Perjantai meni muutto puuhissa, päästiin muuttamaan tänne maalle ja saatiin lähes kaikki kamat kannettua sisälle. Aikamoinen laatikko kaaos täällä vallitsi ja kaikki tavarat oli vähän niinku hukassa!!!! Onneksi oli paljon ihania ystäviä auttamassa niin tavarat muuttivat äkkiä Keskuskadulta tänne Kiipulle!!!! Koirat hengailivat koko päivän mun mukana ja olivat vähän ihmeissään et mitä ihmettä tää nyt oikein on.... Illalla ne sitten vasta ihmeissään oli kun jäätiin tänne Kiipulle yöksi, Rokka pyöri aikansa illalla ennenku keksi et voi mennä sängyn alle nukkuun, tuttu ja turvallinen paikka!!!

Lauantaina oli kauan odotettu tokokoulutus Forssassa, Kiitos Anulle järjestelyistä oli niin ihana tulla tokokoulutukseen ku se on lähes naapurissa!!! Riitta ja Pekka Korri (kennel Tending)saapuivat Forssaan kouluttaan tokoa koko päiväksi ja mähän tietenkin olin mukana Rapan ja Rokan kanssa ku pojat on niin erilaiset!

Aamupäivä treenattiin Pekan ryhmässä ja mä halusin tehdä Rapan kanssa luoksetuloa ja siihen nimenomaan vauhtia ja sellaista asennetta. Saatiinkin todella hyvä vinkki ja toimi hyvin kun sitä muutama kerta kokeiltiin ja sillä saatiin luotua Rapaan sellaista oikeenlaista painetta. Eli mä jätän koiran ihan normaalisti, kun kävelen pois niin avustaja menee pitämään Rapaa etulavoista kiinni ja samalla mä lähden juokseen pakoon ja kutsun Rapan vauhdista. Parilla toistolla Rapa lähti liikkeelle ja paljon sähäkämmin ja oikein voimalla!!!

Rokan kanssa tehtiin ruutua merkin kautta ja sen takia kun tuppaa oikaiseen ruutuun ja toinen syy oli se et sotkee ruudun törpöt välillä merkkiin. Ensinnäkin pitää ottaa pelkkää merkkiä enemmän ja nimen omaan silleen et on ruutukin siellä valmiina mutta sinne asti ei mennä. Ruutuun saatiin sitten ohjeeksi näyttöruutu ja ruutuleikki jota voi tehdä vaikka aina treenien lopuksi koska siinä periaatteessa Rokka pääsee onnistuun aina!!! Pekka tykkäsi kovasti Rokan asenteesta tehdä töitä ja kehui myös meidän suhdetta, kyllä lämmitti mieltä!!!

Iltapäivällä hyvän lounaan jälkeen treenattiin Riitan ryhmässä ja nyt kyselin vinkkejä Rapan noudon palautusvauhtiin, kun tuppaa pudottaan raville palautuksessa. Kerroin kaikki mitä ollaan kokeiltu ja eipä Riitta siihen pahemmin mitään keksinyt lisätä mutta sitten mietittiin sitä et vauhti saattaa parantua kun saan luoksetulon kuntoon koska siinä myös tiputtaa raville kun tulee tarpeeksi lähelle mua. Riitta totesi et kannataako mun hajoittaa Rapan noutoa kun on kuitenkin teknisesti todella hyvä et mitä se jos tulee pari metriä ravilla kun asenne  on kuitenkin kohdallaan!!!!

Merkkiin kanssa kysyi vinkkejä koska haluisin siihen vähän vauhtia lisää. Juostiin kilpaa merkille ja se toimi kivasti vaikka itse ajattelin aluksi ettei toimi Rapan kanssa!!! Rapa ihan yllätti mut, kiva!!! Rapalla oli oikein vauhti päivä!!!!

Rokka treenasi vuorollaa ohjattua ja nimenomaan sitä kun tuppaa menemään sinne väärälle puolelle kun liikkuri vie sen kapulan viimeiseksi. Kokeiltiin niin et Riitta vei kapulat ja sanoi Rokan nimen kun laittoi "oikean" kapulan maahan ja Rokka teki aivan uskomattoman hienot noudot molemmin puolin!!! Et siis liikkurin kanssa tuota tehtävä et saadaan siihen varmuutta!!!

Seuraamista näytin Riitalle kun ollaan tehty sen vireen kanssa nyt töitä ja se oli Riitan mielestö oikein hyvää ja kaunista. Seuraaminen tuntui mustakin oikein hyvältä ja sellaiselta kun mä sen haluan olevan!!!

Jäävät katsottiin kanssa läpi ja sain niihin hyviä vinkkejä et koska annan käskyt ja sitten palkkauksesta. Täytyy alkaa miettiin tarkkaan et mikä jalka on maassa ku antaa minkäkin merkin ja sitten et miten palkkaa kunkin liikkeen niin saa ne selkeämmäksi Rokalle.

Päivä oli kyllä todella antoisa ja tuli paljon miettimisen arvoisia asioita esimerkiksi valmistelevat käskyt ja se et mis kohtaa ne antaa koiralle, sitten myös se et miten itse käyttäydy treeneissä/kokeessa!! Olisi pitänyt koko päivä videokuvata koska aina unohtuu jotain tärkeetä mutta uudestaan vaan koulutukseen niin jos sit palautuisi mieleen!!!!

Uuno oli turistina mukana kentällä ja vähän siinä sivussa puuhasteltiin sivulletuloja, maahanmenoja, leikittiin jne. Hienosti kyllä Uuno vaan hengaili ja oli vaikka ympärillä pyöri paljon koiria ja ihmisiä!!! Osasi myös rauhoittua hienosti ja nukkua, olen niin tyytyävinen pieneen mieheen niinku isompiin poikiinkin!!!!

Sunnuntai meni sitten muuttolaatikoiden keskelle tai oikeestaan niiden pihalle heitossa. Saatiin nimittäin kaikki laatikot purettua onneksi ja tavarat lähes paikoilleen, alkaa pikku hiljaa näyttää ihan kodilta tää talo!!!!

Tänään maanantaina piti sitten aamusta heti mennä töihin uurastaan. Illalla oli vuorossa Uunon pentukurssi Pilvenmäellä ja tänään harjoiteltiin maahanmenoa, jota ollaan Uunon kanssa harjoiteltu jo vähän kotona ja meni oikein nätisti maahan!!! Luoksetuloja otettiin ihmiskujan läpi ja ne esimerkillisesti, samoinku se et sai syödä muiden ihmisten kädestä nameja samalla kun tutkivat koiraa!!!! Kontakti kävely suoritettiin pujottelemalla muita koirakoita, se meni yllättävän hyvin vaikka ei olla vähään aikaan käyty edes citylenkillä. Loppuun pentuset pääsivät leikkimään keskenään ja kaikki sulassa sovussa juoksenteli pitkin nurmikkoa!!! On noi pentukurssit vaan niin kivoja, Kiitos Anu ja Digitiimi!!!

Isojen poikien kanssa käytiin tekeen KO treenit Talsoilan kentällä ja tänään ohjelmassa palkattomuus 3 liikettä tai oikeestaa 2.5 kun molemmilla palkka odotti ruudussa. Rasmusken treenit sisälsivät liikkeestä istumisen joka hienosti, samoinku kaukot (no vähän ennakoi S->I) ja loppuun sai juosta ruutuun kipoille!!!

Rokka teki salamakävelystä maahanmenon ja siitä mukaan lähdön, oikein hienosti. Kaukot jotka myös nätisti, vähän ennakoi kanssa S->I ja loppuun ruutuun merkin kautta ja siihen olen ihan super tyytyväinen!!!! Rokka heti perään parit luoksetulon stopit niin et juoksin karkuun ja kierrettiin myös puuta ja siitä suoraluoksetulo, nämä molemmat oikein vauhdikkaasti ja hyvin.

Rasmuksen kanssa otettiin viel erikseen kisapalkkausta ja siinä Rapan on kyllä huippu taitava, niinku lähes kaikessa muussakin!!!!Rokka teki viel ennen iltalenkkiä paikallaolot ja en ymmärrä miks tuolla Talsoilan kentällä aina painuu istumisesta maahan kun tulen puun takaa näkyviin, muuten istuu ku tatti mut kun näkee mut niin menee maahan ja pää myös..... Ihmeellistä. Uusinnalla oikein nätti istuminen ja makuu oli aivan nappi suoritus niinku se on Rokalla viime aikoina ollut!!!!

Nyt tää elämä saisi alkaa normalisoitumaan niin ehtisi tekemäänkin jotain muutakun purkamaan muuttolaatikoita!!!!!