Tiistaina piti aamulla valita tokoilu tai kunnon metsälenkki ja tällä kertaa lenkki voitti. Ehdittiinki tekeen koiruuksien kanssa kunnon metsälenkki ja mentiin vähän uusia reittejä ja reitit oli kyllä aikas hyvät!!!

Illan vietin töissä ja virallinen terapiakoira Obelix tuli taas piipahtamaan ja kyllä oli meillä töissä iloista väkeä kun Obelix siellä tassutteli pari tuntia. Obelix on kyllä niin mainio kun tulee meille töihin niin siellä se rauhassa tassuttelee ja kerää rapsutuksia mammoilta ja papoilta. On se uskomatonta kuinka töissä kaikki asiakkaat nautii kun koira kävelee siellä ja puuhastelee vaan omiaan, terapeuttinen vaikutus on kyllä ihan havaittavaissa heti kun koira tulee ovesta sisään!!!

Eilen keskiviikkona kävin treenaileen koiruuksien kanssa pukon kentällä, tällä kertaa Rokka aloitti ja tehtiin aluksi ruutua joka ihan hukassa. No vietiin ruutuun pallo yhdessä niin sitten löytyi kadonnut ruutu, pari ruutua pallon kanssa ja ne ihan ok. Jääviä suorapalkkasin ja seisominen sekoittui istumiseen mutta muutamalla toistolla saatiin se kuntoon. Maahanmenoa myös palkkailin muutaman kerran ku ne ollut vähän hitaita. Ekassa osiossa lopuksi viel kaukot jotka kyllä ihan super hienot, palkkasin ekaa nousua todella pitkää matkaa (35m) ja sitten nopeita vaihtoja paljon lähempää.

Uunon kanssa treenattiin myös ensin ruutua ja se oli myös hukassa no pallolla sekin löydettiin. Perusnoutoa ohjatun kapulalla ja suorapalkkasin leluun, noudot ihan ok ja vauhti hyvä. Avo-luokan kaukot 15m ja loistavat, sit palkkailin muitakin asentoi vähän lyhyemmältä matkaa ja kaikki asennot aika hyvässä mallissa!! Suora luoksetulo pitkältä matkaa ja siinä vauhtia!!!

Rasmus treenasi myös ruudun ekana ja niinku saattoi aavistaa niin silläkin ruutu hukassa mutta se saatiin kipon kanssa kuntoon. Kaukoissa palkkasin ekaa nousua ja nopeita vaihtoja ja Rasmus ihan super mahtava. Perusnouto pari kertaa ja palkaksi lelu kun Rapa on nyt päättänyt et seuran kentällä voi leikkiä ja sitä on ihan seurata!!! Rasmus oli ihan super innokas ja hyppi ja pomppi kaiken aikaa vaan mua vasten kun oli niin innoisaan kun pääsi tokoileen, on se TOKO vaan niin kivaa ja ihanaa!!!

Toisella kierroksella Rokan kanssa treenattiin salama kävelyä ilman stoppeja ja kävely osuus todella hyvin ja Rokka kaiken aikaa hyvässä kontaktissa. Paljon vaan palloiltiin ja sitten loppuun paikallaan istuminen joka hyvin!!

Uunon kanssa toisella kierroksella liikkeestä maahanmenoja ja hyvin menee maahan, tehtiin liikkeestä maahanmeno myös avo tyyliin ja siinä ei mitään ongelmaa. Seuraamista väliin ja siinä ensin käännöksiä joka suuntaan ja ne hyvin kun mä itse vaan käännyn jämptisti. Seuraamisessa myös tempo muutoksia ja nyt ei ravissakaan mitään ongelmia, poikitus vähentynyt paljon! Liikkeestä seisomisia myös avo tyyliin ja kun jättää lelun eteen niin nätti seisominen muuten tuppasi vähän kääntymään. Loppuun paikallaan istuminen niin et mä minuutin piilossa ja ei mitään ongelmia eli istuminenkin aika hyvällä mallilla!!!

Mietin oikein et miksei kukaan mun koirista löytänyt ruutua vaikka se oli ihan mun omilla törpöillä tehty ja näkyi hyvin, en keksinyt muuta selitystä kuin sen et omalla kentällä ruutu ollut usein toisessa kohtaa ja koirat lähtivät kaikki hakeen sinne päin eli jatkossa kentällä ruudun paikkaa vaihdeltava että oppivat hakemaan sitä katseellaan etteivät oleta sen olevan jossain tietyssä paikkaa.

Tänään torstaina käytiin koko koiralauman kanssa Vaulammilla ja samalla tehtiin kunnon metsälenkki, Obelix nyt tietenkin viel jäi porukoille enomiehensä seuraksi temmeltään!! Olipa ihana lenkki kun aurinkokin alkoi paistamaan ja sai nauttia luonnosta ja sen rauhallisuudesta, paitsi Uuno vähän huusi aina välillä kun ei päässyt ihan niin lujaa kun kooikerit metsässä, et se siitä rauhallisuudesta....

Tokoilemassa käväistiin prisman parkkipaikalla ja tänään mun koirista vaan Rokka ja Uuno treenasivat kun olen ajatellut et Rapan kanssa treenaan vaan 2-3 kertaa viikossa jatkossa kun sit on paljon innokkaampi ja energisempi.

Rokan kanssa aloitettiin ruudulla+merkillä ja vein pallon ruutuun valmiiksi niin ettei Rokka nää sitä. Nyt todella hieno ruutu eikä mitään ongelmia, tehtiin viel toisestakin suuntaa niin et pallo odotti siel ja todella hienosti. Ruudun loppuosa molemmista suunnista ja ohjasin kädellä todella selkeästi sivulle ja kun oli sivulla niin palkka, oikein hyvin molemmat suunnat. Tunnari pari kertaa ku ekalla toi kyllä oman mutta oli hieman kiireisen oloinen kapuloilla, toisella kertaa sitten hieno tunnari. Puunkierron avulla luoksetulon maahanmenoa ja kokeilin nyt vähän erikäskyi mutta kyllä se vanha käsky on paras ja toimi parhaiten eli sillä jatketaan mutta maahanmenoja tarvii vaan alkaa treenaan ahkerasti et saadaan nopeammiksi.

Uunon kanssa aloitettiin ruudulla samaan tapaan ku Rokan kanssa ja teki myös todella hienot ruudut. Pari kertaa tehtiin myös tyhjänä ja stopista palkka, ruudussa stoppi tahtoo vähän venyä eli sitä pitää alkaa ahkerasti palkkaileen. Ruudun loppuosa ja siinä autoin näkyvästi kädellä ja kädessä valmiina lihapulla jonka sai kun oli sivulla, loppuosa vauhdikas ja ihan ok, viel tarkkuutta vaatii lisää mutta sitä saadaan treenaamalla. Oman tunnarikapulan piilotin pari kertaa nurtsiin ja hienosti Uuno sen etsii, nyt myös vaadin et pitää kapulaa sivulle suussaan niin kauan et pyydän sen ku tähän asti sylkenyt kapulaa mun jalkoihin, pitäminen sujui myös hyvin. Salama kävelyn "kaavio" käveltiin pari kertaa läpi ja se hyvin kun mä vaan olen rauhallinen ja en kiirehdi kun kävelen ku jos lähden kiirehtiin niin sit Uuno tuppaa vähän edistään ja poikittaan mun edelle. Puunkierron avulla luoksetulon maahanmenoja muutama ja ne ihan hyvät, pitäisi alkaa miettiin et miten sitä seisomista lähtee opettaan ku siihen en ole viel yhtään paneutunut... Loppuun paikallamakuu Reiskan ja Jackyn kanssa ja eipä siinä mitään ihmeellistä Uuno makasi nätisti pää maassa vaikka mä pari minuuttia piilossa!!!