Tää viiko vietetään talvilomaa ja ollaan lenkkeilty ahkerasti, heti sunnuntaina kun tulin kotiin mentiin koko sakin voimin tuonne metsätielle taapertaan ja kyllä oli koirilla kivaa kun pääsivät kunnolla juoksemaan ja temmeltämään. Meillä on tämän viikon myös hoidossa Jolinda rouva joka on sopeutunut tähän meidän lauman elämään hyvin ja jopa jo leikkii Uunon ja Obelixinki kanssa!!! wink

Juoksemisen riemua



Voitokkaat matkaajat
 
Sunnuntaina  vähän piti myös tokoilla Uunon kanssa kun ei ollut moneen päivään päässyt tekemään mitään, tehtiin luoksetulos seisomaan stoppi pari kertaa Saken avustuksella ja se oikein hyvin. Tunnari kaks kertaa niin et mä vein kapulan itse ja nyt todella hienot ja rauhalliset tunnarit eli kyllä tuo tehokuuri on auttanut!!! Seuraamista pieniä pätkiä ja ideana että pää pysyy ylhäällä, hyvin lähtee kyllä hakeen ylöspäin eli kyllä se kuntoon saadaan kun vaan treenataan!!!

Maanantaina lenkkeiltiin Tiian ja Onnin kanssa Murronkulmalla ja siellä saikin taapertaa hengessa ihan sievoisen matkan, mutta kivasti rauhoitti koiria!!! Olipa kiva lenkkeillä hyvässä seurassa kunnon lenkki heti aamupäivällä niin koirat nukkuivat koko loppu päivän tyytyväisenä!!
Eilen tiistaina jälleen lenkkieltiin Tiian ja Onnin kanssa heti aamupäivällä mutta tällä kertaa tuossa läheisellä metsätiellä ettei koirat kurastu. Iltapäivällä tokoiltiin koko sakin kanssa ja Rasmus tietenkin aloitti, tehtiin merkkiä jossa oli todella hyvä. Ruudun loppuosaa kiertämisen avulla ja nyt tulee niin lujaa et törmää muhun mutta tuo ei Rapalla haittaa kun ei kisoissa kuitenkaan tuollaista tee. Tunnari jossa ekalla kerralla toi mulle oman viereisen mutta uusinnalla oma ja todella nätisti!! Loppuun peruuteltiin viel lumikasaan ja sinnehän Rapa peruutti ihan kamalaa vauhtia!!!

Rokan kanssa aloitettiin kanssa merkillä ja siinä saan parhaan ilmeen kun lähetän ihan lennosta jos ottaa sivulta niin vauhti jotenki katoaa.... Ruudun loppuosat todella hienot ja tulee lujaa sivulle ja on oppinut jarruttaan vähän itse! Tunnarin Rokka teki ihan super hyvin, haisteli tarkkaan ja otti oman varmasti!!! Kaikki jäävät kertaalleen läpi ja ne ihan nappiin ei sekoittanut edes istumista ja seisomista vaikka ne tehtiin peräkkäin eli oli kuulo ihan päällä ja kuunteli mitä sanon!!! Lopuksi peruuteltiin kanssa lumikasaan joka aluksi vaikeaa mutta parilla toistolla parani.

Uunon treenit alkoivat kanssa merkillä ja ne oli ihan täydelliset joka kerta!!! Ruudun loppuosa myös oikein hyvin, jarruttaa oikein kunnolla just ennenkuin on sivulla ja sittn tulee nätisti seuraamaan, aika mallikelpoinen suoritus! Liikkeestä istumista pari toistoa ja nyt ihan pieni vartalo apu niin pylly menee nätisti maahan!! Kaukojen M->S namin kanssa ja olen kasvattanut oman välimatkani lähes 20m ja tekniikka pysyy hyvin kasassa, nyt vaan aloitetaan häivyttään namia! Tunnari pari kertaa ja ne oikein natit ja rauhalliset eli taitaa olla jotkun aivo nystyrät kohdanneet!!! Loppuun peruuteltiin lumikasaan ja siinä Uuno on yllättävän hyvä, vauhdikkaasti jalat nousee aina vaan ylöspäin!!!

Illalla jumpattiin vielä koko sakin kanssa jumppapallon kanssa ja peruuteltiin rappusissa. Hyvin alkaa pojat pysymään pallon päällä ja tassujen nostelukin sujuu siinä jo, samoin kaukot!!! Syvät lihakset tykkää hyvää kun joutuvat vähän tasapainoileen!!!

Tänään aamusta suunnattiin Katjalla katsastamaan ihania pikku bc:n pentuja ja voi että kun ne oli suloisia varsinkin mun lemppari Ukko!!! Oli kiva käydä kyläilemässä, kiitoksia kun saatiin tulla pentusia katsomaan!!! smiley
Samalla reissulla poikettiin Somerolle paimentaan ja kun oli kaunis ilma niin paimennettiin ulkona ihanassa aurinkoisessa säässä. Uunolla taisi olla vähän kevättä rinnassa aluksi mutta kun päästiin taas samalla aalto pituudelle niin alkoi paimennus sujumaan hyvässä yhteis hengessä!!! Harjoiteltiin kaaria Marikan ja Wenjan kanssa, häkitystä ja sisä flänkkeja, häkitys sujui yllättävän hyvin kun oli tilaa ja mä kartalla mitä teen. Kaaret parani loppua kohden ja niitä pitää päästä nyt vaan treenaileen ulos että saadaan vähän matka lisättyä. Sisäflänkeissäkin alka olla jo jotain ideaa ja Uuno alkaa pikku hiljaa oppimaan mihin pitää lähteä, mutta eipä niitä opi jos ei treenaa eli lisää treeniä vaan!!!
 

Video pätkä Uunon tämän päivän treeneistä!


Perus kuljetusta

Lambit vähän ahtaassa paikassa mutta sinne mennään ja saadaan rouvat liikkeelle!

Sitten häkkiin

ja sieltä ulos

Kyllä lambit lähtee liikkeelle kun Uuno ne hakee!!!
Iltapäivällä käytiin Vaulammilla ja vähän hiihdeltiin kun ei teidä kuinka kauan enään noita hankia riittää, alkaa hiihkelit uhkaavasti loppua.... Rasmus ja Rokka pääsivät hiihtämään mun kanssa kaksin ja Uuno sitten yksin, kaikki nauttivat vetämisestä ja siitä että pääsivtä kunnolla juoksemaan!!!
Vähän myös tokoiltiin, Uunon kanssa aloitettiin hyppynoudolla ja tehtiin se metalilla joka muuten oikein hyvä mutta ote metallista saisi olla hieman parempi, sillä kapula nyt vähän kolisee suussa. Puukapulalla oikein nätti hyppynouto! Kiertämisen avulla luoksetulon maahanmenoja ja niitä tarvii kyl viel treenata vähän lisää sillä tuppaa niissä vähän venymään. Seuraamisen käännöksiä ja askensiirtymiä jotka muuten oikein hyviä mutta peruuttaminen tarvii ottaa teho treeniin kun siinä poikittaa. Kaukojen M->S nyt niin et joka toinen kerta vein namin nenän eteen ja toimi oikein hyvin eli näin jatketaan treenejä. Loppuun tunnari kaksi kertaa ekalla vein itse oman ja toisella Sakke vei sen ja molemmat tunnarit oikein hyvät eli alkaa tuo maltti kasvamaan!!!

Rokan kanssa tehtiin myös hyppynouto metallilla ja se ihan ok, vähän saisi olla reippaampi palautus. Tunnari oikein nätti eli teho treeni auttaa!! Kiertämisen avulla luoksetulon maahanmenoja jotka parantuneet hurjasti, ne oli kyllä todella hienot ihan luisui jäällä maahan!!! Kaukoja peruuttamisen avulla leikkien, vähän oli vaikea istua kun maa märkä mutta kyllä se pylly sinne maahan meni todella nopeasti kun palkkasin siitä pari kertaa!!!

Kotimatkalla piti viel ottaa palkintokuvii koirista mutta oli niin kamala tuuli ettei palkinnot pysyneet paikoillaan ja meinasi koiratkin lähteä lentoon eli palkintokuvat odottaa itseään vieläkin. Muutama muu kuva saatiin kuitenki otettua:

Uuno pönöttää!!!



Juoksemine, ihanaa!!!

Rapan korvat meinaa lähteä lentoon...

Obelix ja lentävä takatukka!!!

Obelix poseeraa!!!