Tiistaina aamulla mentiin tokoileen Tiian ja Kodan kanssa Prismalle vaikka maa oli ihan peilijäässä niin löydettiin sieltä hyvä luminen alue jossa uskalsi tokoilla turvallisesti eikä tarvinnut pelätä kaiken aikaa koiran tai omaa kaatumista. Rokka sai aloittaa ja tehtiin ihan vaan kapulan nostoa ja luovutusta ja ne kyllä sujuu hyvin ja Rokka tulee todella reippaasti sivulle. Pitkältä matkaa luoksetuloi muutama ja siitä suorapalkka ja Rokka tulee nykyään todella lujaa. Palkkasin myös luoksetulon alkua eli sitä maahanmenoa muutaman kerran ihan erikseen et saa pysymään sen nopeana.

Uunon kanssa tehtiin liikkeestä seisomista ja TIia vähän tarkkaili ettei mun tarvinnut tarkistaa et jäikö varmasti seisoon. Seisomiset kyllä todella hienot Uunolla ja pysähtyy just eikä melkein siihin mihin sanotaan!!! Suoria luoksetuloja muutama ja nyt kun maa oli vähän märkää niin se istumassa odottaminen ekalla kerralla hakalaa mutta toistolla kunnossa eli sitä pitää myös muistaa palkata jatkossa. Kosketusalustaa naksun kanssa pitkältä matkaa ja siinä vauhtia ja nyt menee sinne alustalle asti!!! Kiitos Tiia treeneistä!!

Suoraan tokosta ajeltiin Somerolle paimentaan pienen paimenpojan kanssa ja Uuno oli jälleen niin taitava vaan ku ohjaaja vielä olisi taitava niin kaikki olisi todella hyvin!!! Tehtiin hakukaaria molempiin suuntiin ja ne nättei, sit vähän pyöritettiin Uunoa ja lampaita pienessä aitaukses ja hyvin pyörii molempiin suuntiin ja menee hyvin aidan ja lampaiden välistä vaikka oli vähän ahdastakin. Loppuun viel lampaat häkistä ulos ja sisään pariin kertaan ja se oli mulle jotenki todella vikeaa hahmottaa mihin ne lambit lähtee ja mihin laittaa koira, no ehkä mä senkin joskus viel opin!!! On Uunon paimennusta niin ihana seurata ku se selvästi nauttii siitä ja tekee sitä niin luonnostaan, mä olen enemmänki siel tiellä ku hyötynä!!!

Illalla viel innostui naksutteleen sisällä kaikkien kolmen vanhemman koiran kanssa laatikkoa ja kooikerit jo seisoo laatikon sisällä, Uunon kanssa viel vähän harjoiteltava et ne takatassutkin tulee sinne laatikkoon. Uuno teki myös kapulan nostoa silleen et menee kapulan taakse ja alkaa näyttään hyvältä. Rokka ja Uuno tekivät päätäkin ja siinä molemmat edistyy hyvää vauhtia!!!

Obelix ja Sakke naksuttelivat alustaa ja siinä alkaa olla pieni musta karhunpoikanen aika haka, harjoittelivat myös kaukoja eli taitaa siitä Obelixistakin vaan tokokoira tulla!!!

Tänään mulla oli koulupäivä Hämeenlinnassa ja illalla piti jo sit rientää töihin yöksi uurastaan, mutta ehdittiin me vähän harjoitella kaikkien laatikko koirien kanssa laatikkoa ja kaikille sujuu oikein hyvin samoinku peruuttelu rappusissa et niitä takajalkoja tulee varmasti käytettyä tarpeeksi. Paljon muuta ei sitten tehtykkään ku mä sain taas jo pakata itseni autoon ja hurauttaa töihin. Katsotaan jos huomenna ehtisi ulos tokoileen tai siis jos ulkona uskaltaa tokoilla tai löytää sellaisen paikan missä ei ole peilijäätä.....