Nyt on vuosi jälleen vaihtunut ja paljon ehti tapahtua viime vuoden puolella, ollaan treenattua paljon ja mukaan tullut uusia lajejakin, kokeissakin käyty mukavasti ja mukavia tuloksia saatu aikaan. Näyttelyissäkin pyörähdetty muutama kerta ja niistäkin tullut mukavasti menestystä ja hyviä tuloksia. Kokonaisuudessan vuosi ollut oikein positiivinen ja iloinen, joukkoomme on liittynyt myös kaksi uutta nelijalkaista ihanuutta joiden kanssa on ehditty jo kokea paljon yhdessä!!! Vuosi 2011 toi siis tullessaan paljon uutta ja hmeellistä ja oli oikein iloinen ja positiivinen vuosi!!!

Rasmuksen mulle suurin ja merkittävin meriitti viime vuodelta oli jälkialion arvon saavuttaminen, siihen monta vuotta tähdättiin ja tehtiin töitä sen eteen ja viime vuonna se sitten tuli!!! Rasmuksen mejäkausi meni kokonaisuudessa loistavasti, kolme koetta käytiin ja kaikista ykköstulos niin eipä olisi paljon paremmin kokeet voinu mennä. Taskussa on yksi tulos vuoden 2012 piirimejä kokeeseenki, niitä tarvii vielä pari hankkia lisää ja sit mennään voittamaan piirikoe!!!

Tokorintamalla menee ihan hyvin, Rasmus on teknisesti taitava mutta sitä kamalaa intoa ei tuohon tokoon Rasmuksella ole eli eipä olla niin tosissaan treenattu vaan vähän hömpötelty yhdessä. Pari koetta käytiin ja toisesta hyvä kakkostulos, vuonna 2012 kokeilla saada ykköstulos voittajasta ja katsotaan sitten mitä tehdään. Uutena lajina ollaan aloitettu rallytoko joka on ihan Rapan juttu, nauttii tekemisestä ja mun kanssa touhuamisesta!!! Rallyssa oli vähän tarkoitus kisata mutta ei löytynyt yhtään sopivia kisoja eli vuonna 2012 sitten kisataan!!

Näyttelyissä on pyörähdetty ulkomailla ja muutama kerta Suomessakin, menestystä tullut jälleen kivasti eli Rasmus on todella komea edelleen. Kesällä pyörähdettiin Tanskassa josta kotiin tuomisini valionarvo, samalla reissulla käytiin myös Saksassa ja sieltä saatiin sertti eli sinne matkataa ehkä joskus vielä uudestaan!!! Messariin ilmoitin koirat vanhasta tottumuksesta ja siellä Rasmus uusi vuodan 2010 menestyksensä eli oli VSP ja sai jälleen voittaja titteli!!! Rapalla alkaa oleen aika kiva rimpsu noita valioarvoja ja titteleitä nimen edessä, mitäköhän sinne voisi vielä lisätä??

Rasmus on nyt ollut reilun vuoden perheemme vanhin koira ja hoitaa sitä tehtävää oikein hyvin, pitää nuoret koirat kurissa ja järjestyksessä ja opettaa niille tapoja kuinka selvitä tästä elämästä. Vuoden aikana ei olla sairasteltu oikeestaan ollenkaan eli meidän "vanhus" on erinomaisessa kunnossa ja nauttii elämästä täysillä!!!

Rokan vuoden suurin saavutus on ehdottomasti nousi EVL:än tokossa ja saaden sieltä vielä pari hyvää kolmostulostakin!! Rokka on ensimmäinen kooikeri Suomessa joka sai voittajasta ykköstuloksen ja kisaa EVL:ssä!!! Rokan kanssa tokoilu on todella hienoa ja antoisaa tekee kaiken aikaa hommia täysillä ja kaiken lisäksi nauttii siitä vielä suunnattomasti!!! Tokossa ei paljon loppuvuonna kisattu kun ei sopivia kisoja ollut ja ollaan hiottu liikkeitä kuntoon et saataisiin se ykköstulos EVL:stä tässä lähiaikoina!!!

Mejä rintamalla ollaan ajettu jonkin verran harkkajälkeä mutta kokeissa Rokka ei ole käynyt mun kanssa kertaakaan, vaan EIjan kanssa vieraili keväällä yhdessä kokeessa mutta siellä vähän riista sekoitti miehen päätä. Kesän aikana jäljestyn muuttunut paljon tarkemmaksi ja varmemmaksi, ikää tulee lisää niin muuttuu tuo jäljestystyylikin!!!

Agissa aloitettiin kisaaminen toukokuussa ja syksyllä sitten jo noustiin kakkosluokkaan ja sieltäkin saatiin yksi nousunolla kasaan eli agissa vauhti ollut hurja. Rokka on kehtittynyt hurjasti myös agissa ja vauhtia tulee kaikenaikaa lisää kunhann ohjaaja vaan pysyisi perässä!!! Mä en olisi vuosi sitten uskonut että ollaan jo kakkosluokassa mutta näin vaan on käynyt ja se on todella hienoa!!!

Näyttelyissä ollaan käyty muutamia kertoja Suomessa ja nyt on Rokanki nimen edessä FI MVA, vähän siitä joudutiin kennelliiton kanssa keskusteleen mutta valionarvo kuitenki saatiin ja siitä ollaan tyytyväisiä. Toukokuussa Rokka oli Eijan mukana Liettuassa josta nappasi pari cacibia ja tuli valioksi, kesällä käväistiin Tanskassa ja Norjassa ja näistäkin molemmista maista Rokalla on nyt valion arvot eli näyttely rintamallakin ollut aika upea vuosi, tullut paljon hyviä tuloksia!!!

Rokan koko vuosi kyllä ollut todella huikea ja upea, paljon menestystä ja hienoja tuloksia monessa lajissa!!! Rokka on kyllä todellinen monitoimikoira jonka kanssa harrastaminen on antoisaa ja todella kivaa!!! Eijalle erityis kiitokset Rokan ohjaamisesta mejässä ja näyttelymatkalle mukaan otosta!!

Toinen uusi tulokkaamme Uuno on tuonut meidän elämään paljon iloa ja energiaa!!! Uuno haettiin kotiin maaliskuussa Somerolta eli mun pitkä aikainen toive ja haave bortsusta toteutui ja en ole päivääkään katunut tätä valintaa. Uunon kanssa ollaan pennusta asti treenattu tokoa ja se on edistynyt hurjasti. Uuno on aina valmis treenaamaan ja se oppii asioita todella nopeasti, ihanaa kun on koira joka haluaa aina treenata ja on aina yhtä innokas!!! Tulevaisuus näyttää kuinka korkealle Uunon kanssa tokossa päästään!!

Agin alkeita ollaan vähän harjoiteltu mutta ei sen enempää treenattu, odotellaan että poitsu kasvaa ja kehittyy aikuiseksi. Sen voin nyt jo todeta että agissa mulle tulee vielä kiire kun kyllä Uuno sen verran lujaa menee!! Mun pitää siis harjotella juokseen todella kovaa!!!

Paimentamassa ollaan käyty lähes viikoittain ja siinä Uuno vasta taitava onkin, mä en siitä lajista paljoa vielä ymmärrä mutta onneksi mulla on taitava koira joka tietää mitä tehdä vaikka mä olenki välillä vähän hukassa siellä lampaiden joukossa!!! Paimennus on laji mistä Uuno kyllä tykkää eniten  ja sen takia se ehkä onkin niin hienoa kun koira toimii siellä vaistojensa varassa ja toimii niin upeasti siellä lampaiden joukossa!!!

Uunon kanssa ollaan myös pari kertaa tehty peltojälkeä ja muutama verijälki ajettu, jotka molemmat onnistu hyvin!! Uuno on koira jonka kanssa voi kokeilla mitä vaan lajia ja aina se on yhtä innokas ja onnellinen!!! Uuno on kyllä tuonut meidän elämään niin paljon iloa ja eloa ettei kukaan usko. Mä hain itselleni harrastuskaveria joka on aina valmis hommiin ja tykkää tehdä töitä ihmisen kanssa ja juuri sellainen Uuno on!!!

Viimeisenä mutta ei mitenkään vähäisimpänä Obelix joka muutti ehkä vähän vahingossa meille. Meidän ei pitänyt ottaa berniä mutta kun pennut olivat meillä hetken hoidossa ja sitten siinä vaan kävi niin että meille tuli berni!!! Obelix on veikeä tapaus, se ei mitenkään ole mun mielestä "tavallinen" berni vaan se on todella itsenäinen ja eloisa. Ulkona se saattaa samoilla metsissä vaikka kuinka pitkää ja ei yhtään haittaa vaikka muut koirat on sisällä hän siellä vaan katselee ja ihmettelee.

Virtaa ja energiaa riittä vaikka muille jakaa ja Uunon kanssa ne painaa menemään yhdessä lähes koko päivän!!! Välillä vähän luetaan lehtiä  ja sitten taas meno jatkuu ympäri kämppää!!! Obelix ei vielä loppu vuoden aikana ole paljoa ehtinyt touhuamaan mutta aika sitten näyttää mitä siitäkin vielä tulee!!!

Vuodella 2012 on paljon toivieta ja suunnitelmia kaikilla koirilla mutta aika sitten näyttää mitä me touhutaan ja tehdään ja saadaanko kuinka paljon tuloksia aikaiseksi!! Tärkein toive kaikista on tietenki se että koirat pysyy terveinä ja nauttivat tästä elämästä joka päivä aina vaan enemmän!!!