Kasper alkoi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oksentaan suhteellisen rajusti, joka sitten kyllä rauhoittui sunnuntaina aamulla/päivällä. Mä olin itse sunnuntain siellä messarissa joten en ehtinyt paljoa Kapea ihmetteleen ja tutkiin. Sunnuntai-maanantai yönä Kape kovasti huohotteli ja oli kipeän oloinen, no eilen aamulla sitten soittamaan heti eläinlääkäriin kun Kasperille ei maistunut ruoka eikä halunnut  edes nameja eli oli todella kipeä.

Päästiin iltapäivällä Vihtiin Skutin eläinlääkäri asemalle Kapen kanssa tutkittavaksi ja siellä sitten oltiin kolmisen tuntia ja tutkittiin Kasperia. Koira tuli kyllä tutkittua perusteellisesti ja otettiin monenmonta röntgenkuvaa ensin ilman varjoainetta ja sitten varjoaineen kanssa. Epäilyksenä oli että Kapen vatsassa olisi joku vierasesine tai luun pala jossain kiinni, no vierasesinettä eikä luun palaa onneksi löydetty mistään. Suolistossa oli paljon kaasua, vatsalaukun alaosa ja ohutsuolen alku olivat kovasti turvonneet ja niistä eläinlääkäri oli huolissaan mutta tilanne ei ollut niin hälyyttävän näköinen että olisi alkanut heti Kasperia leikkaamaan. Maksa oli myös suurentunut ja maksa-arvot koholla (ne oli jo sillon keväällä koholla mutta en ole käynyt niistä missään kontrollissa niin en tiedä vaikka olisi ollut kaiken aikaa koholla). Päätettiin nyt vaan seurata tilannetta antibiotin voimin ja alkaa syöttään Kasperille pikku hiljaa helposti sulavaa ruokaa maksa dieetin puitteissa ja katsotaan mihin tilanne etenee....

Illalla kotona Kasper oli jo pirteä ja söi ruokansa todella reippaasti ja hyvällä ruokahalulla, eikä oksentanut/ripuloinut ruokaansa uloskaan. Yö meni myös hyvin ja tänään aamulla Kasper sai taas pienen annoksen ruokaa ja kaikki edelleen sisällä. Iltapäivällä mitattiin lämpö ja sekin normaali (eläinlääkärillä lämpö päälle 40 astetta), soitin myös tohtorille ja jatketaan seuraamis linjalla ja huomenna soittelen uudelleen tohtorilla Kasperin kuulumisia.

Nyt ei voi kun toivoa ja odottaa että että saadaan Kasper kuntoon, tää on vaan niin kamalaa tää odottaminen ja seuraaminen. Onneksi nyt ainakin kaikki näyttää todella hyvältä ja Kasper on paljon iloisempi ja pirteämpi kuin sunnuntai iltana tai eilen. Tänään olen soitellu moneen paikkaan ja kyselle maksadieetistä ja siitä miten toteutan sen raakaravinnon kanssa koska en halua vaihtaa Kapen ruokaa nappuloihin kun on koko ikänsä syönyt raakaa, olen saanut kivasti ohjeita ja nyt tiedän ainakin miten pääsen alkuun.

Nää pari päivää onkin menny miettiessä syntejä ja syvejä mitä jos....ja niin edelleen.... kamalaa.... No olen sentään saanut aikaiseksi käytyä pikku poikien kanssa lenkillä. Eilen lenkkeiltiin Katin ja koirien kanssa Elonkierrossa, Kiitos Kati seurasta!! Tänään kävin itsekseni sitten metsässä ja pelloilla taapertaan koirien kanssa ja oli kamerakin mukana, tässä muutamia kuvia tältä paivältä:

Pojat vauhdissa

Rasmus poseeraa

Rokka vauhdissa

Loppuun vielä muutama kuva upeasta luonnosta:

Kyllä on ilo lenkkeillä tälläisillä metsäteillä!!!

Ja tälläisiä polkuja pitkin!!!

Kaikki on kauniin valkoista!!!

Hauska pinta hangessa!!!