Aamulla pakasin pojat suoraan autoon kun tulin töistä ja sitten metsään. Rasmuksen jälki (n900m pitkä)oli "muhinut" noin 22h siellä metsäs ja oli sitten valmis ajettavaksi. Alku oli aivan kaameaa koivikkoa, n2m koivuja niin paljon ettei meinannu eteensä nähdä. Hyvin R aloitti jäljen ja nenä pysyi hyvin maassa kun oli vaikeaa maastoa. Luulin ettei metsäs paljoa liiku riistaa, mutta ainakin jälkiä ja papanoita löytyi ja tämä siis vaan hyvä asia! Riista kyllä kiinnosti paljon, mutta nyt ei vaan päästetty lähteen seikkaileen. Selkeästi R oli vähän ihmeissään, miksei nyt pääse sinne riistan jäljille kun kerran viimeksi pääsi (siis kokeessa).

Kaikki makaukset Rasmus suorittu todella hyvin (2 makausta kulmassa ja kaksi suoralla osuudella) ja samoin kulman missä ei ollu makausta. Kolmanteen kulmaan tein katkon, ihan sellaisen oikean kokoisen katkon ja siitäkin selvittiin hyvin. Meinasi vähän oikaista ennen katkoa, mutta enhän mä sitä nyt oikaiseen päästä!!! Ojia ylitettiin todella monta ja se oli hyvä koska niissä oli selvästi pientä ongelmaa, lähti ojan ylityksen jälkeen usein vähän haahuileen. No saatiin treenattua sitä nyt oikein kunnolla ja osa ylityksistä todella hyviä. Pari polkua myös osui matkalle, mutta niissä ei ollut mitään ongelmaa. Lopussa mentiin vielä metsätien yli, siinä vähän aikaa mietittiin mutta jatkettiin sitten päättäväisesti yli ja kaadolle.

Osuudet missä nenä pysyi tiiviisti maassa oli erittäin hyvää jälkityöskentelyä, mutta jos nenä nousi ja sattui riistan hajuja kohdelle niin vähän aikaa aina pyörittiin sitten niitä haisteleen. Muutaman kerran komensin -jälki- kun haisteli jotain muuta, palasi oitis jäljelle ja jatkoi hyvää jälkityötä. Nyt täytyy vaan päästä treenaileen hyvin riista rikkaaseen maastoon niin saa vahvistettua tuota verijäljen seuraamista.

Kokonaisuutena olen tyytyväinen, koska jälki oli vaikeassa maastossa ja siinä oli monta makausta ja se katkokulmakin. Tuo riistan perään meneminen vähän harmittaa, mutta olen päättänyt et Rapa joutuu kulkeen nyt metsälenkeillä flexis niin ei pääse jahtaan mitään peuroja tai pupuja jos sekin sitten auttaisi ettei ole niin riistan perään. No tiedä sitä sitten mikä auttaa ja voi olla et joku kaunis päivä sille tulee iso ahaa elämys ja lopettaa vallan riistanhajujen haistelun jäljellä tai sitten sitä ahaa ilmiöö ei tule....

No kuitenkin oikein hyvä harjoitusjälki tänään, ens kerral sitten tehdäänkin ihan avo luokan jälki ja katsotaan mitä tapahtuu. Nyt hetkeksi nuukkun ja illal lähdetään ajeleen Rapan kanssa kasvattajan luo. Huomenna on aikainen aamu tiedossa kun lähdemme kohti Viipurin kansallista koiranäyttelyä. Palaillaan sunnuntaina näyttely kuulumisiin!!!