäädä odotteleen ryhmien alkua vaan saatiin lähtee shoppailu kierroksen jälkeen ajeleen kohti Tukholmaa josta perjantai aamuna lähti laiva kohti kotia. Kennelliiton kuvauspisteessä käytiin tietenkin Rasmus kuvauttamassa ja vähän shoppailtiin, kaikki oli kyllä pääasiassa paljon kalliimpaa kun muuten näyttelyissä, joten ei paljon tavaraa tarttunut mukaan.

3356 Kooikerhodje Black Amiikos Delfinus Dis

Kennelliiton kuva meistä, joka löytyy myös kennelliiton sivuilta!! Oli muuten aikas hyvä palvelu kennelliiton pisteessä tuotaan shampanjaa ja saatiin karkkia jne....kyllä oli ihan voittaja olo!!!!

Ilta ja alkuyö meni kivasti ajellessa kohti tukholmaa, matkaa taittui noin 900km. No perille kuitenkin päästiin ja ehdittiin torkkua muutama tunti autossa ennen laivaan pääsyä. No laivassa sitten uni taas maistui, vähäm käytiin syöpötteleen välillä ja sitten jatkui taas nukkuminen. Satamasta ajettiin suoraan hakemaan Kapea hoidosta, jossa Rasmusta odotti oikein punainen matto ja herkkuja, kyllä maailman voittaja 2010 sai ansaitsemansa vastaanoton!!!!

Muutama kuva takaisintulo matkalta, oli upeita siltoja ja hienoja linnoja!!!

Kokonaisuutena matka meni oikein hyvin ja onnistuneesti tai voisi sanoa jopa että matka meni paljon paljon paljon paremmin mitä edes uskalsi odottaa kun lähdettiin reissuun!!!

PALJON KIITOKSIA KAIKILLE ONNITTELIJOILLE JA KIITOKSIA KUN LUOTITTE MEIHIN!!! ERITYIS KIITOS MENEE SIRPALLE, RASMUKSEN UPEALLE KASVATTAJALLE!!!