Tänään oli vuorossa Rokan taipparit Marttilassa, paikalla oli yhteensä 12 koiraa jotka jaettiin kahdelle tuomarille. Me päästiin Johanna Söderholmin ryhmään ja ihan kiva niin koska olin Rasmuksen kanssa aikoinaan Liisa Pajalalla joka nyt oli toinen tuomari, näki vähän miten eri tuomarit toimii.

Itse "koe" aloitettiin ryhmä jutustelulla ja samalla tuomari seurasi koiria ja jututti meitä yksitellen. Itse tehtävistä jälki oli ensimmäisenä ja se meni todella hyvin. Rokka jäljesti innokkaasti ja vauhdilla, sai kaiken aikaa jarruttaa ukkoa. Kaato eli pupu kiinnosti kovasti ja sen Rokka olisi halunnut jopa kantaa pois metsästä.

Haku alkoi reippaalla ja suht laajalla hakutyöskentelyllä. Laukauksen jälkeen Rokka hetken ihmetteli ja tuli selkeästi lähemmäs mua, mutta kun kehotin hieman jatkamaan niin jatkoi innokkaasti laajaa hakutyöskentelyään. Tuomari kehui vielä erikeseen suorituksen jälkeen työskentelyä ja sanoi sen olevan erinomaista hakutyötä.

Viimeisenä oli vesinouto ja siitä olin aika varma et menee hyvin ja niinhän se menikin, siinä ei ollut mitään ongelmaa. Vahvasti uskoin suoritusten jälkeen että läpi se menee ja niinhän se menikin!!!

Tässä tuomarin arvostelu Rokan suorituksesta:

Sosiaalinen käyttäytyminen:

Rokka on avoin ja positiivinen nuori mies, joka suhtautuu koiriin ja ihmisiin ystävällisesti ja reippaasti.

Haku ja laukaus:

Hyvänlaajuista ja sähäkkää työskentelyä esittävä reipas metsästyskoiran alku. Rokka työskentelee lähinnä maavainuisesti. Laukauksesta pysähtyy ja jos mahdollista jatkaa hakua vielä innokkaammin. Pitää kitettävää yhteyttä ohjaajaan.

Jäljestys:

Jarrutettuna rauhallisesti jäljestävä, jälkivarma maa- sekä ilmavuinua hyödyntävä jälkikoira. Kaatoa nuuhki ja nuoli.

Vesityö:

Rokka lähtee suoraviivaisesti uimaan ja tuo pukin rannalle.

Tottelevaisuus:

Erittäin mallikelpoista tottelevaisuutta.

Yhteistyö ja yleisvaikutelma:

Hyvin toimiva parivaljakko, jolla erittäin tehokasta ja vähäeleistä yhteistyötä hakuosuudella.

Kaikki osiot siis hyväksytty ja Rokalle SPA1 (siis spanielien taipuvuskoe hyväksytty)!!!!

Tuomari vielä erikseen mainitsi lopussa hienosta haku osuudesta, et oli päivän paras ja sanoi Rokan olevan erittäin lupaava nuori metsästyskoiran alku!!!! Nyt tuli vähän hinku jos alkais Rokan kanssa katteleen noita lintu juttui vähän enemmänkin, ku on olemassa erilaisii fasaanikokeita, mut ensin pitää löytää joku henkilö joka tietää näistä kokeista vähän enemmän ja päästä hänen oppiin. Taitaa taas kehittyä meille uusia harrastuksii!!!!

Itse olen kyllä todella tyytyväinen Rokan työskentelyyn joka osuudella, työskenteli todella rauhallisesti, paitsi jäljellä ja muutenkin kuunteli mua todella hyvin ja piti todellakin sitä yhteyttä siellä metsässä. Olen kyllä oikein positiivisesti yllättynyt pieneen mieheen ja sen työskentelyyn!!!!