Eilen illalla puhelin soi 22.20 kun olin töissä, yks kaveri soitteli ja kysyi olisinko halukas tulemaan tänään mejä kokeeseen Niinijoelle. Kaverin oma koira oli sairastunut ja näin hän sai hommata tilalle koiran. No hetken siinä mietin et miten saan itseni aamulla kasiin Loimaalle, mutta onnistui se kun hätyytin vähän työkaveria.... Ihanaa kun on niin ihania työkavereita jotka suostuvat vähän joustaan pienelläkin varotus ajalla.Hymy

Aamulla sitten ajettiin Rapan kanssa Loimaalle ja ehdittiin hyvin paikanpäälle. Laukauksen sietotesti meni taas ihan hyvin, vähän Rapaa ärsytti haukkuvat koirat mutta kesti niitä hienosti. Sitten alkoikin 3h pitkä odotus että päästään jäljelle.

Rapa lähti todella hyvin jäljestään ja pysyi tiiviisti jäljen päällä (näin aina välillä merkkejä). Ojat, polut ja metsätiet ylitettiin todella mallikkaasti ja suoraviivaisesti!!! Ennen ekaa kulmaa tehtiin hukka, kun en ite tajunnu siinä olevan kulma ja en sitten huomannu tietenkään käskyttää tarpeeksi ajoissa -jälki-.... Loppu jälki sitten taas oikein hyvää jäljestystä, muutama riistapolku tarkistettiin mutta palattiin hienosti omalle jäljelle. Tuuli vähän painoi koiraa jäljen sivuun ajoittain mutta Rapa korjasi tilanteea aina hienosti kun tuulinen osuus loppui. Hyvänä tuloksena saatiin avo2 37pist!!!

Jäljestämishalukkuus                   5/6

Jäljestämisvarmuus                     8/12

Työskentelyn etenevyys              7/10

Lähdön, kulmien, makauksien ja kaadon selvittämiskyky   10/14

Käyttäytyminen kaadolla             3/3

Yleisvaikutelma                            4/5

Koeselostus: Lähtö tutkitaan ja hyvä ohjaus. Alkaa rauhallinen, maavainuinen ja sopivavauhtinen jälkityö, paria poikkeusta lukuunottamatta, aina kaadolle asti. Ensimmäisen osuuden lopulla koira lähtee riistapolulle. Palaa kuitenkin ylittäen jäljen, makauksen ohi ja kulman yli aina hukkaan asti. Palautus ja toinen osuus melko hyvin, avoimella osuudella kulkee jäljen suuntaisesti sen sivussa tuulen alapuolella. Osuuden lopulla riistapolut taas sekoittavat hieman jäljestystä. Löytää kuitenkin makauksen ja merkkaa sen, kulma hyvin uudelle osuudelle. Viimeisen osuuden lopulla taas hieman jäljen sivulle, saa kuitenkin vainun kaadosta, jolle menee suoraan jääden sitä tutkimaan. Mukavaa, melko itsenäistä jäljestystä, koiraansa luottavan ohjaajan kanssa. Valitettava lipsahdus pudottaa palkintosijaa.

AVO2 37pist

TUOMARI: Jukka Korsberg (harjoitus arvostelija M.Mamia)


Itse olen todella tyytyväinen Rapaan, jäljestys oli rauhallista ja rentoa eli tuo perjantai aamuinen harj. jälki oli vaan hyvästä. Tästä eteenpäin täytyy vaan tehdä juuri ennen koetta lyhyt harkka jälki niin saa turhat paineet poistettua. Kulmia täytyy nyt alkaa treenaan oikein kunnolla sillä niissä näytti olevan eniten ongelmia, mutta tähän suunniteltiin jo Sirkan kanssa harjoitus!!! Nyt vaan harkkaamaan ja sitten 5.7 Mikkeliin mejä kokeeseen!!!!

Suuri KIITOS Sirkka että saimme tulla kokeeseen tänään!!Hymy