Maanantain kaikki koiruudet saivat viettää huilipäivää kun en sitten ehtinyt enkä vaan jaksanut lähteä Rokan kanssa yksin lenkkeileen tai treenaileen mitään ihmeellistä. No nuo hulipäivätkin on ihan hyvii välillä!!! No mä sain aloitettua joulu valmistelut!!!

Eilen tiistaina heti aamusta käväsitiin Uunon kanssa Somerolla paimentamassa lambeja, harjoiteltiin pysähdyksii ja kaaria. Pysähdykset alkoi toimimaan kun mä vaan osaisin ohjata ja neuvoa mun koiraa tekemään oikein. On toi paimennus vaan niin vaikeaa kun pitää ottaa huomioon niin monta asiaa yht aikaa!!! No mutta Uuno oli ihan super taitava ainakin mun mielestä!!!

Ennen töihin lähtöä ehdin tekeen koiruuksien kanssa viel kunnon remmilenkin Vaulammilla, taisi olla vähän virtaa niilla kun mentiin lähes koko matka remmit kireellä!!!

Illalla naksuteltiin ja puuhasteltiin vähän sisällä kaikenlaista, Rasmus ja Rokka peruuttelivat portaissa ja takaosan käyttö molemmilla parantunut hurjasti. Pesuvatissa seistiin tai yritettiin seistä eli olen alkanut poikien kanssa naksutteleen pesuvatia ja alkaa oleen hyvässä mallissa. Uunon kanssa samat jutut myös ja ne alkaa pikku hiljaa toimimaan!!! Uunon kanssa myös seuraamisen perusasentoja ja käännöksiä, ne kyllä paranee aina vaan kun nitä treenailee!!!

Tänään aampäivällä puuhattiin sisällä omia juttui koiruuksien kanssa siivouksen ohessa. Rapa,Rokka ja Uuno tekivät tarjoamista, kapulan nopeaa nostoa, mun ympäri pyörimistä peruuttaen ja sivulletuloja ja paljon temppui!!! Uunon kanssa viel lisäksi seuraamiskäännöksiä jotka taas vaan paranee!!! Obelixin kanssa ollaan tässä parina iltana naksuteltu tai siis ehdollistettu naksuun ja alkaa olla pieni mies aika tohkeissaan ku näkeekin naksun!!! Harjoiteltiin myös näyttelyseisomista ja siinä Obelix kyllä taitava kaveri!!

Iltapäivällä lenkkeiltiin Katin ja koirien kanssa Elonkierrossa oli vähän koirilla virtaa kun vaan juoksivat ja juoksivat pitkin peltoja, ihana katsella niitä!!! Lenkin kälkeen tokoilin, Rokka aloitti merkillä ja teki todella hienot merkit. Ohjatun molemmat puolen ja ne myös oikein hienot ei mitään epävarmuutta!!! Seuraamista pallo kainalossa ja oli ainakin intoa, muuten todella hyvää seuraamista mutta oikealla käännöksissä irtoaa kovasti eli niitä treenattava erikseen paljon. Suoria luoksetuloja muutama, puun kierron avulla ruudun loppu osaa joka todella vauhdikas.  Puunkierron avulla myös kaukoja ja ne kyllä hienot, mutta ne onkin ollut Rokalla aina todella hienot!!! Loppuun lyhyt paikallaan istuminen joka todella mallikkaasti!!!

Uunon kanssa aloitettiin seuraamsiella nyt poikitus vähän vähentynyt ja seuraaminen alkaa olla aika mallikasta, tehtiin remmissä ja ilman muutama pätkä. Liikkeestä maahan meno ja seisominen ekaa kertaa molemmat samoissa treeneissä ja ei mitään ongelmaa et olisi sekoittanut ne. Todella hienot pysähdykset, näyttävät kerrassaan!!! Suoria luoksetuloja muutama ja sitten puun kierron avulla luoksetulon loppua johon tarvii vieläkin vähän apua!!!  Piilotettiin omaa tunnari kapulaakin pari kertaa ja sitä etsii kyllä mielellään ja palauttaa jo nätisti sivulle!!! Loppuun paikallaan makuu, niin et mä ensin hetken näkyvissä ja sitten piilossa, makuu rauhallinen!!! Uunon kanssa on vaan niin ihana treenata ettei meinaa millään malttaa ikinä lopettaa  vaan voisi treenata vaikka koko päivän ja silti olisi ihan super hyvä fiilis!!!

Rasmuksen kanssa ei tänään tokoiltu puistossa kun mentiin illalla Eijan kyydissä Loimaalle rallytokoileen. Tehttin alokasluokan rataa joka menee kyllä ihan näppärästi, ainut pikku ongelma noi eteen istumaan tulemiset eli niitä tarvisi vaan ahkerasti treenata lisää että ne saisi sujuviksi ja toimiviksi!!! Katsottiin myös avoimeen luokkaan tulevia uusia kylttejä mutta eipä niissäkään mitään ihmeellsitä ollut!!! On tuo rallytokokin vaan niin kivaa ja uutta!!!