Tänään taas ajeltiin Marjan ja Eijan kanssa Turkkuseen tokoileen ja olihan meillä mukana muutama koirakin!!! Onneksi laitoin päälle toppatakin, sitä en voi tajuta miten tuolla Kupittaalla aina tuulee ja näin kävi taas tänäänkin, ihmeellinen paikka!

Tokoilut aloitti Rasmus ja pienen henkevän keskustelun jälkeen aloitettiin merkillä ja ideana saada koira menemään mahdollisimman lujaa merkille. Rasmus meni suht reippaasti, no tietenkin sitä vähä hiottiin ja saatiinhan se menemään sinne lujempaakin kun mä heitin samalla lihapullan merkin ohi kun Rapa lähti liikkeelle, tuli muuten vauhtia koiraan kun lihapulla lensi!!Metallinoudossa ideana kanssa mahdollisimman iloinen ja reipas nouto, Rapaa saa nykyään oikein kivasti jo hetsattua kapulalla ja reippaasti tuo sen kapulan noutaa eikä enään yhtään emmi kapulalla. Palautukseen saatiin kivasti lisää vauhtia kun mä lähdin pakoon siinä vaihees kun Rapa lähti tuleen kapulan kanssa mua kohden. Oikein iloisia ja reippaita noutoja!!! Liikkeestä istuminen tehtiin pareittain ja sitten vielä kaikki yhdessä, R istui todella hienosti kun pikkasen autan mun ylävartalolla. Loppuun paikalla makuu ja se meni todella hyvin, eikä Lentsu käyny nyt edes palkkaan Rapaa kertaakaan!!! Noiden ohjattujen treenien välissä tehtiin Rapan kanssa paljon kaukoja ja nyt jo peruutteli seisomaan nousun yhteydessä, myös sivulletuloja palkkailin lähes 100% kun itse tarjosi sitä ja hienosti kyllä tarjoo heti jos jään seisoskeleen johonki paikalleni!!!

Rokan kanssa aloitettiin metallinoudolla ja siinä sama ongelma kun tuossa viime viikolla eli menee todella reippaasti kapulalle mutta ei ota sitä suuhun, käy vaan haistaa ja sitten ihmettelee mitä tekis ja voi keksiä vähän jotain omaa kivaakin (siis käydä moikkaan jotain koiraa tai tutkia lehtiä tai jotain vastaavaa). Ei nyt lähdetty hirveästi hinkkaan tuota noutoa vaan teen sitä nyt Rokan kanssa kotona joka päivä viikon ajan ja katsotaan sitten miltä se näyttää. Tähän asti siis metallinouto ollut todella hieno sisällä, mutta kun otettiin ulkona niin tulikin iso ongelma eteen. Merkkiä Ro teki ihan ekaa kertaa elämässään ja tehtiin bileiden avulla eli koira jää istuun kun mä meen bilettään merkin taakse ja sitten menen lähettään koiran merkille, kun menee taakse niin seis ja palkka. Todella hienosti Rokka meni merkin taakse ja seisahtui myös upeasti. Täytyy muistaa olla tarkkana et en pysäytä sitä liian aikaisin vaan vasta sitten kun on siellä takana. Loppuun ryhmässä paikalla olo, ekalla kerralla yksi koira läks liikkeelle ja Rokka nousi kun väisti koiraa mutta painui heti takaisin maahan. Toisella kerralla makasi sitten oikein hienosti vaikka viereistä koiraa köytiin palkkaileen ja se taisi noustakkin. Tuo meni kyllä aivan sairaan hyvin ja olen niin tyytyväinen pieneen mieheen ja sen keskittymis kykyyn!!! Rokan kanssa tehtiin väleissä paljon seuraamista, käännöksiä ja kaukoja. Seuraaminen ja sivulletulot todella hyviä ja reippaita. Käännöksissä pysyy hienosti kyllä kiinni mun jalassa, samoin kun juoksussa ja hitaassa käynnissäkin joita otettiin ihan lyhyitä pätkiä. Kaukot myös oikein kivoja vaikka häiriöö oli ympärillä paljon, oikein hyvä treeni paikka tuollaiselle nuorelle pojalle oppii heti työskenteleen häiriössä ja keskittyyn vaan mun kanssa tekemiseen!!!