Eilen oltiin Rokan kanssa taas pentukurssilla Forssas. Aloitettiin tällä kertaa vetämällä jäljet koirillemme, muut teki makkarajäljen mutta mä vedin Rokalle kestokani jäljen kun ei kerran syö niitä makkaroita sieltä jäljeltä. Jälkien annettiin hetki olla ja sillä välin harjoiteltiin näyttelyjuttui, siis seisomista ja juoksemista ja tuomarin käsittelyä. Rokka seisoo todella hyvin ja juokseekin aika kivasti. Tuomarille oli pakko antaa ensi pari pusua ja sit katsottiin hampaan ja tutkittiin koira muuten. Mun mielestä toi on vaan hyvä kun tervehtii tuomaria iloisesti enkä meinaa siihen alkaa puuttuun! Rokka taas pursui oikein energiaa kun lähdettiin jäljelle. Jälki oli ehkä 150m ja siinä oli yks kulma makauksella. Hyvin haisteli alussa ja lähti kulkeen reippaasti jälkeä pitkin. Sain óikeestaan ihan koko ajan vähän jarruttaa, sillä vauhtia oli sen verran paljon. Muutaman kerran teki ihmeellisiä pyörähdyksiä jäljen päälle ja sit aina jatkoi hienosti matkaa. Kulmalla haistoi tarkkaan makauksen ja suoraan liikkeelle uudelle osuudelle!!  Seuraavalla kerralla pitää tehdä paljon pidempi jälki et väsyykin vähän ja samalla sitten vauhtikin vähän hidastuu ja tarkkuus paranee. On tietenkin todella hyvä että on noin innoissaan tuosta jäljestämisestä, tästä on hyvä jatkaa kohti kevään mejä kokeita!!! Lopuksi päästettiin pennut vielä leikkimään ja juokseen läheiselle pellolle, kaikilla oli jotain omaa kivaa meneillään ja leikkivät tällä kertaa aika vähän kimpassa.

Illalla treenattiin kotona sisällä vähäsen. Kape aloitti maahanmenoilla ja ne todella hyviä. Rasmuksen kanssa työstettiin merkkiä ja se alkaa näyttää todella kivalta ja on nyt selvästi tajunnu asian mihin hänen pitää mennä seisoon!! Rapa teki myös muutamat kaukot peruuttamisen yhteydessä ja olipa komeat vaihdot. Lopuksi vielä kapulan nostoa, siis että nostaa oma-aloitteisesti kapulan ja tulee sen kanssa sivulle. Ensi tarjoili hetken sivulletuloa, mutta sitten huomasi kapulan ja se nousi todella nopeasti joka kerta!! Roksu treenasi tietenkin vielä illallakin ja harjoitteli nyt merkin kiertämistä, selvästi vielä vähän hakusessa mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee!!!

Tänään aamusta kävin viemään Hannan pollet ulos ja samalla suunnattiin santakuopille lenkille ja vähän treenaan. Lenkillä nähtiin Einari-mäyräkoira ja Rokka pääsi vähän leikkimään. Einari oli kyllä todella hauska tapaus!!!! Aikamme kiivettiin rinteitä ylän ja alas, kyllä kaikki sai todella hyvät reisi treenit tuolla kiipeämisellä!

Rapa treenasi nyt merkkiä ulkona, ekalla kerralla tarjosi peruuttamista kun menin varmaan vähän liian kauas merkistä. Siirryttiin sitten vähän lähemmäksi niin johan alkoi toimimaan. Menee todella hyvin merkin taakse suoraan seisomaan ja Rapan mielestä tää on todella kivaa!! Idarin asennot tehtiin leikkien ja kaikista aina suoraan palkka. Asennot ihan kohdallaan!!! Lopuksi vielä vähän seuraamista joka oli todella vaikeeta kun mä en meinannu pysyä pystyssä epätasaisen alustan takia, muuten seuraaminen hyvää!!! Rokan kanssa harjoiteltiin ekaksi damin kanssa suuntia ja edelleen käsittelyssä oikea. Tänään malttoi hienosti odottaa niin sain käskytettyä joka kerta oikeaan ja käsimerkki tuli vähän tutuksi. Eteenmeno tehtiin myös damin kanssa ja niin että yhdessä vietiin. Menee täysiä ja palauttaa myös ihan täysiä damin mulle!!! Todella hienoa!!! Hetken mielijohteesta päätin tehdä myös pienen hakuruudun kolmella damilla. Jätin Rokan kiinni tien viereen kun vein damit metsään. Lähtee todella lujaa hakuun ja ekan löysikin nopeasti. Toisella ja kolmannella kerralla ei meinanu ekaksi lähteä, mutta kun en antanut lisää käskyjä ja vaan odotin niin sinne metsäänhän tuo pentu painoi ja kohta palasi dami suussa mun luo!!!! Selvästi on sitä mieltä et siel ei ole kun yks ja miks hän sinne nyt uudestaan lähtis, mutta mielestäni nyt tajusi sen että siellä saattaa olla niitä enemmänki kun yks.

Tein sitten vielä toisen hakuruudun mutta nyt vaan kahdella damilla. Rokka taas ihan innoissaan katseli tieltä kun vein patukat metsään. Päätin tehdä väliin eteenmenon et vähän unohtaisi mihin olin damit heittäny. Eteenmeno todella hieno!! Ja sitten hakuun, nyt lähti varmasti metsään ja eka tuli taas nopeasti. Lähetin sitten uudestaan ja nyt lähti oitis metsään hakemaan toista!!! Siis Rokka oivalsi sen et siellä saattaa olla niitä lisää vaikka hän on jo yhden hakenu!!! Toisen hakeminen kesti vähän kauemmin, mutta teki kaiken aikaa todella hyvää hakutyötä ja laajalla alueella. Lopulta se toinenkin löytyi!!!!

Mistäköhän se johtuu et Rokka on niin intona noihin dameihin, kun ei olla kuitenkaan niillä paljoa tehty mitään. No onhan Rapakin niihin intona ja tykkää niiden kanssa tehdä vaikka kuinka ja paljon!!! No hyvä kun tykkäävät, koska niiden kanssa voi touhuta niin paljon kaikenlaisia juttui metsäs ja pellol!!