Kokeillaas nyt kirjoittaa uudemman kerran, ku eilen kun sain tarinani valmiiksi niin kas kummaa koko blogi kaatui ja siellä mukana meni myös mun kirjoitukseni jne.... No jos nyt vaikka tää palvelin pysyis pystyssä ja sais nämä viime viikon tapahtumat kaikkien tietoisuuteen!!! wink

Aika tokopainoitteista tää meidän elämä on ollut mutta perjantai iltana mä oikein repäsin ja kävin kentällä vetämässä tokoja ja otin samalla Uunon ja Rokan kanssa hyppyjumppaa ja molemmat pomppi todella hyvin. Kotipihassa viel jatkettiin ja tehtiin keppejä ja vähän ohjaus juttui puun kiertojen avulla ja molemmat pojat taitavia ja Uunon pää selvästi vähän kasvanut kun nyt jo pystyy katsomaan minne sen ohjaan ja jopa tekee niin!!!

Rokan tokotreenit ovat menneet oikeestaan aika hyvin, olen ihan tyytyväinen. Kumpa tuon innon ja ilon mitä treeneissä on niin saisi siirrettyä sinne kisakehään, se onkin se meidän suurin ongelma ja samalla tavoite tässä lähivuosien aikana koska liikkeet Rokka osaa ja on teknisesti ihan taitava niissä, mutta se vire.....
Treeneissä seuraaminen on ollut nyt hyvää ja innokasta, vähän sitä treenaan koska haluan et se pysyy sellaisena todella innokkaana ja mukavana juttuna jota tehdään harvoin. Luoksetulot hyviä ja stopeistä seisominen vallan erinomainen, maahanmenot paranee kun ollaan niitä nyt hinkattu puun kiertojen avulla paljon. Zetassa jäävät aika hyvässä kunnossa tai ne on kunnossa jos ROkka muistaa kuunnella mua mitä pyydän sen tekemään...eli kuuntelu harjoituksia pitää tehdä. Ruudussa on nykyään vauhtia ja vaarallisia tilanteita sillä menee sinne sellaisella vauhdilla ettei uskois pienestä miehestä!!! Merkkiä olen palkannut paljon ja se parantrunut. Ohjatussa myös palkkailen paljon merkkiä ja siitä tullut tarkempi, ohjatun suunnat hyvällä mallilla kunhan itse vaan muistan et otan vaan yhtä suuntaa kerralla. Tunnarit ovat olleet nyt nättejä ja varmoja ja turha kaahaaminen kapuloille vähentynyt, samoin hyppynoudot kunnossa.  Kaukoja ollaan tehty oikeestaan vaan sisällä ja niissä keskitytty tekniikkaan ja vireeseen, molemmat nyt aikas kivasti hallussa ja Rokka tekee kaukoja todella mielellään. Paikalla istuminen sujuu kotona täydellisesti mutta uudessa ympäristössä vähän jänskättää ja siellä hieman vire laskee eli pitäisi käydä tekemässä istumisia vähän joka puolella niin saisi siihen varmuutta. Makuut nyt ollu ok.

Uunon tokotukset ovat kanssa hyvällä mallilla ja mä niin tykkään siitä Uunon innosta ja halusta tehdä hommia ja se jaksaa aina vaan tehdä lisää ja lisää.... Välillä ihan soimaan itseäni kun ei meinaa millään raaskia lopettaa ku se tekeminen on niin kivaa!!cheeky
Seuraamisessa ollaan tehty paljon käännöksiä kun niissä vähän väljyyttä ja ne ehkä vähän parantuneet mutta vielä tarvitaan niihin treeniä. Pysähdyksiä myös hiottu kun tuppaa välillä istuun ihan vähän vinossa mutta huomasin et siihen vaikuttaa se kummalla jalalla pysähdyn ensin eli siinä mun pitää itse olla tarkkana mitä teen ja miten pysähdyn. Zetassa jäävät hyvin hanskassa ja oikeestaan koko liike oikein hyvässä kunnossa. Luoksetulossa ollaan haettu stoppeihin lisää terävyyttä ja vauhtia sitten taas suoraan luoksetuloon, nämä siis molemmat treenilistoilla edelleen.  Ruutu on aika magee vaikka itse sanonki ja nyt menee merkille yhtä lujaa kun ruutuun kun olen palkannut merkkia paljon. Ruudussa pysymistä täytyy muistaa tehdä ahkerammin ku se tuppaa välillä vähän unohtuun. Sivulle tulee nyt lujempaa ku ennen koska olen ottanut suoraan leluun ja se kyllä auttaa!!!
Ohjatun suunnat hyvällä mallilla ja siinä myös merkki parantunut palkkauksen anasiosta, vähän kaipaan lisää vauhtia noutoon mutta sitä aletaan tässä rakentaan pikku hiljaa. Tunnari ja hyppynouto molemmat hyvässä kunnossa ja ne sujuu tilanteessa kuin tilanteessa. Kaukoissa olen alkanut rakentamaan vähän tekniikkaa uusiksi ja sen takia niitä tehty paljona sisällä ja tarvii viel tehdä paljon et saa lihasmuistiin miten ne vaihdot tehdään. Paikallaan istumiset sujuneet hyvin ja niissä Uuno kivan tarkkaavainen, samoin makuussa pää pysyy nykyään kivasti maassa melkeimpä tilanteessa kuin tilnateessa eli ollaan edistytty siinä!!!!

Uunon kanssa käyty myös paimentamassa Somerolla ja tehtiin vähän suuntatreeniä joka sujui hyvin ja näyttisiltä jopa et Uuno sisäsitänyt suunnat nyt, samoin sisäflänkit onnistui paremmin kuin ennen vaikka kyllä ne viel treeniä kaipaa. Hakukaaria otettiin isolla pellolla mutta ongelmaksi muodoistuio vähän pitkä heinä ja se ettei nähny koiraa tai sitten koira ei nähnyt lampaita, no mutta saatiin muutama kiva kaari tehtyä.
Käväistiin myös Hannan kesälampaita katsomassa ja ne oli aika liukkaita kavereita, no poispäin ajoa pystyi hyvin treenaamaan ja vähän suuntia. Hannan lampaita tullaan kesän aikan katsastamaan useaan otteeseen.

Perjantaina käväistiin Uunon kanssa paimennuskisoissa Somerolla Kotikoskilla ja voisi todeta et siellä kanssa luikkaat lampaat jotka vielä liian haastavia Uunolle. Hyvää treeniä kuitenki ja nyt taas tietää mitä pitää treenata ja itselle tuli parempi käsitys minkälaisia lampaita voi kisoissa olla ja mitä kaikkea siellä voi tapahtua. Kisojen jälkeen treenilistalle tuli monta asiaa: hakukaari kuntoon, suunnat kuntoonm ja ennen kaikkea se PYSÄHTYMINEN....blush

Uunon mielipide pysähtymisestä laitumella......


Rasmus ja Obelix ovat saaneet viettää kesälomaa ja vaan nauttia olemisesta, tietenkin ovat lenkeillä ollet mukana ja jopa Obelix ollut ja ossa ehkä käyttäytyäkin aika nätisti eikä ainakaan uskalla lähteä mihinkään omille teilleen!! Vähän ollaan jumppailtu muutama iltana olkkarissa ja se on kyllä kaikille mieleistä puuhaa ja itsellekkin todella kivaa kun kaikki koirat ovat ihan innoissaan tekemässä temppuja!!!

Kulunut viikonloppu vierähti Woollandiassa pentupäivän merkeissä ja kylläpä oli lysti ja mukava viikonloppu, KIITOS Marika ja Kimmo kun järjestitte tämän kaiken, KIITOS Jaana tokoneuvoista jälleen, KIITOS Pete aksaneuvoista ja KIITOS kaikille mukana olleille, oli todella kivaa!!! laugh

Uunon kanssa lauantaina tokoiltiin Jaanan valvovan silmän alla ja tehtiin seuraamista, keskityttiin erityisesti käännöksiin ja niihin saatiin neuvoja ja vähän korjattiin mun tekemistä, Uunohan tietenki tekee aika hyvin!! Seuraamista on vaan niin vaikea itse lähteä miettimään mitä pitää korjata koska sitä ei itse kunnolla nää, mutta onneksi on noita silmäpareja jotka tarkkailee mitä mä ja Uuno tehdään ja sitten kertoo mitä näkivät!!!

Aksassa tehtiin ihan rataa tai pientä sellaista molempina päivinä ja Uuno ja mä pystyttiin siihen, ei jäänyt nyt putkiin kiinni vaan meni sinne minne ohjasin ja vieläpä aika kivasti. Sunnuntaina kokeiltiin etten puhunut mitään vaan ohjasin vaan vartalolla ja se meni todella hyvin kun Uuno joutui oikeesti keskittymään siihen ohjaukseen ja  lukemaan mua, mulle myös hyvää treeniä koska piti ohjata hyvin ja selkeästi. Kaiken kaikkiaan tuosta selvittiin hyvin kos saatiin tehtyä jopa 10 estettä putkeen!!! Taitaa se mun kadoksissa ollut aksakärpänen alkaa löytyä sillä UUnon kanssa aksaaminen oli todella kivaa eikä ollenkaan sellaista kaaosta kun sen kuvittelin olevan!!! wink

Sitten siihen itse päälajiin eli paimennukseen, tehtiin lauantaina pelkkiä kaaria ja nyt mä valvoin sen kaaren lopun ja Uuno meni näin myös nätisti maahan kun oli niin lähellä. Saatiin hyviä toistoja paljon ja kauniita maahanmenoja eli kyllä ehkä tämäkin asia saadaan kuntoon kunhan vaan treenataan ahkerasti!!! Tänään sunnuntaina otein vähän suuntia ja ne nyt hyvällä mallilla, mutta sitten keskityttiin siinäkin maahanmenoon ja saatiin siihen Virpiltä hyviä neuvoja jotka uskon toimivan!!! Kyllä Uuno kohta menee syöksyen maahan kun nyt sitä tehostetusti treenataan!!! Iltapäivällä käväistiin vielä isolla laumalla tekemässä vähän vapaata kuljetusta jo sitten muutama kaari. Vapaata kuljetusta tarvisi tehdä enemmän koska Uuno selvästi vähän odotti käskyjä et mitä seuraavaksi tehdään jne mutta kun niitä ei tullut niin joutui itse ratkaisemaan tilanteita!

Ihan viikonloopu on nyt takana ja paljon uusia eväitä taskussa joita lähdetään työstämään niin tokossa, agissa kuin paimennuksessa. Kyllä oli Uuno puhki kun kotiin tultiin illalla, meni nimittäin suoraan nukkumaan ja ei sen jälkeen paljoa silmä eikä korva liikahtanut kun herra vaan nukkui!! No mutta oli varmasti rankat kolme päivää kun joka päivä ohjelmaa ja joutui tekemään paljon töitä ja vielä montaa lajia, voi vaan olla tyytyväinen kuinka hyvä pääkoppa Uunolla on kun kesti tämän kaiken hienosti!!!heart

Uunon velipoika Lukkiksen tyylinäyte miten martat liikkuu nätisti!!! On tuossa päässä vaan jotain samaa kuin Uunossakin!!!

Prinsessa Tara myös näyttää kuinka lauma pysyy kasassa taitavalla paimenella!!!
Kuvia Uunosta ei ole mutta niitä saadaan sitten taas joku toinen kerta otettua!! Lisää kuvia pentupäivästä löytyy TÄÄLTÄ!