Olin täksi aamuksi sopinut toko treenit Jokioisille Anun ja Tiian kanssa mutta mä en ehtinyt oleen siellä ku hetken kun tuli mielenkiintoinen soitto ja oli "pakko" lähteä Rapan kanssa jäljestyspuuhiin.

No sen aikaa kuitenki olin tokossa et tein Uunon kanssa seuraamista käskytettynä ja siinä tuppaa hieman edistään ja painaan mutta nyt ei ennen koetta tehdä tuolle asialle mitään vaan niitä aletaan korjaan sitten reilun viikon päästä. Liikkurista ei ottanut häiriöö eli se todella suuri plussa!! Liikkeestä maahanmeno myös käskytettynä ja siinä sitten ottikin häiriöö ja ei kuuullut mun käskyä eli tuota treenattava tässä viikon aikana viel pari kertaa. Toistollo jo parempi ja nyt meni maahanki, vähän ehkä hitaasti kylläkin. Liikkeestä seisominen vielä kolmanneksi ja se olikin sitten todella hieno ja siinä ei myöskään liikkuri yhtään häirinnyt!!! Uuno teki hyvät treenit!! Mulla oli Rokkakin mukana mutta se ei päässy treenaan ollenkaan ku piti lähtee si Rapan kanssa sinne metsään.

Käväistiin siis Rasmuksen kanssa Ypäjällä jäljestämässä eilen haavoittunutta peuraa, verta löydettiin alkuun paljon ja sitten oli vaan luotettava koiraan ja mentävä sen perässä. Välillä vähän itse olin sitä mieltä et onkohan se peura täällä mennyt mutta sitten tuli taas vastaan verta eli oikeilla jäljillä oltiin. Pari tuntia metsässä samoiltiin ja Rapa teki kovasti töitä, verta löytyi paikkapaikoin mutta yhtään makausta ei tullut vastaan. Peurakin nähtiin kerran vilaukselta mutta se lähti sen verran lujaa meitä vielä pakoon että ei pystynyt ampumaan. Loppupeleissä kaatoa ei saatu mutta itse hommasta jäi todella hyvä fiilis. Rapa teki kyllä töitä ja nautti siitä todella paljon, häntä heilui vaan kaiken aikaa. Kyllä huomasi eron kuinka paljon mielekkäämpää tuo aitojälki on koe jälkeen verrattuna sillä Rapa ajoi nyt ihan erilaisella motivaatiolla, vaikka se siis kokeessakin hyvin jäljestää. Hienosti osasin itse lukea koiraa, heti huomasi itse kun se ei ole jäljellä mutta hienosti Rapa itsensä sinne joka kerta selvitti vaikka välillä oli pahojakin paikkoja esim. hirvet tallustelleen juuri meidän edellä jälkeä pitkin (nähtiin siis nuo hirvet aika läheltä)!!! Nyt vaan toivotaan että Rapa saa uusiakin keikkoja sillä ainakin perässä kävellyt kokenut metsämies oli positiivisesti yllättynyt Rapan taitoon jäljestää!!! Rapa on vaan niin hyvä jälkikoira!!!