Viime viikon tiistai iltana pakkasin kamalan määrän tavaraa autoon sekä Rasmuksen, Rokan ja Didin ja haettiin kyytiin myös Ansku ja länderi neidot Fyra&Duo ja suunnattiin auton nokka Turkuun ja Viikkarin terminaaliin!!!

Keskiviikko aamuna herättiin Tukholman satamasta ja alkoi lähes koko päivän mittainen ajo kohti Tanskaa ja Koldingia. Päivä meni rattoisasti autossa istuen ja rupatellen, kyllä juttua riitti ja molempia taisi vähän myös jännittää tuo tuleva näljän päivän koitos Tasnkassa/Saksassa!!! Pari kertaa pysähdyttiin ulkoiluttaan koiria ja samalla vähän venytteleen omia jalkoja ja selkää!!

Illalla saavuttiin Koldingiin ja päästiin perille hotelliimme ilman mitään ylimääräisiä mutkia!!! Hotelli oli todella hieno ja aivan upealla paikalla. Aivan hotellin vieressä oli iso lammikko jonka pääsi kulkeen ympäri kävelyteitä pitkin eli aivan täydellinen koirien elkoilutuspaikka ja vieressä vielä jokin vanha linna joka kaunisti maisemaa!!! Kerrassaan aivan ihana paikka ja näin koirien kanssa matkaajan näkökulmasta PARATIISI!!!

Upea hotelimme!!!

Linna lammikon rannalla oli todella hieno!!!

Ihanat kävelypolut menivät puutarhojen läpi, siis aivan uskomattoman hieno paikka!!!

Näkymää lammelle!!!

Kapeiden katujen varsilla aivan ihania taloja ja pihat olivat upeassa kunnossa!!

Kapea pikku katu!!!

Torstaina herättiin aikaisin ja mentiin upealle aamupalalle hotelliimme, siellä oli ihan kaikkea syötävää ja jälleen silmät söi enemmän ku maha veti. Hotelli oli kyllä loisto löytä, upeat lenkki maastot, kaunis hotelli ja vielä kaiken kukkuraksi loistava aamupala. No ainut pikku miinus tuossa aamupalassa et me ei osattu käyttää Anskun kanssa kahviautomaattia, no se vika ei ehkä ollut meissä vaan automaatti pottuili meille!!!

Aamupalan jälkeen pakattiin koirat ja itsemme jälleen autoon ja ajeltiin puolen tunnin matka näyttelypaikalle Vejeniin! Länderit olivat kehässä heti aamutuimaan joten ei tarvinut kauaa jännittää kun saimme jo ensimmäiset valionarvot haettua kotiin!!! Fyra neidistä tuli heti samantien DK & POHJ muotovalio!!!!! Onnea Ansku ja Fyra tätäkin kautta!!!

Puolen päivän aikaan pääsivät kooikerit kehään ja mukavasti meidän kanssa samaan näyttelyyn oli saapunut myös kolme muuta suomi koiraa, kiva lähteä reissuun ulkomaille niin siellä tapaa tutut kehän reunalla!!!! Kyllä meillä Suomessa on vaan hienoja kooikereita ja niitä on ilo esitellä tuomareille ympäri maata!!! Rasmus oli liian raskas tomarille ja sai sileen erin. Rokka taas miellytti tuomarin silmää ja sai eri2 ck ja pu3!!! Didi hienona neitinä eri1 ck pn2 ja cacib!!!!

Näyttelyssä keirreltiin ja kaareltiin hetki ja ihmeteltiin kojuja ja katseltiin muuten vaan koiria. Paljon oli suomalaisia liikkeellä, kaiken aika jostain kuuli tuttua kieltä olisi hyvin voinut kuvitella et oli Suomessa näyttelyissä!!!! Illalla käveltiin koirien kanssa kunnon lenkki ihanassa linnamaisemassa ja käytiin syömässä!!!

Perjantaina sai nukkua hieman pidempään ennenkuin pakettiin kamat autoon ja mentiin näyttelypaikalle. Länderit olivat silloinkin ennen kooikerilaumaa, no Fyra putsasi pöydän länderi kehässä upealla esiintymisella ja olemuksellaan!!! Kooikerit arvosteli nyt ruotsalainen mies joka teki Rasmuksesta Ruotsin valion viime vuonne joten mun odotukset korkealle tuomarin suhteen!!!

Rokka ekan kehään ja voitti hienosti avoimen luokan saaden myös ck:n, Rasmus valioluokan voittoon kanssa ja siitä samaa soittoa voitti PU kisan joten kasassa toinen Tanskan muotovalio ja samalla myös Rapasta Pohjoismaiden valio!!!! Rokka hienosti pu3, et taas saavutettu yksi matkan tavoitteista ja jo 4 valion arvoa kasassa. Didi kehään nuortenluokassa saaden eri1 ck pn2 sert ja cacib, näin neidistä tulee sitten ensi talvena kun täyttää 2vuotta ja tulee Suomen valioksi niin myös Tanskan muotovalio!!!!!! Jee mikä päivä!!!

Ryhmiin ei jääty vaan lähdettiin ajeleen kohti Saksaa ja Bremeniä..... Matkalla kyllä moneen kertaan mietittiin kuinka hulluja me ollaan ja onko tässä mitään järkeä kun Tanskassa meille loistava hotelli ja kaiken lisäksi siellä olisi ollut aksakisoja joka päivälle.... No mutta me hieman hassut Suomalaiset lähdetään ajeleen kohti Saksaa ja saatiin seistä motarilla lähes tunti jonkun hidastelun takia, ei tiedetä minkä mutta varmaan joku kolari siellä kaukana edessä.

Saksaan saavuttiin illalla myöhään ja oli jotenkin todella ankean näköinen paikka, no me oltiin totuttu jo meidän upeaan lenkkimaastoon Tanskassa. Koirat vaan lenkille illalla ja sitten nukkumaan ja odottaan lauantaita!!!

Lanantaina herätys aamusta ja käväistiin äkkiä aamupalalla hotellill vaikka eipä kummallekkaan oikein maistunut mikään kun hieman taas jännitti mitä päivä tuo tullessaan!!! Koirat kävellytettiin pikaisesti ja sitten näyttelypaikalle jonne oli hotellilta jopa 5minuutin matka eli hotelli oli oikein hyvin valittu, me ei nimittäin etukäteen tiedetty että se on noin lähellä!!!

Näyttelypaikalla haettiin koirien numerot ja mentiin ihmetteleen kehiämme kun tuolla Saksanmaalla nuo säännöt vähän erilaiset ja se tuppasi tuomaan pientä ongelmaa kehään ja sen seuraamiseen!!! No siinä se päivä kuitenki kului odotellessä oman kehän alkua. Kehät sattuivat meneen sitten ihan päälekkäin ländereillä ja kooikereilla joten me molemmat oltiin omien kehiemme laidalla ja ei tiedetty miten toisella menee.

Kooikereita oli paikalla 18kappaletta mutta voin sanoa et eipä ollut mitään ihmeellisiä koiria et kyllä meillä täällä Suomessa on melkein paremmat koirat tai no tämäkin asia on katsojan silmissä tietenkin!!! Mun koirista Rasmus ekana kehään ja sijoittui valioluokassa toiseksi saaden vara-sertin!!! Rokka myös avoimessa luokassa toinen ja sai kanssa vara-sertin kun tuolla käytössä nuo luokkasertit!!! Nartuissa sitten Didi kanssa luokassaan toinen kera vara-sertin eli oli kyllä hyvä päivä ja mä olin ihan tyytyväinen päivän saldoon ja ajattelin et ihanaa ku kukaan ei saanut sitä serttiä niin ei tule sitten hinkua lähteä uudestaan Saksaan näyttelyyn (Saksassa siis pitää kerätä 5 serttiä ennenku tulee valioksi ja erinäyttelyissä sertiti eriarvoisia)!!!

Länderit olivat putsanneet pöydän jälleen tehokkaasti, Fyra Roppi ja Dua Roppi-veteraani, suomiländerit valloittamassa rodun kotimaataan. Upeaa!!!!

Näyttelystä lähdettiin ajeleen takaisin Tanskaan pienen kiertelyn jälkeen ja sitten alettiin siinä matkalla lukeen luetteloa ja huomattiin et Rasmuksen edelle mennyt valiouros oli jo Saksan valio joten sertti sitten kai siirtyi Rapalle, joten taitaakin tulla vielä uusia Saksan reissuja!!!! Matkalla poikettiin myös ISOON Esprit outlet myymälään ja senkin takia kyllä sinne Bremeniin on pakko mennä uudestaan sillä tuo myymälä oli paratiisi, tuli siis ostettua pienoinen määrä itselle paitoi ja kaikkee muutakin kivaa!!!! Ei se Saksan päivä ollutkaan sitten ihan niin tyhmä kun aluksi luultiin!!!!

Sunnuntaiksi mentiin vielä Vejenin näyttelyyn ja tämäm päivä kyllä kruunasi koko matkan sillä saatiin kaikille koirille kaikki mitä lähdettiin hakeen eli kooikereissa Rokka eri1 ck pu1 cacib sert rop -> DK ja POHJ muotovalio kunhan Suomi nyt ensin vahvistaa sen Suomen valion!!!! Rasmus puolestaan jälleen liian raskas tuomarille mutta sai hyvän arvostelun kuitenkin!!! Didi eri1 ck pn2 ja sertti, et neiti siis haki koko matkan aikana kaksi serttiä ja kaksi cacibia, et eipä pöllömmin sekään kun ikää on kuitenkin vasta se 18kk!!!!

Länderi kehästä tuli myös kaikki kotiin eli Fyra roppi ja Duo pn2 ja sai sertin ja tuli myös Tanskan ja Pohjoismaiden valioksi eipä varmaan kauheen usein tuu tehtyy näin täydellisii reissui et kaiken saisi mitä lähtee hakemaan!!! Meidän koiralaumalle siis kolmesta Tanskan näyttelystä yhteensä 3xRop, 2xVsp, 5xcacib & 6xsert, jos nyt oikein laskin!!! Lähdettiin hakeen ihania sinisiä nauhoja ja saatiin noin upea kasa kaikkea muutakun sinisiä!!!!

Näyttelyn jälkeen käytiin syömässä, kävelemässä ja vähän kuvailemassa koiria hotellin lähellä olevan linnan lähellä ja sitten alkoi kotimatka. Ajettiin lähes koko yö et päästiin aamuksi Tukholmaan ja Viikkarin terminaaliin. Aamuyöstä pari tuntia torkuttiin huoltsikan parkkiksella mutta muuten sai ajella ja katsella pimeyttä!!!! No kyllä sitä ajaa yön kun tietää että pääsee aamulla laivaan ja nukkumaan ja sitten onkin jo illalla kotona!!!!

Upea laumamme, upeita suomikoiria jotka todellakin VALLOITTIVAT Tanskan ja Saksan!!!

Tanska jää taakse sunnuntai iltana ja siirrymme Ruotsiin ja kohti kotia!!!

Loistava matkaseuralaiseni Ansku ja hienot koramme!!!

Loppuun vielä matkan kamalin kokemus..... Mennessä jo Ruotsissa kun ulkoilutimme koiria niin huomasimme muutaman ISON etanen tiellä ja Tanskassa sama juttu jatkui, etanoita meni aamuisin kävelypolullamme. No mutta takaisin tullessa kun pysähdyimme Ruotsiin ja ulkoilutimme koirat niin näimme tämän kamuuden

JÄTTILÄIS ETANA SINISELLÄ SILMÄLLÄ.....KÄÄÄÄÄKKKKKK

Puhelinta ei voinut laittaa lähemäs etanaa ku pelkäsin et se syö sen, mutta siis tuo oli aivan kamala otus ja nään siitä vielä varmasti painajaisia et yrittää syödä mut.....

Suuret kiitokset Ansku TODELLA mukavasta ja rentouttavasta "loma"reissusta, oli kyllä niin lystiä reissata sun kanssa ja meillä oli ihan super hauskaa!!! No pian ollaan taas menossa katsotaan sitten mitä sillon käy ja hyökkääkö etanat meidän kimppuun!!!!