Lauantaina köröteltiin Uunon kanssa Somerolla ja vuorossa  meidän ihka ensimmäiset ratatreenit ja taisi vähän kuljettajaa ainakin jänskättää et mitä siitä ollenkaan mahtaa tulla!!! wink Rata "rakennettiin" yhdessä ja Marika valaisi meille monta tärkeää asiaa jotka tulee muistaa sitten kisoissa, mitens siellä voi muka muistaa asioita ku pitää vähän jännittääkkin ja kaikki hyvät neuvot tietenki unohtuu jne.... No sitten itse treeniin tai kisasuoritukseen miksikä sitä sitten kutsuukin, kokeiltiin siis ajaa 1-luokan rata Uunon kanssa ihan sen takia et tietää missä vaiheessa tuo ukkeli on ja mitä osaa.
Lähti hyvin hakukaarelle mutta sitten lopussa lintsasi ja tapahtui pienimuotoinen räjäytys, no lambit ja koira järjestykseen ja homma jatkuu. Poispäin ajo onnistui todella huonosti ja loppu matkasta vaihdoinki kuljetukseen että päästiin eteneen ja kuljetus meni oikein mallikkaasti. Lopulta kaikki lampaat saatiin myös häkkiin, pienten ponnistelujen jälkeen kylläkin mutta menvät kuitenki sinne häkkiin!!!
Mitäs tästä sitten opimme.....hakukaari kuntoon, maahanmenot pitää vaatia juts eikä melkein, no kun noi on hallussa niin homma varmasti alkaa olla hyvällä mallilla, niin ja sitten se poispäin ajo tarvii saada paremmaksi. No mutta suorituksen jälkeen Marika kuitenki oli sitä mieltä et kyllä Uuno voi kisata tuossa muutaman viikon päästä vaikka mä olisin ehkä ollut erimieltä eli nyt paljon treeniä et saadaan asiat kuntoon ja sitten kisoihin!!!

Harjoiteltiin koko porukka yhdessä hakukaaria vielä pellolla ja Uunolla oikea selvästi parempi kuin vasen mutta saatiin molemmille puolille pari onnistunutta kaarta ja siihen oli hyvä lopettaa. Virpin ja Ja:n kanssa vähän tokoiltiin pihassa eli paikallamakuu jossa Uuno pää maassa hiensoti monta minuuttia mutta kun pihalla käveli paljon ihmisiä niin pää nousi lopussa mutta muuten hyvä paikallaolo. Tunnari heti perään ja se todella mallikelpoinen suoritus!!!

Jottei Uuno pääsisi liian helpolla niin käytiin viel vähän pellolla tekemässä isolla lammaslaumalla kaaria ja kyllä oli hienot kaaret, taisi tuo iso lauma vähän auttaa asiaa. Olin kuitenkin Uunoon todella tyytyväinen ja kiva päivä muutenkin hyvässä seurassa ja paljon opittiin jälleen uutta Unskin kanssa!! Kiitoksia kaikille mukana olleille!!! smiley

Iltasella pakkasin Uunon ja kooikerit autoon ja ajeltiin Prismalle tokoileen Anskun, Iiriksen ja Loten kanssa, mun koirista ekana hommiin pääsi Rasmus jonka kanssa otin merkkiä, itsenäisiä sivulletuloja ja kaukoja. Kaikki todella hienosti ja intoa riitti vaikka kuinka ja paljon. Rokka pääsi tekemään vaan itsenäisii sivulletuloja koska olen päättänyt pitää sen kanssa vähän tokotaukoa ja panostaa nyt vaan muihin lajeihin hetken aikaa. Sivulletulot todella nopeita ja tulee joka kerta ihan jalkaan kiinni asti.
Uunon kanssa treenattiin ohjatun suuntia alustoilla ja mä taas vähän mokailin aluksi mutta onneksi muistin et koiralle olisi varmaan hyvä näyttää ne alustat ensin siellä maassa ja sit vasta lähettää sinne. No kun oltiin käyty katsomassa ne niin johan homma alkoi sujumaan!!! Hyvin kyllä lukee mun käsimerkin et minne pitää lähteä! Vasenkaari hieman jyrkkä eli sitä treenattava erikseen et saa sen pyöreämmäksi, oikea oikein hyvä. Merkkiä palkkasin erikseen aina välillä ja menee todella hyvin suoraan merkin taakse ja nyt on jäänyt se merkin kaataminen pois jota harrasti jossain välissä. Muutama suora luoksetulo suoraan leluun ja tuli joka kerta hyvällä vauhdilla. Ruudun loppusosaa kiertämisen avulla ja siinä osaa hyvin hakea oikeaan paikkaan sivulle, täytyy kokeilla joku päivä ihan ruudusta ku kisoissa tuo kovin vaikeaa. Loppuun paikallaan istuminen pari minuuttia, hieman oli levoton kun yksi koirista lähti pois rivistä mutta istui kuitenki hienosti ja loppua kohden rauhoittui.

Treenien päälle käytiin Anskun ja meidän kuuden koiran kanssa oikein citylenkillä, joka kyllä oli ajoittain aika painajaista noiden mun pikku vetureiden kanssa... Pitäisi ehkä useammin lenkkeillä tuolla ihmisten ilmoilla jos nuo vaikka osaisivat sitten vähän paremmin käyttäytä!!! Kiitos Ansku seurasta!! heart

Eilen sunnuntaina käytiin lenkkeileen koko perheen voimin tuolla perämettässä ja saatiinkin kulkea ihan rauhassa ja koirat saivat juosta minkä jaksoivat, vaikka Sakella kaiken aikaa kova huoli et joku metsänpeto vie sen pienen Obelixin!!! No onneksi kaikki kuitenkin selvisivät hengissä kotiin asti eikä ketään hukkunut!!! cheeky

Illalla tokoiltiin Eijan kanssa MTT:n parkkiksella ja mulla mukana Rapa ja Uuno. Rasmuksen kanssa tehtiin metallinoutoa, jotka hyvät perusnoudot! Ruudun keskikohta treeniä muutama kerta ja hyvin asettaa itsensä keskelle ruutua ja jos ei ihan heti osu sinne niin peruuttaa sitten keskelle!!! Loppuun vielä seuraamista joka kyllä super innokasta ja hyvän tuntuista. Rasmus on teknisesti kyllä todella taitava tokokoira kunhan vielä saisi sen kisatilanteen sellaiseksi et Rapa nauttii siitä tekemisestä!

Uunolla oli vuorossa palkattomuustreeni ja siinä tehtiin Eijan käskytyksellä liikkeestä istuminen, luoksetulo, metallinouto, ruutu ja tunnari. Liikkeestä istuminen oikein hyvin, luoksetulossa pysähtyi kyllä seisomaan stoppiin mutta ennen uutta käskyä lähti liikkeelle. Metallinouto muuten hyvä mutta jäi vinoon sivulle, ruudussa ajautui vähän taakse kun ohjaaja hidas pysäyttämään ja lopun sivulle tulossa meinasi juosta jälleen mun väärältä puolelta mutta autoin sitten vähän kädellä. Loppuun tunnari ja siinä sama homma kun kisoissa eli kapuloilla tuli kiire ja nappasi ekan suuhun. Palkattomuus sujui hyvin, se ei Uunoa yhtään haittaa vaan tekee hommia kaiken aikaa yhtä iloisesti ja reippasti!!!
Tuo tunnari juttu oli hyvä kun tuli taas vastaan, liittyy siis varmaan jotenki palkattomuuteen eli pitää treenata sitä silleen et tekee pohjille aina liikkeen tai kaks palkatta ja sitten tunnari niin jos alkaisi niin toimimaan ja tulemaan malttia. Kiitos Eija treeniseurasta ja avusta!! heart

Tänään lenkkeiltiin Tiian ja Onnin kanssa tuolla perämetsässä tai oikeesta me lenkkeiltiin Tiian kanssa ihan kaksin ku muutama sata metriä kuljettiin koirien kanssa samaa matkaa mutta sitten nuo kaikki herrat katosivat metsään ja ilmestyivät sitten sata metriä ennen autoa takaisin!!! Taisi olla siellä metsässä jotain hyviä hajuja tai sitten jotain syötävää kun sen melkein tunnin viihtyivät siellä keskenään, no mutta pääasia että kaikki lenkkeili ja kaikki löysivät tiensä takaisin autolle!!! laugh

Alku illasta käytiin tokoileen taas tuossa parkkikselle ja nyt treenaamaan pääsi vaan Uuno kun yritän kasvattaa vähän noiden kooikereiden motivaatiota ja saada aikaan sellaista kamalaa halua ja intoa tokoilla!! No mutta sitten Uunon treeniin, ensin tunnari jossa ekalla nousi ihan mikä sattuu kapula mutta uusinnalla sitten oma. Otettiin heti toinen tunnari perään ja se sitten todella nätti ja rauhallinen ja malttoi hyvin haistella ja etisä oman. Metalli ja puukapulalla treenattiin kapulan ottoa takaapäin ja sivulle istumaan tulemista suoraan. Nätisti ottaa kapulan mutta tarvii vielä vahvistusta et kiertää sen kapulan, sivulle jää vähän eteen eli sitä treenattava paljon et saadaan paikka paremmaksi. Pari kertaa metallit nouto ylipitkältä matkaa ja siinä sain vauhtia kasvatettua kivasti kun vielä palkkasin suoraan leluun. Seuraamista "käden" avulla ja mun mielestä ainakin nyt paremmassa paikassa, ei ainakaan yhtään paina reitiä vasten ja pääkin ehkä vähän noussut eli parempaan ollaan menossa. Seuraamista tehtiin kaikissa askellajeissa ja juoksu kyllä musta parantunut tai auttaa varmaan ku se paikka vähän taaempana niin ei ala siinäkään painaaan. Ruudun loppuosaa niin et laitoin Uunon maahan ja sit kävelin "kaavion" ja kutsuin mukaan, hankalaa tulla sivulle jos joutuu vähän kiertään sinne mun sivulle mutta namilla kun auttoi niin alkoi hyvin onnistuun!!!  Loppuun pieni palkkaamattomuus treeni jossa tehtiin suora luoksetulo, liikkeestä istuminen ja tunnari: suoraluoksetulo oikein tasaista vauhtia kaiken matkaa, liikkeestä istuminen nätti ja loppuun tunnari todella hieno!!! Näitä nyt vaan lisää niin saa sen tunnarin kisoissaki onnistumaan!!!

Näin se pääsiäinen vaan taas meni, mutta paljon tuli treenattua ja opittua uutta!! Nyt vaan odotellaan niitä kevään/kesän kisoja ja treenataan ahkerasti niitä varten, treenaaminen on vaan niin kivaa!!! smiley