Aamulla lähdettiin poikein kanssa samoileen metsään ja saatiin kulumaan siellä aikaa lähes kaksi tuntia. Ei voi muutakun ihastella kuinka hieno ruska täällä etelässäkin on ja tietenkin ilma oli mitä hienoin tänään aamupäivällä. Olivat kyllä muutkin ihmiset huomanneet ihana ilman sillä törmättiin yhteen koiran ulkoiluttajaan joka päätti sitten lähteä toiselle metsätielle, oli kyllä oikein kohtelias herra, sitten törmättiin vaan muutamaan autoon ja mopoon joka oli yhdes metsäs puun vieres.... Jaa-a ei mitään tietoo missä sen ajaja oli ehkä joku oli mennyt sieneen tai marjaan ja jättänyt menopelin siihen puun viereen!!! Pojat saivat kyllä juosta minkä jaksoivat ja bongasivat myös yhden jäniksen, no onneksi noi puput on paljon fiksumpia kuin koirat. Pupu nimittäin tuli tielle ja juoksi pois varmaan minuutti ennen kun pojat tajusivat tulla tielle!!!! Olen kyllä todella tyytyväinen kun molemmat pojat lopettivat pupu jahtinsa kun kerran kutsuin ne luokse, siis todella hienoa mun koirat on edes suurinpiirtein hallussa!!! Muutama kuvakin tuli otettua lenkin varrelta:

Lenkkimaasto oli kyllä upea!!!

Neljäksi oltiin sovittu kimppatokot Forssaan talsoilan kentälle ja olihan meitä paikalla viisi ohjaajaa koirineen. Mä aloitin Rapan kanssa ja oli tarkoituksena tehdä ohjattua kosketusalustojen kanssa että saan käännöksiä varmemmiksi. No Rapanhan ei nyt voi missään nimissä tehdä mitään kosketusalusta juttui ulkana kun niiden kanssa treenataan sen mielestä vaan sisällä..... Oh hoh hoijaa eli nyt aletaan treenaan niiden kanssa myös ulkona kun sitten saa hyvin treenattua noit suuntii jne.... Idari tehtiin kertaalleen seisomisen palkkasin pysymisestä ja sitä tarvi vähän vahvistaa, istuminen jäi vallan palkkaamatta ku unohdin, maahanmenon palkkasin mukaan lähdöstä. Idari kokonaisuutena oikein kiva. Liikeestä istuminen tehtiin pariin kertaa perään et pääsin palkkaan sen istumisen ja vahvistettua sitä taas. Kaukoja otettiin uusien ohjeiden mukaan ja toimi edelleen todella hyvin, olen nyt vaihdellu mun etäisyyttä koirasta ettei vaan ala treenit mennä liian rutiinin omaisesti. Loppuun Rapa otti vielä paikallamakuun Reinon ja Jackyn välissä ja makasi oikein hyvin, Tanja kävi välillä palkkaamassa että saadaan Rasmus uskomaan et se palkataan aina.

Rokka sitten aloitti paikallamakuulla ja pikkasen oli ukolla energiaa mutta makasi silti oikein kivasti, nyt vein pallon piiloon asti ja hyvin Rokka oivaltanut tämä jujun et pääsee sitten lopuksi leikkiin pallonsa kanssa. Rokan ohjelmaan kuului tänään muuten avoimenluokan liikkeiden katsastus ja aloitettiin hypyllä. Aika kivasti istuu, vähän tarvii auttaa vielä mutta kyllä tämä saaadaan kuntoon kun vaan treenataan ja täytyy muistaa treenata myös paluu hyppyä, sillä tänään pari kertaa yritti kiertää. Nouto tehtiin kaksi kertaa liikkeenä meni oikein hyvin ja kolmannella palkkasin suoraan lennosta lelulla. Kaukot oli oikein hienot, todella terävät ja nopeat vaihdot!!! Sitten muistin et tulee myös luoksetulon stoppi, tätä ollaan joskus tehty puunkierron yhteydessä mutta nyt kokeilin ihan luoksetulossa. Ekalla kerralla heitin lelun, toisella vain käsimerkki ja tuohon pysähty kun seinään, perään yksi lelun kanssa ja loppuun vielä tietenkin suora. Nyt kyllä näyttää siltä et meillä on aika hyvässä kunnossa noi avoimenkin liikeet eli sinne suunnataan seuraavaksi!!!!

Loppuun Rokan kanssa treenattiin takapään käyttöä seuraamisen käännöksissä ja selkeästi paranee. Pitihän sitä sitten jatkaa vielä kokeilua ja otettiin ruutu mutta nyt ilman lelua, upeasti juoksi ruutuun ja jopa pysähtyi mun käskystä, motivaatio ruutua kohtaan ainakin kunnossa kun painelee sinne ihan täysiä ja meinaa varastaa lähdöstä!!! Perään tietenkin ruutu lelulla ja sitten vaan leikittiin hetki pallopään kanssa!!!!

Olipa kivat treenit kavereiden kanssa, Rokka yllätti oikein positiivisesti että kuinka hyvin asiat osaa. Rasmus oli ehkä tänään hieman väsynyt, johtuisiko tuosta päivän pitkästä lenkistä tai jostain muusta sitä en nyt sitten tiedä mutta teki kuitenkin oikein hyvin hommia!!!