Eilen perjantaina lenkkeiltiin Elonkierrossa koko perheen voimin kun oli niin hieno ilmakin. Obelix pysyy jo hyvin "isompien" poikien mukana vaikka välillä meneekin ihan omia polkujaan mutta ei se haittaa ku kuitenki mukana pysyy!!! Lenkin jälkeen Uuno teki muutaman tunnarin siinä parkissa, ensin niin et Sakke vei vaan oman lumikasan reunaan ja se nousi hyvin ja nenää käytettiin oikein nätisti. Toinen laudalla ja siinäkin käytti hyvin nenää ja teki oikein nätin tunnarin. Kolmas ihan liikkeen mutta sitten sieltä nousi eka kapula mikä eteen tuli eli tehtiin viel loppuun yks laudalla et saatiin onnistunut suoritus!! Tunnari vaatii vaan viel treeniä ja paljon!!

Rokka ja Uuno molemmat tekivät luoksetulon seisomaan pysähdyksen kiertämisen avulla ja Sakke heitti pallon koirien taakse, molemmat pysähtyivät todella kivasti, seisomaan pysähdyksiinkin pitää vaan vahvistaa et niistä tulee todella terävät!!

Tänään aamusta Rokan ja Uunon kanssa ajeltiin Salon koirahallille Lentsun tokokoulutukseen johon olin ilmoittanut molemmat koirat. Uuno oli ekassa ryhmässä ja aloitettiin takapää jumpalla jota Uunon kanssa pitää treenata koska oli aluksi hieman hankalaa. Pujoteltiin muiden ohitse et saatiin koirat tottumaan muihin ja tämä meni oikein hyvin, Uuno keskittyi hyvin mun kanssa tekemiseen. Toko juttuina Uunon kanssa käytiin läpi kaukojen M->S ku edelleen pomppaa siinä taaksepäin aikas reippaasti. Nyt vaihdettiin tekniikka siinä et Uuno vaan nousee jalkojensa päälle seisomaan silleen rauhallisesti. Tätä nyt ei treenata ennen sitä avoluokan koetta mutta sitten aletaan ahkerasti treenaan sisällä et saadaan sekin kuntoon. Seisomaan nousun yhteydessä pitää sit muistaa treenata myös se istuminen siitä erikseen koska koiralla vahvasti paino siinä edessä niin istuminen vaikeaa taaksepäin. Näytettiin Lentsulle I-> S ja siitä saatiin kehuja ja se onkin nyt hyvässä kunnossa ja hyvän näköinen.  Niitä etutassuja pitää edellee tarkkailla et laittaa ne samalle tasolle, siitä olen ehkä vähän viime aikoina lintsannu eli se teho tarkkailuun!!

Toisena juttuna katsottiin kapulan nostamista ku en oikein tiedä miten edetä siinä. Nyt vaan kapula maahan ilman mitään kiertämistä ja välillä voi heittää ja kokeilla miten Uuno sen hakee. Hyvällä mallilla on kuulemma nyt kun ei mitenkän mene kaahottamalla kapulalle. Kotona pitää muistaa treenata myös sorvatulla ja metallikapulalla koska niitä koirat kuulemma usein räjäyttelee. Loppuun viel paikallamakuu, maahanmeno hidas mutta siihen löytyi syy eli en voi itse ottaa koiraan kontaktia vaan katsoa eteenpäin. Paikalla olossa oli hieman aluksi haistellu mutta sitten oli jäänyt katseleen piiloon rauhallisesti ja levollisesti.

Rokan ryhmän kanssa treenattiin myös takaosaa ja Rokka oli siinä aikas hyvä kunhan mä vaan ymmärsin miten mun kuului olla... oli taas mulle vaikeaa!!! Pujottelut sujui Rokanki kanssa todella hienosti. Rokan omalla vuorolla katsottiin Z-kävelyn seuraamis osuuksi ja jäävistä mukaan lähtöjä koska niissä vähän singahtelee eteenpäin välillä. Tänään singahti heti lähdössä mutta muuten teki sitten hyvin, no selvisi syy kuitenki mistä tuo singahtelu johtuu eli Rokka luultavasti luulee et pitää mennä merkille. Eli nyt jatkossa mun pitää valmistella Rokka paljon paremmin siihen mikä liike tulee ja tuoda se siihen aloituspaikkaan jo kontaktissa ettei jää ihmetteleen merkkiä. Kokeiltiin pari kertaa ja seuraaminen parani kerta heitolla ja alusta liikkeelle lähtö myös paljon siistimpi.

Toisena juttuna ruudun loppuosaa kun tuppaa juokseen mun ohi ja ei tule ihan viereen. Ekaksi vähän jarrutettiin Rokkaa kun oli tulossa ja Rokka ymmärsi heti mistä on kyse ja seuraavaksi saikin sitten hakea lisää vauhtia. Jatkossa loppuosaa kiertämisen avulla ja nyt ei tarvi jarrutella vaan antaa tulla sivulle lujaa joka namiin tai sitten tarvii viritella pallopäähän joku naru et saa siitä vetolelun ja sit voi palkata sillä!! Loppuun paikallaan istuminen ihanaisen tolleri tytsyn vieressä, Rokka istui todella hyvin ja rauhallisesti!!!

Kiitoksia muille treeniseurasta ja Lentsulle kiitoksia neuvoista ja opetuksesta, nyt taas tiedän tarkalleen mitä treenaan ja miten. Kotiin päästyämme käveltiin pellolla sen verran että koiruudet pääsivät vähän juoksemaan ja temmeltään, muuten ei tarjennut lenkille lähteä kun pakkasta on lähes 25 astetta.

Hurtan haalarijengi eilen Elonkierrossa

Maiseman ihailijat

Jonossa

Obelix jyrää

Hankitreeni

Vauhdilla eteenpäin

Lumipallon noutaja

Lennokas berni

Elonkierto eilen