Tänään ainut treenien tavoite oli saada lisää vauhtia kaikkeen mitä tehtiin. Aika hyvin siinä onnistuttiinkin, mutta olisin silti toivonu vielä vähän vauhdikkaampaa menoa. Luulen että nyt pari päivää kokeillaan saada vauhtia ja motivaatiota nostatettua pelkillä tempuilla, et toko toko jää tauolle ja tehdään kaikkea hassua ja kivaa vaan yhdessä.

Sitten niihin tämän päivän treeneihin, jotka tapahtuivat Forssas feeniksin parkkipaikalla, et saatiin myös vähän häiriöö ja uus paikka. Kasper pääsi hassutteleen mamman kanssa temppuilun merkeissä ja sit leikiteltiin kaukoilla. Kaukot oli todella upeita, nopeita ja teräviä vaihtoja eikä tullu missään vaiheessa eteenpäin, tein kyllä aikas läheltä. Rasmus aloitti sivulletuloilla joista ihan jokaisesta jälleen palkka et saisi sen vaan vahvemmn ja nopeammin hakeen sivulle. Noutoa otettiin puukapulalla ja niin että ruokakuppi ja palkka oli mun takana ja sai juosta sinne suoraan. Väistin pois kupin edestä kun oli ottanut kapulan suuhun ja lähti tuleen mua kohti. Todella iloisia ja reippaita noutoja. Vauhti parani selvästi muutaman toiston jälkeen. Ongelma on ollut se että Rapa palauttaa ravilla vaikka menee laukaten kapulalle. Tänään palautti joka kerta laukaten kun oli kuppi palkka.  Luoksetuloissa palkkasin namipallolla mun taakse, mikä toimii hyvin. Ekaksi otin muutaman suoran et saatiin vauhti kohdelleen. Kerran stoppasin seisomaan ja sen jälkeen liikkeelle lähdöstä pallo mun taakse ja samoin tehtiin kerran maahanmenon kanssa. Haluaisin että lähtisi stoppien jälkeen terävämmin liikkeelle ja luulen että tuolla namipallo palkalla saan sen toimimaan. Pari suoraa otettiin sit vielä stoppien jälkeen ja alkoi tulemaan aikas hyvällä vauhdilla, en tiedä mihin se vauhti oli nyt yht äkkiä kadonnut kun ollaan kuitenkin pääasiassa treenattu vaan suoria juuri tuon vauhdin takia. No se vauhti haetaan uudelleen kophdalleen.

Ruutuun otettiin juoksuja kupille eri pituisilta matkoilta ja hyvin menee. Muutaman kerran otin myös loppuosan niin että lähdin juokseen pakoon heti sen jälkeen kun olin kutsunu mukaan seuraamaan. Tuohon haluaisin lisää vauhtia, voisi kokeilla toimisiko tuo sama pallo juttu tähänkin vai tarviiko kehitellä joku muu palkkaussysteemi. Maahamenosta ruudussa palkkasin myös kerran että sen saisi nopeaksi ja teräväksi. Vaikka tänään oli teemana vauhti niin vahvistin tuossa ruutu ohessa myös siellä pysymistä kun juoksentelin ympäri ruutua ja hypin ja pompin ympärillä ja pysyi hienosti. Täytyy tehdä vähän vaihtelevia treenejä koirille kun muuten ne ihan tylsistyy jos aina tekee vaan samallalailla!!!

Lopuksi vielä temppuiltiin ja leikittiin sivuilletulojen kanssa, sai tehdä töitä et pääsi sivulle kun aina kun oli tulossa vierelle ja otti kontaktia niin lähdinki pois päin koirasta ja joutui tulemaan uudestaan ja oikein hakemaan kontaktia. Kyllä pääsin pian Forssan lehden lyhyet osastoon kun juoksentelin pitkin parkkista koira perässä ja aina kun koira sai mut kiinni niin lähdin erisuuntaan. Näytti varmaan todella hassulta niistä jotka ei koira urheilusta tiedä mitään!! Rapan mielestä toi harjoitus oli todella kiva ja täytyy tehdä sitä useammin et saisi Rasmukseen vähän vauhtia ja alkaisi vaan nopeammin tarjoon kontaktia ja tuleen sivulle. Olen tuota kyllä tehnyt Kasperin kanssa kauan sitten mut nyt harjoitus oli jotenkin hukkunut unholaan ja muistin sen eilen kun Kati mainitsi asiasta!! Palkkasin myös tietenkin välillä heti kun tuli sivulle, mutta välillä sai tehdä enemmän töitä sen palkan eteen.

Ilta suunnitelmiin kuuluu vielä temppuhetki naksun kanssa ja pitkä lenkki kun Tiia tulee kaveriksi. Saadaan taas Tiian kanssa yhdessä parannettua maailmaa ja muutenkin juoruiltua ja samalla liikuttua niin itse kuin koiratkin.Hymy