Eija ja Reiska kaappasivat mut tänään kyytiin kolmen jälkeen ja pääsin mukaan katsoon Reino miehen paimennusta Somerolla. Mun mielestä Reiskaja Eija olivat todella taitavia, kuljettelivat niitä lampaita siellä mis halusivat ja kaikki pysyi todella nätisti kasassa. Tuo paimennus oli kyllä oikein mielenkiintoisen ja mukavan näköistä puuhaa, harmi vaan kun mulla ei ole sellaista koiraa millä sitä opetella ja harjoitella, no ehkä joskus on niin sitten ihan varmasti lähdemme myös paimenteleen ihania lambeja!!!! Haluun kyllä uudestaankin mukaan, jos mut vaan huolitaan? Oli nimittäin todella mielenkiintoista seurailla koiria+ohjaajia ja miten erilailla ne paimensi. Muutama kuva Eijan ja Reiskan työskentelystä:

Näin nätisti lambit kulkee!!!!

Paimen reissun jälkeen kävin vetäseen Rokalle ja Reiskalle lyhyet jäljet huomista varten metsikköön ja tuli sitten samalla tehtyä Rapallekkin ihan mini jälki kun jäi tippa verta viel pulloon (mun ei pitänyt tehdä Rapalle enään jälkee ennen viikonlopun koetta, mutta tuli nyt sitten kuiteski tehtyy). Huomenna mennään sitten iltasella tutkiin kenen nenä toimii parhaiten!!! Kotiin päästyämme vähän tokoiltiin sisällä, Rasmus aloitti kapulan nostoilla eli oma-aloitteisesti nostaa kapulan mahdollisimman nopeasti ja tulee sivulle. Teki kyllä oikein nopeita nostoja ja sivulletulot ok. Merkkiä tehtiin muutama kerta ja ne todella hienot, meni aivan suoraan merkin taakse seisoon. Kiertämistä mun ympäri otettiin muutama kerta ja ne nopeita ja iloisia. Kaukot tehtiin 2x ihan liikkeenä ja molemmat hyvii, paitsi istumasta maahanmenossa tuppasi nousta seisomaan. Loppuun vähän läpi temppua ja muutenkin hassuttelua.

Rokka aloitti myös kapulan nostoilla ja onnistui todella hyvin vaikka ei olla tuollaisii paljoa vielä tehty. Merkkiä tehtiin "biletyksen" avulla, ekalla kerralla meni oikein hyvin mutta seuraavilla kerroilla tuppasi pysähtyä jo ennen merkkiä, no mutta kun mä vaan odotin niin meni sinne merkin taakse seisoon!!! Kaukoissa tehtiin M->I->M, ekat istumaan nousut hieman tahmeita, loppua kohden parani ja oli jo vauhdikkaita istumaan nousuja. Lopuksi tehtiin tarjoamista naksun kanssa ja kyllähän tuo tarjoilee vaikka mitä, hauska tapaus!!!!