No niin, nyt alkaa oleen vuosi 2009 lopuillaan ja voisi vähän mietiskellä mitä kaikkea on tapahtunut ja sattunut meidän laumassa. Vuosi on mennyt mielestäni todella hyvin, kaikki koirat ovat olleet terveitä ja omistajatkin kohtalaisen terveitä, mtään suuria haavereita ei ole sattunut. Mielestäni kaikki koirani nauttivat elämästään täysillä ja ovat koko vuoden nauttineet!! Suuri ilon aihe oli kesällä kun pieni Rokka poika muutti meille Hollnnista, on tuonnut menoa ja meininkiä vanhempiinkin koiruuksiin ja myös meihin kaksi jalkaisiin. Eipä ole sen jälkeen ollu paljoa rauhallisia hetkiä meillä, se touhuaa ja puuhastelee milloin mitäkin. Ihanan energinen ja eloisa kaveri!!

Voi että kun se oli pieni ja karvainen kun se käytiin hakeen kotiin, nyt se on jo melkeimpä iso mies ainakin kokonsa puolesta.

Kasper on viettäny koko vuoden eläkeläis elämää ja nauttinut elämästään oloneuvoksena, no vähän huijasin... Kisattiinhan me Kapsun kanssa yks tokokoe keväällä joka meni Kasperin osalta todella hyvin, jos mä vaan osaisin käskyttää mun koiraani oikein!!! No pääasiassa Kape on vaan puuhastellu kaikkea kivaa ja mukavaa mun kanssa, temppuiltu ollaan paljon ja välillä ihan oikeestikkin treenattu. Kasperin elämässä tärkeitä asioita on ollut liikunta että pysyy hyvässä lihaksikkaassa kunnossa, tästä ollaan pidetty huolta pitkillä lenkeillä milloin missäkin pusikossa. Talvis aikoina ollaan vähän vedetty rekeä, josta en nyt tiedä tykkääkö Kape niin mutta mä tykkään ja sitä tullaan kyllä harrastaan jatkossakin niin kauan kun kunto sallii eli monta vuotta vielä!! Kasperi haluaa itse todeta loppuun että hänelle tärkeintä tässä vuodessa on ollut hyvä ja maittava ruoka, siis ihan kaikki mikä on suun lähelle tullu. Vanhemmiten tuosta isosta miehestä on kyllä tullu ihan suunnattoman ahne, syö ihan mitä vaan ja ihan kuinka paljon vaan.... No hyvä et ruoka maistuu!!!

Rasmuksen kanssa vuosi on mennyt hurjaa vauhtia ollaan kisattu niin tokossa kun mejässä ja käyty siinä sivussa vähän näyttelyissäkin. Mejässä kisaaminen aloitettiin heti keväällä ja kyllä oli jännittävää mennä ekaan kokeeseen, nytpä sitä ei enään edes osaa jännittää kun tuli niitä muutama käytyä tuossa kesän aikana. Mejä kausi meni paremmin kun osasin odottaa eli 4 koetta ja siiryttiin voittajaan ja niistäkin ne  kaksi ykköstulosta lähes huippu pistein ( 47/50 ja 49/50). Ekassa voittaja startissa ei sitten ole niin mainittavaa, no ens vuonna sitten paremmalla onnella. Mejä on kyllä ihan Rapan juttu, voi kun näkisitte kuinka tuo koira syttyy siellä metsäs kun saadaan valjaat päälle ja lähdetään jäljelle. Luulen että tämän kesän perusteella mejä on noussu ihan Rapan ykkös lajiksi ja samoinku mun, ihmiset on todella mukavia ja auttavia eikä kukaan katso nokan vartta pitkin vaan autetaan aina toisia jos vaan pystytään. Tokossa ollaa kisattu muutama koe ja saatiin syksyllä tuo p.olokin onnistumaan kokeessa ja se toi mulle lisää varmuutta ja paljon. Enemmän olisi tarvinnu kisata, mutta ku ei ehtiny ja jotenkin mua vähän ahdisti se paikalla makuu niin kisaaminen varmaan jäi senkin takia vähemmälle. Tokoa ollaan kyllä kovasti treenattu ja mun mielestä mun ja Rapa yhteistyö on parantunu vuoden aikana hurjasti ja samalla tullu ihan erilaista intoa ja meininkiä siihen juttuun. Näyttelyissäkin ollaan pistäydytty muutama kerta ja ihan kivoin tuloksin. Saatiin haettua se Venäjän valion arvokin kotiin. Venäjän reissulta kotiin tuomisina oli myös Rapan toinen ryhmä sijoitus ja siitä olen todella onnellinen!!! Tietenki erkkarin rop-jälkeläisryhmä oli jälleen kova juttu ja olen niin  ylpeä Rapan komeista ja hienoista jälkeläisistä ja heidän todella mukavista omistaja perheistä. Rasmus on myös paljon lenkkeilly ja puuhaillu mun kanssa milloin mitäkin, oikein mukava ja antoisa vuosi takana.

Rokka todellakin muutti meille kesällä ja on tuonnut paljon eloa ja energiaa meihin kaikkiin, etenki Rapaan jonka kanssa painivat monta tuntia päivässä ja juoksentelevat lenkeillä yhdessä pitkin puskia ja pensaikoita. Pieni mies sopeutui äkkiä uuteen kotiinsa ja laumaansa ja me myös sopeuduttiin helpolla uuteen tulokkaaseen. Rokka on aloittanut harrastaan mejää ja siinä onkin päästy hyvin alkuun ja nenä toimii todella tarkasti, vauhtia voisi välillä vähän karsia pois!!! Dameilla ollaan puuhasteltu paljon kaikenlaista ja niistä tuo pieni mies kyllä tykkää. Dami harjoituksia ollaan tehty sen takia paljon jos tuon kanssa suuntaa joskun lintumetsälle niin osaa sit noutaa linnut nätisti ja muutenki nuo dami harjoitukset on kivoja ja vähän erilaisia koirille. Linnustuksesta vielä sen verran et linnut tuo Roksu bongaa todella hyvin ja ilmaisee ne, että siinä varmasti on kykyä tuohon lintu puuhaan kun vaan päästään metsälle asti! Tokoa on tietenkin ollu pakko vähän harjoitella, mutta ihan pieni muotoisesti ja ilman mitään suuria tavoitteita ainakin toistaiseksi. Tokot menneet oikein kivasti ja kun tuo on niin lelu hullu niin palkkaaminen ollut todella helppoa eikä ole tarvinnu kantaa nameja aina mukana. Näyttely kehissä ollaan muutama kerta pyörähdetty ja kivasti sekin osio mennyt. Rokan vuosi 2009 meillä on mennyt kyllä paljon paremmin kun osasin odottaa, ollaan molemmat opittu paljon toisiltamme ja olen löytäny ihan uusia piirteitä myös "vanhoista" koirista Rokan tulon jälkeen.

KIITOKSIA KAIKIKKE YSTÄVILLE, TREENIKAVEREILLE JA TUTUILLE OIKEIN HYVIN MENNEESTÄ VUODESTA JA MUKAVISTA HETKISTÄ YHDESSÄ. ERITYIS KIITOS SIRPALLE KUN OLET MAHDOLLISTANUT TÄMÄN KAIKEN MYYMÄLLÄ MULLE NÄMÄ HUIPPU KOIRAT, JOTKA PERSOONINA OVAT AIVAN KÄSITTÄMÄTTÖMÄN HAUSKOJA, KERRASSAAN PARHAITA!!!

ENSI VUONNE JATKETAAN PUUHASTELUJA JA TOIVOTAAN TERVEYTTÄ, HAUSKOJA HETKIÄ YHDESSÄ JA EHKÄ HIEMAN MENESTYSTÄKIN!!!