Tänään oli vuorossa taas Lentsun toko kurssi Kupittaalla ja sinne suunnattiin Marjan ja Eijan kanssa samalla autolla, sujuu toi matkustaminen paljon rattoisammin!!!  Tulipahan sovittua yhteinen tokokoekkin meille kaikille, et siis mekin ollaan menossa kisoihin ainakin sitten syksyllä!!!

Rasmuksen kanssa aloitettiin tunnarilla ja se todella hyvä. Ei ihan heti hokassu missä kapulat on mutta kun meni sinne niin varmasti toi oman. Rapa oli varmaan katsellu johonki muualle kun Lentsu vei kapuloita kun ei heti niitä löytäny. Luoksetulossa haettiin lisää vauhtia kun Rapan stopit on ihan kunnossa, tehtiin eka suora ja heti käskyn jälkeen mä menin kyykkyyn ja heiluttelin namipussia ja Rapa sai syödä siitä suoraan palkan. Toisella kerralla pääsi pussille syömään vasta seisomaan stopin jälkeen. En ole ikinä nähnyt Rapaa noin ninnokkaana luoksetuloissa oikein odotti käskyä et saa tulla mun luo! Tätä nyt jatketaan et saadaan se vauhti paranemaan! Häiriöharjoituksena tehtiin yhdessä seuraamista ja jääviä liikkeitä, me tehtiin istumista ja ne todella hyviä eikä ottanut häiriöö muista olleskaan. Loppuun paikallaolo ja nyt Rapa uroksen ja nartun välissä, Lentsu tarkkaili Rapaa ja oli käyny muutaman kerran palkkaankin, mutta Rapa oli ollut oikein rauhallinen eikä yhtään sen oloinen et lähtee liehittelemään ketään. Hyvä Rapaa!!! Rapa oli nyt jo paljon rennompi kun viimeksi ja paljon energisempi, tarjoili kaiken aikaa vaikka mitä ja puuhasteli tosi innokkaasti temppuja mun kanssa kun niitä aina väleissä otettiin!!!

Rokan treenit alkoivat seuraamisella ja saatiin siitä jopa kehuja!!! Ekaksi näytin miten ollaan edistytty ja sitten käytiin käännökset läpi ja nekin meni oikein hyvin, paitsi se täyskäännös vasempaan kun tuo pentu ei oikein osaa vielä käyttää takapäätään eli nyt alkaa kova takapään käytön harjoittelu!!! Liikeestä maahanmeno otettiin ihan uutena juttuna meille ja se tarvii vielä paljon harjoitusta. Mun täytyy muistaa etten auta nami kädellä vaan sillä tyhjällä ja sitten palkka toisesta kädestä. Kyllä sekin tässä kuntoon saadaan kun vaan harjoitellaan, mutta me ei olla sitä vielä ikinä ennen edes harjoitultu. Häiriössä tehtiin liikkeeestä maahanmenoja niin että kuljettiin kaikki rivissä ja joka toinen teki maahanmenon ja muut jatkoi suoraan seuraamista. Rokka meni aika kivasti maahan kun autoin vaan tarpeeksi, eikä pahemmin edes ottanu häiriöö muista vaikka kulkivat ihan vierestä. Välillä vaihdettiin vuoroja ja me vaan seurattiin, eikä sekään aiheuttanut suurempia ongelmia pikku ukolle. Paikallamakuu tehtiin itsenäisesti muutaman koiran kanssa ja hyvin Rokka makaa, vähän nuuskii välillä maata mutta pysyy kuitenki  todella hienosti massa. Tehtiin myös todella lyhyt istuminen ja se meni kanssa hyvin. Itseksemmä kierreltiin vähän tolppaa ja tehtiin kaukoja siinä sivussa ja ne meni kyllä todella kivasti. Hyvin Rokka pystyy keskittyyn vaikka ympärillä tapahtuu paljon, loppua kohden keskittyimen vähän herpaantuu mutta taitaa pikku mies väsyä, no ikä tuo sitten lisää malttia ja keskittymistä, toivottavsti ainkin!!!

Nyt taas viikko treenataan ja sitten ens viikolla uudestaan Turkkuseen kantsoon mitä uutta opitaan!!  Loppu viikko onkin vapaata töistä, joten päästään puuhasteleen koirien kanssa vaikka mitä eli huomen ajattelin mennä vetään pupujäljet ja sitten tietenkin pitää vähän treenailla myös tokoa ja mennä katsastaan tuon koulun kenttä et pääseekö sinne jo treenaileen ja puuhasteleen. Perjantaina on vuorossa sitten Kapen eläinlääkäri ja toivotaan et kaikki menee hyvin ja löydetään jokin syy tuohon oireiluun.