Maanantaina käytiin pitkällä lenkillä ennenkuin lähdin "raataan" töihin. Illalla Rokka ja Sakke kävivät pentukoulussa, joka nyt sitten loppuikin. Kiitos Anu todella kivasta ja hyödyllisestä kurssista, opittiin todella paljon!! Olivat kävelleet lenkin kaupungilla ja tehneet istumisia, maahanmenoja, toisten pujottelua ja tietenkin luoksetulon. Kaikki oli mennyt Saken mukaan ihan kivasti!!! Tiistai menikin sitten nukkuessa yövuoron jäljiltä. No alkuillasta käytiin koko perheen voimin käveleen metsässä, näin saa helpoiten pojat juoksutettua!!!  Pimee tulee muuten nykyään jo todella aikaisin ja äkkiä....Lenkin jälkeen otettiin Rokan kanssa muutama eteenmeno. Nyt niin että Sakke vei damin n 20m päähän polulle mun ja Rokan eteen. Lähti aivan täysiä hakeen ja otti reippaasti suuhun, mutta sitten jäi miettiin et kenelle se pitää palauttaa kun Sakke seisoi metsäs vähän piilossa... No toi sitten lopulta mulle. Sakke tiputti toisen damin samaaan paikkaan niin ettei Rokka huomannu ja tuli nyt pois metsästä. Läheti uudestaan -eteen-, aluksi vähän mietti kannattaaako mennä kun ei sinne ole mitään heitetty no lähti kuitenkin ja toi hienosti damin sieltä mun käteen!!! Tälläisii tarvii tehdä nyt lisää, niin saa varmuutta tuohon lähtemiseen!!

Tänään lenkkeiltiin elonkierros ja samalla reissulla treenasin Rapan kanssa. Aloitettiin ohjatulla ja nyt niin että lähetin ensin merkille ja sieltä sit noutaan. Ekalla kerralla merkki vähän epävarma, mutta kun palkkasin ekan niin toinen oli sitten paljon parempi. Ekalla kerralla vein vaan oikean kapulan ja sen Rapa haki todella hyvin. Toisella kerralla vein myös vasemman kapulan, mutta se ei häirinny yhtään vaan Rapa haki todella hienosti oikean kapulan. Perään tein muutaman pelkän merkin ja se parani kerta kerralta! Kaukoja tehtiin ensin liikkeenä niin että palkkasin ekoja nousuja ja perään leikittiin kaukoilla. Ekat nousut ja kaukot todella iloisia ja hyviä!!! Lopuksi vielä seuraamista, palkkasin kaikki perusasennot ja "vaadin" et Rapa oli kiinni mun jalassa. Perusasennot aika kivoja, nyt tarvisi vaan keksiä joku uusi juttu tuohon seuraamiseen kun tuntuu et Rapa on vähän kyllästyny siihen vaikka seuraa aika kivasti. Tuota seuraamista täytyy nyt alkaa miettiin ja pohtiin, hyviä ideoita otetaan vastaan!!

Illalla Rokka joutui olemaan ihan yksin kotona tunnin verran kun kävin asioilla ja Sakke oli isojen poikein kanssa maalla. Luulisin että oli sujunut ihan hyvin kun ei mitään tuhoja ainakaan oltu tehty. Hyvä opetella yksinoloa  kun "pentu" on jo melkein puol vuotta!!! No parempi myöhään kuin milloinkaan!!!