Lauantaina kello soi seitsemän jälkeen ja jo ennen kahdeksaa olin matkalla kohti Kalantia. Menin tekeen muutamat mejä jäljet sinne sunnuntain koetta varten. Maasto siellä oli TODELLA riistarikasta ja kalloioista, eläinten jätöksiä oli ihan HIRVEESTI. Mun suunnistamalla jäljellä eteen sattui yllättäen kauheat kasat sipuleita, siis en tajuu miks joku kippaa keskelle metsää monta peräkärry kuormaa sipuleita ja antaa niiden mädäntyä sinne.... Arvatkaapas millainen lemu siellä metsäs oli, se kamala haju oli mun nenässä vielä illallakin, todella kiva....

No jäljet saatiin sitten vihdoin ja viimein tehtyä, tuo jälkipari oli vähän hitaampaa sorttia niin siellä metsässä meni tovi jos toinenkin. No pääsin sentään kotiin kuudena aikaan ja ihanaa kun Jaana oli leiponut tippaleipiä!!!

Tänään kello soikin jo kuudelta ja lähdettiin Rokan kanssa matkaan kohti koetta, saavuttiin paikalle hyvissä ajoin ja mä ehdin syömään kunnon aamupalan, mikä on pääasia et jaksaa koko päivän metsässä. Arvonnassa Rokka sai kolmannen jäljen ja mä menin oppaaksi viidennelle, ihan kivasti niin ei tarvinu olla koko päivää siellä metsässä odottelemassa omaa vuoroaan.

Laukauksen sieto testin Rokka läpäisi todella mallikkaasti, jäi katsoon ampujan suuntaan pamauksen kuultuaan mutta muutaman sekunnin päästä jo tonki maata ja puuhasteli omiaan siellä puun juurella!!! Jäljen kanssa kävi  vähän huono tuuri, sillä se meni melkein kokonaan kalliolla ja yöllä oli satanut niin veri valunut minne sattuu.

Jäljelle lähdettiin todella tarkasti ja hyvällä temmolle, ekan osuuden puolessa välissä oli aikamoinen risukko ja siellä Roksu sitten hukkasi jäljen -> hukka. Uusi ohjaus ja matka jatkui ekalla kulmalle joka oikaistiin, toisella osuudella alkoi sitten se kallio jossa huomasi etta R oli hieman hukassa ja ei oikein tienny mitä pitäis tehdä. Muutaman kerran käskytin jäljelle ja ne taisi myös auttaa, sillä päästiin osuuden loppuun ja kulma kaarrettiin nyt ulkopuolelta. Kolmannen osuuden puolessa välissä isoja kiviä ja niiden välissä sitten taiteiltiin ja kiipeiltiin, mun mienas ihan hermo mennä kun eteneminen jotenkin todella puurtavaa.... Kivistäkin selvittiin ohi mutta sitten heti perään tuuli sekoitti pojan työskentelyn täysin ja siitä toinen hukka. Huomasi että Rokka alkoi olla todella väsynyt kun eteneminen hidasta ja kokeili vähän väliä kysellä multa apuja, no ei ihme et väsyi kun kallio oli todella haastava ja vaikea. Alkoi kyllä todella sapettaan kun 50-100m ennen kaatoa niin Rokka otti kolmannen hukan, selkeästi haistoi kaadon ja lähti sitä ilmavainulla etsimään ja kas kummaa se vei sitten hukkaan..... Kun tuo vika hukka olisi jäänyt tekemättä niin oltais saatu kuitenkin tulos aikaiseksi. Kokonaisuutena Rokka jäljesti hyvin ja tarkasti, väsyi kyllä toisen osuuden jälkeen todella paljon ja jotenkin se motivaatiokin katosi, no ei ihme kun ajattettiin vasta toista pitkää jälkeä ja kyseessä kuitenkin todella nuori koira. Olin ihan varma että riistan jäljet haittaisi enemmän Rokan työskentelyä, mutta eipä pahemmin niistä piitannut vaan seurasi verta hienosti!! Tästä on nyt hyvä jatkaa tuleviin kokeisiin ja koitoksiin, tietää ainakin että Rokka osaa jäljestää.

Oma opastus meni kivasti vaikka koira olikin todella nopea ja teki äkkinäisiä pistoja sinne ja tänne. Perässä kuitenkin pysyttiin ja ehdin kertoa jopa tuomarille kaikista tapahtumista jäljen varrella! Kello kävi jo sitten seitsemään kun pääsin lähteen ajeleen kotiin päin eli tälle päivälle tuli mukavasti pituutta 14 tuntia... Mejä on niin kivaa niin eipä tuollaiset pitkät päivät edes haittaa tahtia!!!! Nyt jo odotellaan uusia kokeita malttamattomana!!

Tuomarin arvostelu: Rokka ohjataan jäljelle, jota edetään maavaunulla sopivan rauhallista vauhtia. Ensimmäisen osuuden alun hyvän jäljestyksen jälkeen Rokka eksyy väärälle jäljelle aina hukkaan asti. Loppu osuuden hitaasti edeten, koska lukuisat jäljen ympäristötutkinnat haittaavat etenemistä. Kulma jälkitarkasti, mutta puolen metrin makaus oikaisten. Toisela osuudella taas lukuisia tarkastuksia, joista yksi lähes hukkaan asti ulottuen. Toinen kulma ulkokautta kiertäen makauksen ohi. Kolmannen osuuden alun louhikko ylitetään kivenkolot tutkien, päästen kuitenkin yli. Saavutetaa avokalliolle ja hetken siinä mietittyään Rokka palaa paluujälkeä pitkin takaisin louhikolle, nousee korkeimman kiven päälle ja ottaa vastaan toisen hukka tuomion! Sata metriä ennen kaatoa poistuu taas määrätietoisesti jäljeltä ja Rokan koe keskeytyy kolmanteen hukkaan. koiran etenemisessa näkyy selvästi nuori 11kk:n ikä ja kokonemattomuus verijäljen seuraamiseen. Motivaatiota saadan lisää harjoittelemalla, minkä jälkeen on odotettvissa hyviä tuloksia! avo0 Tuomari: Mikko Ahti