Tänään siis oltiin Turussa Kupittaalla Lentsun kurssilla, aiheena oli ja on seuraavat 4 kertaa; EVL leikkien läpi. Kurssi oli kyllä todella hyvä valinta Rapalle, saadaan uudenlaisia treeni ideoita kun ite olen välillä aikas mielikuvitukseton tyyppiPäättämätön

Aloitettiin idarilla: ensin leikittiin asentojen kanssa, siis tehtiin kaikkia asentoja peräkkäin ja kaikki asennot suorapalkattiin. Rapa teki kyllä todella hienosti ja oli iloinen. Seisomiset ja maahanmenot onnistui hyvin vaikka ei olla niitä vähään aikaan edes otettu. Asennossa pysymistä vahvistettiin myös, saatiin itse valita asento mikä halutaan ja sit vaan käveltiin kaavio ja kun koira pysyi vaikka käveltiin ohi niin palkka. Samalla kaavalla tehtiin myös seuraamaan mukaan lähtemistä. Rapalla nämä molemmat onnistui hienosti vaikka siinä toinen koirakka teki vierellä samaan aikaan!! Sitten vielä koko idari niin että seisominen-> palkka pysymisestä, istuminen->suorapalkka ja maahanmeno -> mukaan lähtemisestä palkka. Nyt on niin paljon vihteitä idariin että kun niitä kaikki vaan muistaisi käyttää!!

Paikallaolot: Ensin istuminen, kokeiltiin saada muitten koirat maahan, mutta samalla piti vahtia omaa koiraa ja katsoa ettei kukaan saa houkuteltua sitä maahan. Sama treeni paikallamakuun kanssa. Kivaa ainakin oli ja sai luvan kanssa käydä vähän häiriköimässä muiden koiria!!!Silmänisku Tehtiin  vielä paikallaolo niin että jokaisella ohjaajalla oli oma "tehtävä" kun koirat saatiin maahan. Mä kävelin kauemmas aidan tykö ja puuhastelin siellä omiani. Rasmus oli vaan katsellu mua eikä ollu edes vilkuillu muualle!!!Hymy

Nouto: Tunnari kapulalla kokeiltiin koira saadan itse tajuamaan että kapula pitää ottaa maasta ja tuoda mammalle. Rasmus eka tarjoili sivulletuloa, mutta kun hokasi asian niin toi kapulan todella nopeasti aina vaan uudestaan ja uudestaan!! Tätä ollaan kyllä jo treenailtu kotona aiemminkin.

Ruutu: Koira piti saada ruudun keskelle ilman mitään ruokakippoja tai vastaavaa. Ennen kun lähetti koiran sai käydä itse ruudussa ja näyttää paikan koiralle. Rasmus meni hienosti sinne keskelle, mutta mä en tajunnu palkata kun luulin et sen pitää pysähtyä sinne ja katsoa mua. No uudella yrityksellä päästiin palkkaan ja mä tajusin mistä palkataan. Tehtiin muutamia toistoja ja Rapa selvästi viimeisellä tajusi että menee sinne keskelle ja siitä lentää nami!! Näitä täytyy nyt muistaa treenata niin saa koiran paremmin hakeen sitä keskikohtaa. Tämä me saatiin myös "kotiläksyksi" ja näytettään seuraavalla kerralla muille.

Viimeiseksi vielä ruutuun kupille juoksu. Ruutua siirrettiin vähän eripaikaan ettei vaan olisi liian helppoa koirille!! Rasmus hienosti hahmotti ruudun ja meni sinne, vähän oli epäröiny ennen ruutua mutta meni sinne silti oikein hienosti!!!

Oli kyllä jälleen niin opettavainen ja hyvä kurssi, KIITOS!! Nyt vaan odotellaan jo seuraavaa kertaa, että mitä uutta sitten opitaan!!